icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

tilly
13. okt 2010

@ninny dakujem 😉 viem, ze je to navrh... som zvedava, ako to dopadne...

ingrid16
13. okt 2010

@abbey1 🙂

majulcek
13. okt 2010

@ivka30 no a kedze stale nie je nic iste nechapem preco sa tu tie baby do seba navazuju a furt nieco riesia..nech ked uz sedia za pc,pisu maily tym kompetetnym a nemyslim tym peticny vybor a vyjadria svoj nesuhlas...realita bude asi taka ako bolo ohlasene vopred a to ze baby ktore poberaju zvyseny ho doberu a potom sup vsetky na jeden rovnaky 190..a darmo baby nadavaju babam ze nieco zle vybavili atd...proste ked su neni loove tak sa aj posrat mozme a nic s tym neurobime..jedine ze ozaj spiseme peticiu ze teda ked 25% ubrat nam tak aj poslancom a nie nejakych ubohych 5 ci 10%..baby co vy na to?prestante sa hadat a myslim ze v tom si budeme zajedno

abbey1
13. okt 2010

Je mi ľúto jedna vec.my maminky sa tu zožierame navzájom a závidíme si aj to málo čo máme.Že oni v parlamente majú minimálne 3400Eur neriešime nikto.Nám tu hodili omrvinky a my sa o ne bijeme.A oni?Dobre sa na nás bavia.Účel to splnilo.My sa kvákame medzi sebou a oni sa v tichosti nabaľujú.Alebo ste presvedčené,že ich platy sú zaslúžené?

majulcek
13. okt 2010

@abbey1 palec hore

ingrid16
13. okt 2010

@majulcek no, je to dobry napad. pokial viem, tak v nejakej krajine takto poslanci znizili svoje platy. zacali teda sebou, a nie tymi, ktorym to najviac uskodi. ( mamickami). ale, tu sme na Slovensku, kde je vsetko naopak. ☹

janka1874
13. okt 2010

@abbey1 škoda že sa tu nedá dať ako na FB páči sa mi 🙂

dari3
13. okt 2010

@tilly áno, ja si to pamätám. pri prvej dcérke som spadala do toho zákona, že popri RD môžem robiť, ale nesmiem dať dieťa do štátneho zariadenia. ja som to nevyužila, pretože som s malou chcela byť čo najviac. vtedy nás netlačila hypotéka. neviem, aký bude zákon, keď budeme mať druhé dieťa. ale viem, že či dostanem 190 alebo 256eur, budem s dieťatkom doma. vtedy, keď ma najviac potrebuje. dovtedy si veci skúsime zariadiť tak, aby som fakt nemusela odísť od neho skôr. keď som bola s prvou doma 3 roky a dala jej všetok svoj čas a lásku, tak aj s druhým chcem byť. ani jednému z detí nechcem dať menej, než malo to jedno 🙂 😉

tilly
13. okt 2010

@abbey1 keby len platy... ale to uz je o inom...

tyli
13. okt 2010

@annie13 , omyl 🙂 ja som tyli a ty si písala tilly. sorry 🙂
keď o tom hovoríme, uvedomila som si, že tu sedím a nezmyselne strácam čas. idem sa venovať synovi, ktorého tak milujem 😉

majulcek
13. okt 2010

@ingrid16 no ved prave preto ingrid ze ked to mozu v druhej krajine mozu aj u nas..takze uz serme na hadky

piacere
13. okt 2010

chcem sa opýtať... ak by prešiel návrh, aby tých 256€ poberali aspoň mamičky, ktorým bol už tento rodičovský priznaný, bude sa to týkať mamičiek do konca roka? Ja mám totiž nárok na rodičovský od novembra.... "zachytilo by ma to"?

ilijanka
13. okt 2010

@ninny no za tie, ktorým chceli zvýšiť na 190 euro sa tu nebojuje, bojuje sa len za tie, ktorým chcú 66 eur zobrať, ak sa mýlim, tak mi daj odkaz, kde mám hľadať takú tému

danielita13
13. okt 2010

@ivka30 aspon trochu pozitivna sprava, ked uz prideme o vyssi rp, len aby to tak naozaj aj bolo, lebo v dnesnej dobe uz tomu neverim , ale treba nam byt pozitivne naladene, kvoli miminkam v nasich bruskach 😀 tak pocitajme z horsim a DUFAJME V LEPSIE 😀

dusika11
13. okt 2010

@majulcek ahoj tak mas pravdu, ja som uz volala na ministerstvo a poslala som pár emailov..pre kopetentných..

majka35
13. okt 2010

@abbey1 konečne normálny príspevok 😉

dari3
13. okt 2010

@ingrid16 trefa do čierneho

abbey1
13. okt 2010

@piacere Ano si tam.

annie13
13. okt 2010

@tyli 😉

ilijanka
13. okt 2010

@dari3 ale tých 300 euro ide z európskeho sociálneho fondu, to nám dáva EÚ, to nejde zo štátneho rozpočtu. A ani to ešte nie je schválené, ako vlastne vôbec nič z toho, o čo sa tu hádame 😉

majulcek
13. okt 2010

@dusika11 no a urcite si citis lepsie ako keby si len rypala a rypala a vlastne neriesila by si vobec nic pretoze my nesedime na tych stolickach a nerozhodujeme o tom

annie13
13. okt 2010

@piacere ano zachytilo
zmena nastane az od 1,1 a mamickam kt. bol vyssi priznany pred 1,1,2011 ostane takze obides najlepsie
svagrina je rovnaky pripad

ivka30
13. okt 2010

@majulcek no je to tak, maminy zbytočne medzi sebou slovne bojujú, aj tak to je zbytočné. Tú energiu by mohli fakt využiť lepšie.
Ale pochybujem,že by oni si znížili mzdy o 25%, však hneď by oponovali tým,že 2/3 mamičiek pridaju....

ingrid16
13. okt 2010

@majulcek no, ale to by sme sa my > museli trosku zmenit. a konecne si povedat, ze vsetko sa da, ak clovek chce. len treba pre to nieco urobit. myslim, ze u nas sa dost malo strajkuje. kazdy nadava, ale nikto nic neurobi.

abbey1
13. okt 2010

Mrzia ma tie reči typu "bojujete len za tie s 256".Možno tak nešťastne vyznela petícia.ale to bolo robené pod tlakom vo veľkej časovej tiesni.teraz už sa bojuje za oveľa viac.dievčatá pripravujú nové návrhy,keď budú doladené,hodia sa aj sem na posúdenie.Potom poprosím konštruktívne pripomienky a nie hlúpe navážanie a len kritizovanie.A skúsme trošku myslieť globálne.každá chceme maximum,to je jasné,ale skúsme vydupať aspoň možné maximum.

ivka30
13. okt 2010

@danielita13 presne tak,treba myslieť pozitívne. So zlými správami sa budeme pasovať potom....

dari3
13. okt 2010

@ilijanka ja to viem. len oni tým preliepajú oči, že keď sa zjednotí RP, tak bude môcť mamička ísť pracovať a dostane tých 300euri na výdavky. to som tým myslela, že nepodporujú mamičky vôbec, aby ostali čo najviac so svojimi deťmi 😉 a ako som povedala. je jedno, či 190 či 256eur dostanem. tak či tak dieťatko mať budeme a budem s ním doma do 3 rokov. dovtedy si zabezpečíme všetko, aby som tak dlho s ním ostať mohla 😉 tiež by bolo naj riešenie predĺžiť materskú do 1 roku dieťatka a potom nech sa rovná RP. 😉 ešte je to všetko aj tak vo hviezdach a nech sú tu diskusie akékoľvek, nech sú petície a štrajky, oni si aj tak po svojom urobia. zo svojich platov si brať nebudú. však by nevyžili 😀

majulcek
13. okt 2010

@ivka30 no lebo vcera som niekde zachytila uz iba 5% a nie povodne avizovanych 10%..opravte ma ak sa mylim.. no jasan jednym by pridali,druhym ubrali ale stale riesia len nas a nie seba..boozinku a to bolo predvolebnych slubov...ja uz fakt neviem ako im dokazeme stale na to skocit

abbey1
13. okt 2010

🙂
@ingrid16 🙂

mimmm
13. okt 2010

😉 @abbey1 Neviem , či je to závisť.... Mňa len mrzí, že štát by mal byť "spravodlivý " ku všetkým rovnako keďže sme si vraj všetci rovní.... Myslím, že nikoho nenapadlo, že matky svojím rozhodnutím rozdelia na tri skupinky. A možno aj napadlo a bol to geniálny politický ťah....Čo sa týka návrhu , opravte ma , ale nezaregistrovala som, že by minister povedal, že bude hľadať ďalšie peniaze a uvažuje nad iným riešením. Preto to rozčarovanie pre niektoré maminky, keď sa snažili splniť zákonné podmienky na poberanie vyššieho RP a zrazu sa to zmení pre niektoré...