Zmena poberateľa rodičovského
Neviete čo je potrebné na zmenu poberateľa rodičovského príspevku? Keď chcem zmeniť poberateľa zo mňa na priateľa (nie sme manželia)? Ako dlho to trvá a či sa to dá len k 1. v mesiaci? ďakujem
Ahojte,da sa prelozit aj rodicovsky prispevok pre dlhodobo nepriaznivy zdravot.stav dietata?mam schvaleny do 6 rokov a mala ma 5 rockov,ziadali sme v novembri 2015,teraz by som to chcela dat na manzela ale mam strach,ak si ho dam odnat ci nebudu spekulovat a manzelovi ho nedaju,neviem aj ci bude treba nanovo lekarske spravy,alebo im budu stacit aj tieto nakolko to chcem len prepista na manzela,viete mi niekto poradit ako na to na urade sama neochota tak netusim kam sa obratit,dakujem
Potrebujem,poradit,rodičovský je prepisany na manžela a ja som na urade prace,keďže som si chcela vybrať podporu v nezamestnanosti,ta mi,ale uz skoncila,tak chcem opäť rodičovský na seba,ale chcem aj nadalej ostat na úrade práce.ja ta možnosť ostat nadalej na rodicovskom aj na úrade práce?viem,že ked som poberala podporu tak som nemohla na rp,ale neviem ako to je ked nemám podporu.Ďakujem
@zuzanamatko ja si myslim ze pokial nepoberas ziadnu davku tak si to mozes oat na seba prehodit.je to kopec papierov ale malo by to ist.
Baby ja by som sa chcela poradiť, či môžem prepisať Rod. príspevok do 6r. na niekoho iného ako na manžela? Napr. na starú mamu. Je to možne? Alebo sa dá len na manžela? Poradte prosím.
@zuzanamatko nemozu sa poberat dve davky naraz.ak ti uz skoncila podpora a ide len o to ze budes v evidencii da sa to.
Nevie mi niekto poradiť ako napísať žiadosť o zrušenie RP? dakujem.
zoe_a z čoho ?? dovidov??
@zuzanamatko ahoj mam ten iaty problem chcem rod.prwpusat spet na seba podpora konci ako to urobit ? Z evidencie sa musim vyradit?
@1stefi121 musite ísť obaja a prepisat to a potom sa odhlas z evidencie,ale je aj možnosť byt naďalej evidovana a mat aj rodicak
@zuzanamatko dakujem si zlata
ahojte volam sa majka a chcela by som či by my nekto nevedel poradit moj mali mal 3 roky a poberala som rodičovskypeispevok po jeho skončeni som bola vibavit ukončenie rodičovskeho a na socialnu poistovnu my povedali ze pocas jeho poberana som nebola prihlasena tam, ale ket som vibavovla ta tak som viplnovala židost o rodičovsky prispevok ktorysom tam hnet podala ci ete ničo ine som mala vibavit neim
ahoj mirian ja som len bola vybavit ukončenie ,lebo som bola najprv na materskej a potom od 1.4.2014 som prešla na rodičovsky .Vipisala som len taku žiadost v ktoej som len božiadala prestupu s M.D na R.d a ten papir som dala len do socialnej pistovny . A včera ket som bola na urade prace tak my dali take potvrdenie v ktorom pišu že od kedy som tu r.d poberala a kedy končila a zašla so stym do socialnej a tam my povedali že som tam vobec nebola prihlasena počas toho boberania a že sa my to nebude počitat do dvochotku
Poprosila by so radu maly ma pol roka a ja nastupujem do prace.Rodicovsky prispevok som nechala napisany na seba ...takze sa chcem spytt ci treba nahlastit ked nastupujem do prace nejaky papier ze s dietatom bude otec??
@slavuska1988 nie

@zuzzzik81 Ak si bola prihlásená na SP ako osoba starajúca sa o dieťa počas RP, tak sa treba z poistenia odhlásiť, lebo dôchodkové už bude za teba platiť zamestnávateľ.