Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
No zase to na TA3 ukazali jako hotovou vec ☹ Si myslim, ze se jim to rozdelovani maminek dari...
Procházková kecia
@czechzuzanaba neviem ale ja som tento prispevok od tyli pochopila inač. Nie že ked nemam ja nemajte ani vy, ale čo je to za spravodlivy zakon ked takto rozdeluje ludi... JA si tiež mylsim že Ficova vlada to riadne pokašlala. Ale neriešim to. LEn mrzi ma že väčšina ludi uvažuje presne tak ako suzik pisalav predchadzajucom prispevku. ludia začnu nadavať na tuto vladu, len preto že musi robiť škrty, kedže Fico to naprogramoval tak aby z toho zas on vyšiel ako najväčši čavo a na buduce volebne obdobie už ludia čo volili tuto vladu budu voliť jeho, lebo on robi tie popularne kroky, ktore ale velmi oslabuju a ničia našu ekonomiku
ja nepíšem, že nedoprajem nikomu vyšší RP @czechzuzanaba prekrúcaš čo som napísala. ja píšem že by ho mal mať každý rovnaký. veď aj ja chcem druhé dieťa, nechcem ostať pri jednom. tak sa ma to ešte bude týkať. rozumnejšie je zvyšovať všetkým mamičkám rovnakým dielom, všetky naše deti majú rovnaké potreby. aj to moje. ak sa nedá dať každej 256eur, je logické, že by sme mali mať všetky rovnako a pomenej.
napríklad. ak by ste sa v práci skladali ako kolektív a potom ty dostaneš cukríky a niekto zlaté naušnice ako sa budeš cítiť? to je to isté. to je ako v poriadku? alebo ak by si za tú istú prácu dostala menší plat o tretinu ako tvoj kolega. to je O.K.?
a nehovor o tom, že nedoprajem. ja som stále na materskej a aj tento mesiac mi príde na účet o 90eur menej ako niektorej inej mamičke. moje dieťa potrebuje tiež zimnú bundu a pod. veci. niekto pôjde nakúpiť do obchodu a ja pôjdem zajtra na detskú burzu zháňať zimnú bundu. tak to je. a to by ma nemalo trápiť? za 90eur, ktoré nemám by som toho nakupovala... smutné je, že niekto určil, že moje dieťa nepotrebuje a iné áno. nie je smutný môj postoj ale ten váš.
@tyli a proc si nebudes platit DNP, kdyz chces druhe?
@tyli Ale prece kdyz nekdo dostane cukrik...a pak se rozhodne, ze se budou davat zlate nausnice, tak se nemozou rozdavat zlate nausnice aj zpetne, ci?
@tyli plne s tebou suhlasím....
aj mna toto vedelo rozožrať,hlavne,ked sa všetký tie zmeny k lepšiemu a zvyšovaniu,či materskej,alebo porodneho odsuhlasilo až po tom,ako som mala narok na to ja...ako píšeš,niekto je žial vyvolený sa mať dobre a niekto len pozerať,ako to je...žial a to je ubohe 🙄
kocky vy sa tu stale hadate? 😕 ved budme radi ze nam od 1.1.2010 daju 190 € a ostatnym ponechaju 256 € 🙂 kaslat na to ktora kolko dostane zaklad je ze neostaneme na uplnom minime 😉 a maminkam sa nic uberat nebude 😀 davat kazdej 256 € je nerealne 😒 ale ako tu uz bolo neraz spomenute nikdy nebude tak dobre aby to kazdej vyhovovalo cize budme radi ze mame krasne deticky ktora nam robia radost 🙂peniaze boli aj budu ale krasne chvile s nasimi deturencami utekaju tak rychlo ze ani sa nenazdame a budeme s nich mat dospelych ludi
@standa82 tak to je najnespravodlivejsie, kedze vlastne budu mat viac matky´len tie, ktore aj mali viac a par tych, co budu mat priznany do konca decembra. Dost divne. Kazdopadne, kao vravela Linda, ze vsetky matky si v tom najdu vyhodu, je totalna hlupost, kedze mna sa nedotkne ani predlzena materska, ani vyssi prispevok! Kazdopadne idem na strajk, aby som to mohla niekde povedat, lebo isto je nas viac. Ja som tiez podporovala peticiu, zhanala podpisy, pisala xy listov poslancom a ma z toho nic. Keby to prechodne riesenie urobili tak, aby mali ti, co teraz nemaju a ti, co budu mat dietatko, uz by mali dlhsiu matersku...
@czechzuzanaba ja si ho už teraz platím. no DNP bolo určené na úplne inú vec a bojím sa aby ho časom nezrušili. tak je možné že budem platiť a nič z to mať. no to je už riziko na ktoré som sa dala dobrovoľne.
mimochodom DNP do tohoto nepleťte. nemá s týmto nič spoločné. a skús si platiť DNP z 164eur. nie každý si to môže dovoliť. pre niekoho je veľa dať zo 164eur 14eur na DNP.
čo sa týka môjho príkladu, čo som napísala nerozumieš. tu ide o to, že v jednej dobe (napr. v ten istý deň odmeňovanie) sa bude nadeľovať a niekto v ten deň dostane cukríky a iný naušnice. mne je jedno, že ja som dostala pred dvoma rokmi matersku 164eur ale štve ma že teraz - tento rok - tento mesiac má niekto 256eur a ja 164eur.
@zuzanabrrr ..vždy sa nájdu aj také a aj také. Keby nebola minulá vláda toto spískala, mali by sme všetky rovnako, ako pred tým. 😉
tie ktore ste proti tomu aby tych 256 zostalo aspon do 20mesiaca...pozrite sa na to takto: predstavte si, ze ste slobodna matka, a dostanete do ruk papier - rozhodnutie, ze budete dostavat 256 EUR do ukoncenia 2.roku zivota. Tak si to tak nejako preratate, ze ok, od dvoch rokov bude dieta uz ako tak samostatne, a ratate s tym ze od tych dvoch rokov, pojdete do roboty. Kedze ste samozivitel (aj take su medzi milujucimi maminami) musite si z 256+21,99 eur platit vsetko (neda sa spoliehat na biedne vyzivne ktore mate stanovene sudom lebo teraz je a o mesiac nemusi byt). Doktori vam odporucia kvoli zdravotnym problemom dietata chodit na plavanie, hipoterapiu, ...Jedna hodina ci plavania alebo hipoterapie stoji 8.33, pricom plavanie absolvujete 1x tyzdenne, hipoterapia, aby mala zmysel je idealna 2-3 krat tyzdenne. K tomu cestovne...Nadacie vam par hodin preplatia ale vela to nie je.. A kedze ste sa spolahli na ten zvyseny prispevok dali ste na radu lekarov a prihlasili ste sa - i na plavanie i na hipo. A teraz co? dietatu to pomaha a ... A este jedno, ked ste sa spolahli ze budete dostavat za tie dva roky vyssi prispevok, tali ste si zaviest internet...aby ste neboli uplne odpisany od sveta...Je to "len" 19 eur mesacne, ale ...ked vam vezmu 66 eur ktore ste mali slubene a s ktorymi ste ratali... 😒
a kazdy si mohol platit DNP
@standa82 no mne do smiechu nie je
Jaro z facebooku:
dievčence krásne, poradím Vám. Zoberte si do rúk kalkulačky a vyrátajte si presne, čo bude nové po 1.1.2011. Tak to pekne skúste a prídete na to, že celá petícia bola len o jednom : pridajte len nám, čo máme teraz 256 Euro a na tie ostatné ...mamičky kašleme. Toto je celý záver.
Ja Vám zatiaľ našepkám :
1. tie dievčence, čo majú teraz 256 Euro : opili Vás roštekov a prídete do konca poberania RP o 252 Euríkov .
Tož úspech dievčence...
2. tie dievčence, čo mali mať 256 Euro : podviedli Vás a prídete za 24 mesiacov o 1 512 Euríkov
Tož úspech dievčence...
3. tie dievčence, čo mali 164 Euríkov už ich de facto nie je, pretože buď poberajú ešte 256 Euríkov, alebo už ich RP skončil
takže medové motúziky v médiach neplatia pre tých, čo len zoberú do ručičiek kalkulačky....
Takže kto sa bude radovať z toho výsledku ? Len tetušky, čo si vraj presadili, aby neprišli o ficových 256 Euríkov.
No a čo tie ostatné mamičky, ktoré mohli mať po starom tých 256 Euríkov aj naďalej. Dostanú o 1 502 Euríkov menej.
Takže dievčence. Počítať a počítať....See More
Jaro z FB:
a pokiaľ si prečítate dnešné vyjadrenia politikov, komentátorov a analytikov = peniaze na to nebudú a spätne sa to vráti každému občanovi. Totiž vo forme zvýšeniu DPH o 1 %. Takže milé mamičky a oteckovia, medové motúziky pravdepodobne zapl...atíme všetci vo forme zvýšenej DPH. Ak súčasné zvýšenie DPH o 1 % zaťaží vraj rodinný rozpočet o sumu 9,5 Euro / mesačne, zvýšenie o 2% už spraví mesačne sumu 19 Euro. A ak si zoberieme opäť tú kalkulačku do ručičiek, tak v reále to oberie bežnú rodinku o 20 Euro. No a o koľko sa zdvihne suma za jednotný RP ? No o 26 Euro. No a koľko mi to v reále prileje financií do rozpočtu mesačne. No 6 Euro....
@zuzanabrrr ..ani mne, ale je lepších 190 ako 164. Aj keď by som aj mala mať nárok na 256 eur.
a kto dostane 256euri?? co uz pobera rp alebo tie deti co sa narodia do konca roka 2010?
ono je fakt smutne ze RP je rovnaky ci mas 1 ci 2 tak isto som dostavala na syna ako na oboch a to mam 2nasobne naklady, pouzivame oblecenie aj po synovi ale nie vzdy to ide kedze on bol v lete taky ako dcerka teraz v zimnych mesiacoch takze minimum mozem vyuzit
hracky uz radsej ani nekupujem nieje totiz z coho
podla mna korunky by sa hned nasli....mali by 2 a 3 rodickam znizit prispevok pri narodeni dietata o polovicu...uznajte ze prvorodicka si musi kupit vsetko od piky ..a 2 rodicky maju aj kocik ,aj postielky aj vecicky...Mihal rozmysla ..hm....a nie rozumom.

TA3 teraz