Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
pozri yanni, nemôžeš nás tu presviedčať o svojich argumentoch a názoroch, každá máme svoje a môj ten nikto nezmení, uvádzaš tu konkrétne príklady, tých aj ja mám dosť a nebudem ich tu rozpisovať, ale súhlasím, nie všetko je o peniazoch, len tebe sa ťažko niečo argumentuje, keď ty dáš hneď protiargument.
len ešte jedno, máloktorá mamička je aj tu doma tri roky, lebo musí ísť makať, doma sú väčšinou tie, ktoré nemajú prácu alebo majú deti po sebe, lebo im nič iné neostáva, aj ja budem musieť ísť makať skôr a vôbec tomu nie som rada, pretože už možno druhé bábo nebude, tak som si chcela užiť aspoň to prvé, áno sú výnimky, ktoré tvrdia, že byť doma tri roky je veľa, ponorka a pod., ( veď kto ju nemá ) a idú do práce, ale stále sa nájdu tie, ktoré by chceli byť doma, ale sa nedá a zase sme pri peniazoch a takto to ide dokola.................
@yanni a nechapem naco si sa dala vobec do tejto temy ked sa tu aj tak rozpisujes o tom ako sa zije v Nemecku co s temou nesuvisi...pises ze by si bola aj ty rada doma keby ti to niekto platil...ak mas na mysli rodicak,ktory poniektore mamicky maju momentalne 164 eur,tak nech sa paci aj ty mozes zostat doma ved tvoje pridavky su 187 eur,cize viac ako nas rodicak1!!!zeby si z toho nevyzila???si predstav,ze ani my nie...
@adapo no ved to ze je to o drzku. Kolko krat som nad tym rozmyslala, tri roky ako to zvladnut, hlavne financne. Budem musiet ist na socialku alebo ako to bude. Socialka tiez vela neda a je tu zadrhel, ked mas dake uspory, a im je jedno ze to je napr, pre dieta na studium, musis najskor toto vsetko spotrebovat a potom ti daju to minimum. Ono by bolo krasne byt s babom doma tri roky a nenahanat sa z roboty do jasiel, domacnost a este aj v sobotu brigada. Dieta nema z teba nic a ty z dietata uz vobec nie, lebo si neustale unavena a melies s poslednych sil. Dve deticky by bolo pekne, ale zase ten isty cirkus? Ale ked hned po sebe, tak cirkus na druhu?
Je to tazke ale zase socialku nikdy. Aby mi chodili po byte a kukali co mame? Ten prvy rok sa tu zije dobre ak si pred materskou dobre zarabala. Da sa z toho vyzit. Ale potom to nie je ruzove.
A presne ako pises s tym druham dietatom. Ken nemas hned a uz roky pracujes je to tazsie. A hlavne ked si uz starsia. Mat druhe v nejakej 35tke alebo neskor je sice pekne ale potomist do roboty? Ak nemas zamestavatela co ti miesto podrzi tak nemas sancu najst robotu. Niekedy sa mi chce plakat, je to jedno kde zijes, vsade ten isty problem. Je to zacarovany kruh.
@lizatko1009 no však, smiala som sa preto, že ešte nič nie je rozhodnuté a vy tu už vypisujete závery....ja mám tú zvýšenú formu RP, mohla by som sa na to...ale aj tak som zbierala podpisy, behala na aute a míňala benzín, aby som mala tých podpisov viac....ale o čo tebe ide vôbec nechápem...veď ty ak poberáš 164 € , tak sa ti zvýši...a ak poberáš 256 €, tak buď rada a nekecaj veľa... 😉
@danka.k no tak budem mať taký istý...a čo myslíš, že neprežijem ??? nebudem to brať nijako tragicky. ale tebe tebe neviem o čo ide, však ty už máš decko veľké, a kým ten zákon schvália a bude nový rok...tvoj pôjde aj do škôlky, tak tebe to už môže byť celkom jedno...tých pár €, čo dostaneš pridané.... 😉
@danka.k no dík za link, ktorý si mi poslala do IP....takže pre mňa sa nič nemení ??? super, som rada, verím, že to poslanci nechajú tak ako sa píše v tom článku. a ty ak si nespokojná - i keď neviem prečo, ty zvýšený PR aj tak nedostaneš - tvoje dieťa už malo dva roky - tak zostav petíciu, choď štrajkovať, oslov médiá i poslancov...možno dosiahneš svoje. veď žiadnej aktivite sa medze a prekážky nekladú. 😉
@yanni ahoj, čítam tvoje príspevky, môžem sa opýtať, máš dieťatko ?
@tatrankamoja lenze mohla som mat aspon 190 ecok.. ale vdaka vam uzasnym mamickam budeme mat to co sme mali... akoze je mi to absolutne jedno.. ide tu len o prinicp tych mamiciek co mali silne reci, ze ako dobre nam vybavia rodicak... a vybavili ste si tak akurat sebe..... moje dieta zo zdravotnych dovodov do skolky nepojde (ale to teba trapit nemusi)
@tatrankamoja a nebudem sa zhadzovat vypisovanim nejakych vyhraznych listov ministrovi, spisovanim peticii a podobne.. vyzili sme zo 164 ecok doteraz, vyzijeme aj potom... tu ide len o princip.. o nic ine
Cawte! Vidim tu rozbehnutu diskusiu tak sa pridam len by som najskor chcela sa spytat ze ako je to teda s tym rodicovskym prispevkom? Pretoze mne sa ma narodit terz babo v novembri a mam iba 18 to znamena ze som predtym nepracovala a nemam narok na matersku to je ok hej, len nechapem ze teraz kolko vlastne teda budem dostavat 190eur. alebo tych 164 ci kolko to je pretoze pocula osm uz aj take ze mamicky ktore porodia pred novym rokom budu stale dostavat iba tych 164 eur a mamicky ktore porodia po novom roku dostanu pekne po novom 190 eur co sa mi zda maximalne nespravodlive ak to tak je!!!! Tak chcem len vediet ze kao to teda je vlastne. Dakujem za odpovede
nema to tu uroven dokial nebude nic schvalene naco to riesite?
@danka.k no vidíš, tak si v klídku....vyžila si doteraz, vyžiješ i ďalej...predpokladám, že pôjdeš na predĺženú rodičovskú, tak ostávaš doma, netreba sa ti stresovať v práci....super, na tvojom mieste by som bola rada. nechápem, načo tu riešiš nejaké princípy a rozčuľuješ sa...všetko aj tak záleží na poslancoch v parlamente a nie na pár maminkách, ktoré snahu mali aj majú...na rozdiel od teba..ktorá pre zmenu situácie nerobí nič.
@ani_sama_neviem to je blbosť, dostaneš 190e (teda ak to schváli parlament) ešte nie je nič isté, kým to nie je na papieri, ale zvýšenie je isté, už to veľa politikov povedalo do médií, takže to splnia
@babatko88 aha dakujem 🙂 lebo ja som sa tak dopocula niekde a mylsim ze to by bolo dost nefer uz aj tka dost vel veci je v tychto rodicovskych a materkych nefer :/ Ako aj pre pracujuce aj pre nepracujuce mamicky co tu citam tak su tu rozne nazory ja osobne is myslim ze ked uz chcu zjednotit prispevky nehc ich zjednotia tak ze zvysia obom stranam aby nikto o nic neprisiel ale to je strasne diskutabilne a na dlhe rozpravanie :D
@ani_sama_neviem áno, to je, ale čo narobíš... tak aby to bolo fér to nikdy nebude, o tom môžeme všetci len snívať, ale nie, ono je to tak, že kto má do konca tohto roka 256e, tak ich bude poberať dalej, kto má 164e bude mať 190e
@babatko88 ale to sa dalo cakat slovensko sa nezaprie absolutne......naco sa tu budem stazovat kolko som odrobila a teraz dostanem to co ostatne....naco dieta musim vychovat tak ci tak peticiu som podpisala a uz len cakam co schvalia a nie sa tu hadat spravodlivost na tomto svete nie je a nikdy nebude aj keby sme dostali rovnako.....

Som zvedava ako sa to s tymi pridavkami vyvynie. Slovenske noviny citam na nete kazdy den a mam aj slovensku televiziu, tak mi nik nebude tvrdit, ze som neinformovana. Sice nie na 100 %, to netvrdim, ale podstatu viem. Lebo clovek nikdy neviem, ci sa na SK niekedy nevrati. Ja si tieto zadne dvierka nechavam stale otvorene, aj ked pochybuje, lebo uz len s uznavanim skol je na SK problem. Naopak tu sa o slovenskych akademikoch biju.
Budem rada, ak sa k dakemu vysledku dopracujete, aby ste to zverejnili aj v tejto teme. Lahsie sa to bude tu hladat ako googlovat 😉