Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
ahoj ,,ja som za to aby ten r.d bol rovnaký,pre všetkých,,,,aj ked žena pracuje,,predsa je to jej šťastie ,že može makať a,ked sa popri tom dokáže postarať aj o dieťa klobuk dole...som doma 6 rokov a patrične my stoho hrabe ,,, 😀
mne by tiež pomohlo ,keby bola dajaká tá brigáda aspon ,ale bohužial,,,,
ale končí mi md v apríli tak úfam že sa všetko zmení,,,a k bude robota bude ,možno aj škola ,,a potom budem rada ,že nie som závisla od štátu,,,
lebo sami zdá že podporuje len darmožráčov...
poznámludí čo v živote nerobili a dostanávaju materské 600€/ pol rok u nás je všetko možné
@andrea_stella 😉 😉 😉
@zibi preto, lebo mamicky, ktore napr. nemali narok na vyssi RP kukaju len na to ze a ostatne maju, tak ked metaforicky povedane "nezerem ja, tak nech nezere nikto"....toto je rozum...
a este preto, lebo maju pocit, ze stat bude pozerat na kazdeho jednotlivca....ale to sa neda.
a ked by davali zadarmo, tak potom by sa zas stazovali ze ich drahi pracujuci manzelia robia na romske deti, a ze si robia deti a my na nich platime a stat ich podporuje....kazdy to vidi zo svojho pohladu
teda baby mrzí ma že sa to tu zvhlo na hádanie sa medzi sebou..... ☹ každá máme iné možnosti a štát by mal oslabenú/finančne/ rodinu v čase md podporiť
niektoré názory sú naozaj 😲 😲 😲 😲 😲
myslím,že išlo o to spojiť sa a ,,zabojovať,,aby nám nezobrali aj to málo a nie sa napádať........... 😵
sak ano...kazdy by chcel dostat zadarmo a nic pre to neurobit 😉 😉 😉
pecene holuby nam budu do huby zadarmo padat. boze toto je mentalita.
jejda baby ja odchadzam z tejto temy lebo mne sa tu rozum zastavuje z niektorych prispevkov a adrenalin v krvi stupa, mam este k tomu dnes poradnu tak nech mi nenameraju vysoky tlak 😀
a co ma z toho clovek, ked cely zivot drie ako kon a kvoli tomu si neuzije svoje deti? ani len ked su malicke... a kam tie peniaze idu, tych 19%, ked nie na rodinu?
@jasterica25 🙂 🙂 🙂
len vas citam, ale nestiham sa cudovat 😔
@sabiatko politikom do vacku. ani mne sa to nelubi, ale tak to proste je
@kaciatko81 ????? teraz neviem ci v dobrom, alebo ako???
@jasterica25 mám odrobených 13rokov,toto je moje prvé dieťatko,tak si myslím že dostať zadarmo a nič pre to nerobiť -nieje zrovna môj prípad 😉 😉 😉
@andrea_stella tak, nech to dobre dopadne 😉
@jasterica25 prepac, napisala som to nezrozumitelne... to, co si napisala sa mi paci, ale niektore ine prispevky tu, asi by som bola radsej keby som ani nevidela
@mimina321 to nebola reakcia na teba...
@jasterica25 no ved to. tak radsej nech to daju mladym rodinam, aby matky nemuseli dret v robote namiesto toho, aby sa venovali detom. ved najma vztah s babatkom, ked je male, je najdolezitejsi, vtedy sa prave buduje.
@jasterica25 no hej hej sak ja sa ukludnim dovtedy, najviac ma tu vytocili prispevky od tej andzi, ani to nejdem racsej komentovat lebo sa to neoplati, ale neznasam zeny workoholicky, ktore sa rozhodnu byt matkami a strcia decko pestunke, lebo kariera je prednejsia, ja tak isto pracujem , tak isto robim vysoku skolu, ale nemienim sa na tri roky koli tomu vzdyt mojho dietata v obdobi ked ma najviac potrebuje, pracovat a budovat karieru si mozem dalsich 50rokov po materskej 😀
@andrea_stella plny suhlas s tebou
@annie13 😉 😉 😉
@sabiatko myslis, ze sa priznaju??? ale tym, ze sa budem tuto lutovat, tak to mi veru nepomoze. ako som uz napisala, to dieta sa ta nebude pytat, kolko penazi dostanes od statu, ale bude pren podstatne, ci ma co jest....
a bedakat tu stale a stale dokola a rozpravat, ze ja mam taku a taku situaciu...toto nebola tema o tom.
toto bola tema o tom, s cim moze mamicka na MD alebo RD od januara ratat a s cim nie...
nikto sa tu nepytal na nazory takeho typu, ze ci si dotycna mysli, ze mamicky, ktore pracovali, maju narok na vyssi RD a naopak ci mamicky ktore nepracovali maju narok na nizssi...mna zaujima co dostanem ja a nebudem riesit, ci je spravodlive, aby ta druha skupina mamiciek - do ktorej nepatrim dostane alebo nie....
poki10 joooj tak o to ide.. 😒 no to fakt nechapem....zavist je asi najoblubenejsia slovenska vlastnost.. 😀 😝
ved uvidime ako to bude..vsetko ...mozno ten zakon sa ani nechvali..hm 😉
veed tie co pracovali si zasluzia zvyseny prispevok a tie co nepracovali nech si pri druhom babu doplacaju DNP a budu mat tiez...
ved keby sme sa mali nad vsetkym rozculovat a zavidiet kde by sme boli..
tak ako by povedal jeden moj znamy po vychodniarsky
"nevadzce še" 😉 😉
@jasterica25 sebecke ale spravne som tiez toho nazoru, zalezi mi na tom co budem mat ja a moja rodina holt je to tak co ma po inych len aby moje deti mali co do ust
@kaciatko81 dakujem za podporu 🙂
inak baby, myslite si co chcete, ale ak daju taku moznost, ist si privyrobit popri materskej, tak ja to veru urobim...ale zalezi, od toho, ake ma kto moznosti...ale fakt. stat nemoze pozerat na kazdy pripad zvlast...to proste nejde
@jasterica25 aj v tom suhlasim
ak budem mat moznost od deti tak samozrejme a budem moct
co budeme spolu letaky roznasat
Aj vás potešilo toto???

alhojte no zo zvedavasti som pozrela co sa to tu pise..lebo vsetky zmeny zakonu ma zaujimaju..lebo sa to tyka nas beznych ludi..len pozeram ze debata sa daajako zvrtla...ze ste sa pochytili..aj ked nerozmiem na com hm