Zamietnutie materskej
Ahojte zienky mate niektora skusenosti so zamietnutou materskou?
@veronikaszabova ja som reálne pracovala so vsetkym tak ako sa patri,ziadne "akoze" 27.9 ma zamestnavatel priniest niejakych zopar papierov do sociálnej poistovne: mam vsetky ppaiere v poriadku chcu zmluvu dochadzku vyplatne pasky mzdove listiny a bankove vypisy ci bolo vsetko platene vcas,co bolo samozrejme.....tyka sa to mna a este este jedneho bývalého zamestnanca ale to o tom ja nic neviem
@nikasmile ahoj...no ale ja som realne pracovala normálne vsetky papiere odvody nacas zaplatene...tak sama som zvedava zamestnavatel ma do 27.9 zaniest to co si vyziadali nic extra standardne praocvny zmluvu, dochádzku,mzdove lisotiny vyplatnu pasku a vypis uctu ci bolo vsetko zaplatene vcas🤷🤷🤷....
@eriatko_r a ako zdovodny tak vyrazny platovy rozdiel (viac ako trojnasobok) co to bolo za pracu ? aka pozicia?
@mamina7070 tak spojením viacerych f-cii, ja so robila cez administrativu,aj účtovníctvo,reklamu 🤷no uvidme nakoniec ako to dopadne....
a teraz ked si skoncila dana spolocnost inzeruje tu poziciu s rovnakou vyskou platu ?
a predtym si robila nieco ine ? lebo je to tak vyrazny rozdiel a popravde tazko uverit ze v leviciach su take platy na pozicii administrativneho pracovnika
a dolezite je ci nemas rodinnu vazbu na tu firmu napr manzel je konatel a pod
@eriatko_r ako tehotná si robila za 3, ze? 🤣🤣🤣
@mamina7070 a presne ako pise, keby to bola ešte BA, tak povedzme, ale Leviciach? Kto došiel po tebe ma aký plat? Jaj, ten zase už robí iba administratívu za 7 stovák? Len ty si bola taka multifunkčná a výkonná par týždňov pred pôrodom? 🤣🤣🤣
@eriatko_r Pevné verím, že ti to zamietnu a vyrataju z platu, co si zarábala. A to, čo zaplatila zamestnávateľovi za odvody si nezabudni pýtať potom naspäť 😉
Ja vám napíšem moju reálnu skúsenosť so SP a pritom nešlo o žiadny podvod ani nič účelové. V danej firme som pracovala cca 5r keď som otehotnela s prvým dieťaťom. Ostala som doma 3r ( medzitým sa na daných pozíciách zvyšoval plat, za tie 3 r čo som bola doma sa zdvihol o cca 350eur) samozrejme aj mne poslali navýšenie. Keď som otehotnela s druhým dieťaťom , tak sa materská mala už počítať podľa novej mzdy, vo firme sa ale nahlásila kontrola a že prekontrolovali úplne všetko, všetkých zamestnancov na mojej pozícii a ich platy. Všetko prebehlo ok , však tam ani nemali čo nájsť a bum prišlo mi zamietnutie , že materskú mi popocitaju zo starej mzdy. Musela som sa odvolať do Bratislavy na ich postupy. Potom mi to samozrejme uznali, ale ťahalo sa to asi 6 mesiacov a to fakt išlo o nárast iba o cca 350 eura a nie účelové,tak sa čudujem že takéto účelové navýšenie mzdy vám tu prechádza, keď ja som mala takúto skúsenosť. Podľa mňa to závisí aj od daného pracovníka a pobočky.
Píšeš, že poznáš veľa bab, čo sa takto zamestnali. To znamená, že takýto podvod vás robí strašne veľa. Co mňa veľmi mrzí, lebo to vnímam tak, že mňa a moje deti okrádate. Verím, že tieto podvody sa co najskôr legislatívne obmedzia a podvody budu riadne postihovane. Vrátane oteckov na materskej, ktorí nie sú na materskej. Tu je presne vidieť rozdiel medzi morálkou a zakonnostou. A preto tento štát vyzerá tak, ako vyzerá.
@espeo juj moja, tu žiadna morálka neexistuje, na to zabudni. Ty iba proste závidís (to si podľa niektorých tu ešte aj svina) ako bola ona "sikovna". A úplne správna poznámka, ano, plne s tebou súhlasím, takáto osoba okráda teba, mňa, aj všetky ostatné pracujúce mamičky a ľudí. A ako tento stat vyzerá? To ich samozrejme nezaujíma, ona je cela rada, že sa na 6 mesiacov dostane k takym peniazom, ktoré už v živote neuvidí. 👌
@eriatko_r to, že si reálne precovala je ok, ale druhá vec je, že je niečo úvelové a jedná sa o podvod aj keď sú papiere ok. Možno ti to dopadne dobre, ale nie je to správne, aj keď je tak systém nastavený, peniaze utekajú kade tade a doplatíme na to všetci. Po dvoch čiarkach na teste šup na PN, potom tieto účelové mzdy, potom poznám baby čo si vybavili predĺžené rodičáky a deti chodia do škôlok normálne. 🙈 takto to potom vyzerá a osadníkom by som tiež okresala pokiaľ nebudú normálne pracovať. Nie sú prispievateľmi štátu a nikdy nebudú, ale tam sa tiež iba dotuje.

@eriatko_r uz aj vykonali kontrolu u zamestnavatela? - ci si realne aj do tej prace chodila.