Žiadosť o predĺžený rodičovský z psychologických dôvodov
Ahojte mate niekto s tymto skusenost? Syn je velmi na mna naviazany ale az priliz a nedokaze sam zvladat ziadne situacie niekedy tak place ze az vracia ked som ho nechama raz s babkou...je pre mna naozaj tazke sa vratit do prace realne si to neviem predstavit a chcela by som este rok s nim byt doma. Viete poradit ci to stoji za to si podat ziadost alebo to rovno mozem zabudnut?
@balerina2025 tak ked si mam vybrat ci nechat peniaze, ktore mi zakonne patria tomuto napoly nefunkcnemu štátu alebo ich nechám vlastnemu dieťaťu, zdravý rozum mi vraví, že dieťaťu. v tomto štáte, kde takmer nič nefunguje a kde moje odvody končia často u zlodejov . nejde o žiadnu hrdosť, dokonca ide o jedno zo základných pravidiel sociálnej morálky. to nehovorím ja, ale morálni filozofi vo svojich dielach. to co ty nazyvas hrdostou, ja povazujem za ludsku hlupost. dokonca aj keby tie peniaze mala a nechala ich charite, stale je to lepsia moznost ako nasim papalasom strkat ich do vrecka..
@zuzinabila ja som to nepisala tebe
Dámy, predĺžená RD vznikla ako následok na potreby detí, ktoré nie sú na škôlku pripravené. Svoje dieťa si najlepšie pozná mama, a či je jej pocit správny už zhodnotí odborník. Príde mi cez čiaru, aby na internete hocikto hodnotil cudzie dieťa bez toho, aby ho poznal, a následne osočil rodiča, že je pomaly zlodej, len kvôli tomu, že môže mať oprávnenú obavu.
Ženy vychovávajú budúcu generáciu, ak máme komunikovať takto, myslím že sa môžeme tešiť v budúcnosti na viacej a viacej šikany a pozoruhodného správania zo strany našich detí.
Dámy, predĺžená RD vznikla ako následok na potreby detí, ktoré nie sú na škôlku pripravené. Svoje dieťa si najlepšie pozná mama, a či je jej pocit správny už zhodnotí odborník. Príde mi cez čiaru, aby na internete hocikto hodnotil cudzie dieťa bez toho, aby ho poznal, a následne osočil rodiča, že je pomaly zlodej, len kvôli tomu, že môže mať oprávnenú obavu.
Ženy vychovávajú budúcu generáciu, ak máme komunikovať takto, myslím že sa môžeme tešiť v budúcnosti na viacej a viacej šikany a pozoruhodného správania zo strany našich detí.
@jenna9 ano, na to je hlavne lekar, aby zhodnotil. matka urobi to dolezite, posle dieta na vysetrenie
@tairyx neurážaj tu ludí, ale si prečítaj aj iné témy. Pani ich nechce dať ani do školy ,tobôž do škôlky. Chce ich akože ičiť doma. V poriadku nech učí ,ale nevidíme dôvod jej dávať dávky. čo je na tom zlé. nechce tak nech je doma za vlastné peniaze.
@majarobo Štát prispieva školám a škôlkam mesačne okolo 800 Eur na dieťa. Keď niekto učí dieťa doma a odbremeňuje systém, bolo by spravodlivé, keby dostal aspoň časť z toho, čo dostávajú inštitúcie.

@zuzinabila Tie príspevky sú určené ako istá kompenzácia pre rodičov, ktorí pracovať nemôžu alebo len obmedzene. Ja pracovať môžem. O dieťa sa má starať rodič, ak môže pracovať. A nie využívať kompenzačné príspevky a vkladať dieťaťu na sporenie. Ja viem seba aj dieťa finančne zabezpečiť.
@zuzanockamt ono tie Ženy nevideli zjavne ako vyzerá reálne choré dieťa,aké potreby má taká rodina,kde reálne NEMOZE jeden z rodičov pracovať. Ja som to tak mala tiež. Ani cent. Dieťa v prvý rok 4 z operované. Neskôr reooeracia. Ale tak no,na nadviazanie na matku,to je ono🤮