Znovu poberanie rodičovského príspevku, dieťa neprijali do MŠ
Ahojte, mám takú otázku: dá sa nabehnúť na znovu poberanie rodičovského príspevku na základe toho, že mi dieťa nezoberú do MŠ? Klasický RP mi skončil v júni tohto roka. Ak by som dala dieťa na zápis do MŠ budúci rok a nezoberú ho,ja budem mať potvrdenie, že ho nevzali, môžem znova nabehnúť na poberanie RP na základe neprijatia do MŠ? Vďaka
A tento rok si s ním bola na zápise?
@paloma282 a tento rok si bola na zapise? Pokial viem jedlalo sa o 3rocne deti kynkoncu augusta noe 4rocne alebo 5rocne
Nie nebudeš. Jedna sa o 3 ročne deti..a nie je dôvod aby 4 ročne nezobrali.
@amelia89 ja som si čítala ten zákon a nie je tam napísané, že to platí len pre 3rocne deti. Oni ten zákon schválili posledný májový týždeň a ja som už nevedela inak zariadiť veci. Malá mala v júni 3r a ja som už v práci mala vybavené skončenie pracovného pomeru tak, aby mi vyšla max.podpora. čiže ak aj pôjdem budúci rok v máji na zápis, stále bude mať malá 3r ešte.
@klarissa25 tak ale môže sa stať, vždy nejaké nezoberú
@barbie1981 nie
Neplatí to len pre 3 ročne deti isto, viem aj o 4 ročných ktoré to majú vybavené. Stačí byť kamoška s riaditeľkou a máš pečiatku o neprijatí.
@barbie1981 len tam už je otázne čo je to v prospech mamičky alebo dieťaťa...
@paloma282 dufam, ze Ti ju vezmu do skolky a nebudes doma "vylihovat" dalsi rok....dieta ako 4 rocne uz potrebuje kolektiv....moj syncek chodi do sukromnych jasliciek od 2 rokov, teraz ako 3 rocny nastupil do skolky a som velmi rada, ze ho vzali, lebo byvame v BA a tu je velky nedostatok miest....vidim, ze mu jaslicky a skolka pomohli byt v kolektive....a ty sa vrat do prace alebo si hladaj novu, a nie vymyslat, ako nepracovat....dufam, ze do buduceho roka zrusia tento predlzeny RP, alebo ho budu davat iba mamickam, ktore daju deti do sukromnej skolky, za ktoru musia platit
@paloma282 mi ze byt doma a ty na neplatenim rodicaku..dufam ze tuto blbost zrusia..
podporu si mohla cerpat do dvoch rokov od skoncenia prac pomeru otazka je ci ti dieta na rok neprijmu do materskej skoly lebo uz bude mat styri roky k 31.8.2024 takze tam by ju mali prijat
Ja sa tak zabávam,všimli ste si ako prešli tie témy,že štát nič nerobí,škôlky neberú deti,to je hroza. Alebo ako na soplave decko dostať predĺžený zo zdravotných dôvodov,zmena....zaručene mi nezoberú štvorocne dieta nabuduci rok do škôlky,budem dostávať peniaze😉. A stále sa bude pindat na lakomy sťa a závidieť prídavky od západných susedov,kde sanidchadzabod deti pomaly v polroku a nikoho nezaujíma,či je miesto v jasliach,či mas na to. Ale stále je to slovaiistan atď.. by ma zaujímalo,kto pozná aspoň jednu krajinu,kde sa toto praktizuje .
@amelia89 ano klasicky rodicovsky prispevok jej skoncil ale momentalne je v platnosti predlzeny rodicovsky prispevok, ktory plati az do predskolskej dochadzky, ktora je povinna a v 5 rokoch uz ho do skolky zobrat musia, takze ak jej ho buduci rok nezoberu do statnej skolky, kam patri podla trvaleho bydliska bude mat narok na predlzeny rodicovsky prispevok (nie rodicovsku dovolenku, len prispevok) 🤷♀️ tak to aktualne je
zeny nemate pravdu - ci sa nam to paci alebo nie, tak, to aktualne je a ak to zostane v platnosti aj buduci rok, skratka narok na ten predlzeny rodicovsky prispevok mat bude, tyka sa to vsetkych deti, ktore nezoberu do skolky, 3 aj 4 rocnych, ktore splnaju podmienky, nakolko 5 rocne do predskolskej uz zobrat musia
v Bratislave normalna situacia (neviem, kde zije autorka), ze nezoberu 3- ani 4- rocne dieta 😵💫 aj ked teda je to ovela lepsie ako kedysi
@petamich zaujímavé je,že ja poznám iba rodiny,kde zobrali do spadovych skolok všetky deti. V ba,aj staré mesto aj Petržalka. Nepoznám rodinu ,kde by tak nebolo a že je ich dosť.
@maciatkolulu tento rok ano, prvykrat napr. Ruzinov zobral vsetky 3-rocne deti, ktore prejavili zaujem ako to bude buduci rok tazko povedat (kazdopadne nie je to dlhodoby stav a problem s umiestnenim do skolky tu bol roky a nikdy nevies ako to bude dalsi rok, aky je silny rocnik atd. aj ked tento zakon o povinnom umiestneni hovori o tom, ze by to mal byt standardny stav a ak nie tak prispevok)
ostatne mestske casti uplne nesledujem viem o Ruzinove a Petrzalke, ze tento rok nechybali miesta
@maciatkolulu este som chcela dodat vies ako to je 🙂 najskor zly stat, lebo mi ho nezobrali do skolky, teraz je zasa zle, lebo mi ho zobrali do skolky a ja som chcela prispevok a ostat doma 🤷♀️
akoze ano aj ja chcem prispevok, ak mi ho nevezmu do skolky, ale len preto, ze ide do sukromnej, ktora stoji nemale peniaze, takze nech ho pokojne zoberu do statnej, kazdopadne nas ide do skolky tak ci onak
@petamich vieš,to ale riešia takto inteligentní ľudia,tí druhí hľadajú spôsob ako sa váľať a vráť dávky a potom kukať,ako kukučka,keď decko vyrastie,dávky zrazu žiadne a nikto nechce dámy zamestnaný...ideál,keď chlapovi ruonu nervy abposle ženu kade ľahšie ,tak zase hľadať dávky pre rozvedenu a nezamestnanu. To,že nebrali deti do spadovych skolok bol jav známy a starý a ženy si poradili ,buď vláčikom decko inde,alebo súkromné neskôr a žilo sa. A teraz sa pomaly riaditeľky podplacaju,aby decko nezobrali🤮škôlky budú zívať prázdnotou🤣🤣
4 ročné dieťa už isto vezmú.. pôjde do škôlky, ty do práce, máš aspoň dosť času dovtedy niečo zohnať a začne ďalšia etapa .. treba takto premýšľat ..alebo chces teraz pol roka poberať podporu, potom opäť rodičák a my pracujúci sa môžme skladať..
@maciatkolulu u nas BA Nove mesto je to najhorsie. Mne minuly rok nevzali syna, mal skoro 4 roky a v rodine tiez nezobrali deti ani ked mali 4, az ako 5rocne
@brezza tak ono uprednostňujú deti zamestnaných rodičov aj podľa mna....čo ma dosť logiku.
@maciatkolulu ja som sice na rodicaku ale rodicia tych deti z nasej rodiny co brali az ako 5 rocne chodili normalne do prace. Do 5 rokoch boli nuteni platit sukromnu skolku.

v pripade, ze sa nic nezmeni a aj buduci rok bude v platnosti to, co je teraz, tak ano, v pripade, ze dieta nevezmu do spadovej skolky podla miesta trvaleho bydliska, tak budete dostavat rodicovsky prispevok