Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
ahojte ja mam dve deti 5 rocneho na ktoreho som dostala porodne 4000sk na druheho som dostala ako schvalili na 1 a2 a3 tich 25000porodne a teras cakam tretie ze maju zvisit materskena 190eur aporodne sa ma zrusit to neviem napiste mi nieco o tom cije to pravda dakujem
@ivanulka_so ahj nie nieje to pravda porodne ostava a to vo vyske nejakych 600 eur plus minus 100 eur nevime ot presne ale ostava to🙂 Nastastie. Chceli to porodne zrusit ale neschvalilo sa to a nakoniec to nechali tak ako to je
@ivanulka_so zatial su vsetko len dohady ... materska by sa mala zvysit zo 60percent na 65 percent z platu, alebo vymer z platenia odvodov .... rodicovsky ak si si neplatila dostanes 164 ak prejde zakon tak 190 , ak si platila doteraz bolo 256eur ... a chcu zjednotit ten rodicovsky na 190 pre vsetkych ... a materska tak to uz zalezi od toho ako si zarabala odvadzala ... pracovala 🙂
@ivanulka_so ano a porodne ostava, zatial , ale neverim , ze to dlho ostane v tejto vyske ...
@ani_sama_neviem ti poviem tak, mne to moze byt u riti. Len potom nech sa ludia nestazuju ze im skracuju pridavky, ked sa neriesi tam, kde najviac tych pridavkov ide. Dobre ze nie kazda druha tema v "paragrafoch" je o pridavkoch, rodicovskom, materskom atd. Ano je dolezite sa informovat, o tom hovorit. ale nie len diskutovat ale aj konat, ako napriklad ten strajk, je to fajn, ze sa baby na to dali, ale pokym sa nevyriesi "problem" na ktory na najviac penazi vyhadzuje, tak pozitivne vysledky v prospech slusnych rodicov a ich deticiek nebude.
Tu u mna je to poriesene s Turkami ale aj neprisposobilymi prislusnikmi inych narodnosti vratane Nemcov tak, ze ked si neplni co co mu nakazal urad, tak mu kratia davky. A to bez rozdielu. Len mne ja fakt luto slusnych ludi, ktori makaju a snazia sa uzivit svoje deti vlastnim pricinenim.
Ja by som bola velmi rada, keby vam aspon tie pridavky zvysili. Ved 20 € je fakt velmi malo. Neviem kolko storia poriadne detske topanocky na SK ale za tych 20 € asi riadne nekupis. Spoluobcanom topanky netreba, som videla na vlastne oci (v telke) ako chodia deti aj v zime bose.
A adminke odkazujem, tu nejde o rasizmus, preto pisem, ze ak byo aj tak daleko zaslo, co sa nestane, Strasburg ma hned usi na stopkach.
Je to fakt smutne ze sa nic nedeje a vyhadzuju sa peniaze na nieco, co nema buducnost. Preco stat radsej nepodpori takych ako napr. kiki, stavaju dom, tri deticky a snazia sa zvladnut vsetko sami, Obaja rodicia pracuju. A je tu urcite vela takych.
no tak toje dobre lebo niektory podostavali na vsetke tri deti 25000a niektori bi nedostali ni apredsa jeto rozdiel dostat 25 a4 tisic ved za stiri tisic neviete ci kupit kocik alebo vibavu pre male nie aj materska ma ist hore na190 aspon ze zvisili aze ma bit do 4 roky avi kolko mate detiak sa mozem spitat
Mamicky, ako je to vlastne s tym prispevkom....nasla som dalsi clanok, ktory sa zda naznacuje, ze ostava vsetko po starom a meni sa len moznost pracovat.....ako je to vlastne ??? Mna by to veeelmi potesilo, lebo od vyssieho rodicaku 256 eur ma deli jeden mesiac 😠 . Viete mi povedat co je vlastne pravda ? 😨
@viiierka Takto: zbytocne to riesis preotze vsetko jel ne terza na vlade, zatial o tom akoby diskutuju nic nieje napevno co sa tyka tych materskych takze zbytocne to riesit teraz tak ti poviem. Musis cakat pokym pride konecnce rozohdnutie od vlady lebo zatial nic este na pevno nevyslo.
baby ako je to s tym porodnym, je to 600 ci 800 €? lebo niektore baby-Slovenky co su tu v DE a porodili tu, vraveli ze soi to vybavovali, lebo vlastne dieta je Slovak a ze je to 800 €. Nie ze by som ich aj ja chcela, je to na moj vkus so zahrania vela vybavovaciek, uz len s tym slovenskym rodnym listom je to o drzku, mna len zaujuma ako to vlastne je. A udrzi sa alebo tu zrusia. Som aj googlovala ale vsade inak pisu.
@yanni inac aj ja som pocula ze niektore dostali 800 eur ale tiez tomu nerozumiem ze preco :/ vie niektoraaa? :P
@viiierka kým sa neschváli zákon v parlamente nič nie je isté - tu je presný popis v akom štádiu je zákon o RP -
http://www.olifcek.info/zakon-o-rp
je to 800 eur cize 25 tisic ale z toho je 20 000 prispevok pri narodeni dietata 1,2,3 a 4 500 sk je bolestne za porod a dokopy to je 800 eu..
@yanni na porodne a priplatok k porodnemu /co je spolu tych 25 000SK / mas narok pokial mas ty a dieta trvaly pobyt na SVK a splnis dalsie podmienky.. ked dieta dovrsi 28 dni das dokopy potvrdenie od pediatra ze sa dieta dozilo 28 dni a od gynekologa ze si od 4 mesiaca tehotenstva nastevovala gynekologa a toto podavas so ziadostou a slovenskym rodnym listom dietata na socialku podla trvaleho pobytu
Pozor dieta nemoze byt starsie ako 6 mesiacov v dobe ziadania o prispevok a zaroven si nedostala podobny prispevok pri narodeni tam kde zijes teda v nemecku. /neviem ci sa nieco take u vas poskytuje/
@xpetka1x aha zaujimave a o toto vsetko sa ziada na upsvar? lebo ja som z tychto uradnych tahanic uz popletena ze kde sa co ziada. viem ze na materksu nemam na rok iba na rodicovsky prispevok a ten sa tiez ziada na upsvar alebo na socialnej? :/ :D
@maznacik007 jezis dik za info, si zlata. Nie tu nieco take nedavaju. A mam este trvaly pobyt na SK, tak toi by tiez slo. len asi by som musela to potvrdenie od pediatra a gyncara dat prelozit a este vybavovacky toho slovenskeho rodneho listu, ze vraj je niekde-asi v Blave- nejaka specialna matrika pre deticky narodene v zahranici, a ktovie ako dlho to vsetko trva, no ci to za to stoji, to sa musi prepocitat a zohladnit aj nervy s vybavovanim. Ale velka vdaka za info. Nieco som uz pochytila ale teraz to mam aspon z prevej ruky 😉 Este raz diky.
@ani_sama_neviem rodicovsky na urade prace ale budes musiet ist aj na socku kde ti matersku zamietnu kedze nemas narok to donesies na urad a tam ti schvalia rodicak..
@xpetka1x jaaj taaak no to su mi veci :/// neznasam uradne vybavovania :DD
@yanni ano v bratislave je matrika pre deti co sa narodili v zahranici.. zevraj to trva tri mesiace nez to vybavia ten RL ono v kazdom pripade podat ziadost aj ked neni este slovensky RL tak daj nemecky plus to preloz... s tym ze slovensky dolozis ked ti pride.
A robi sa vobec este nieco ? Prostestuje sa nadalej ? Alebo to utichlo, lebo vacsina mamiciek z vyboru svojich 256 eur bude dostavat aj nadalej ??? Preco sa s tym suhlasili ??? Peticiu som podpisala aj ja a co mam z toho ??? Ze pridem o 66 eur mesacne !!! Je mi do placu.....poctivo som pracovala, odvadzala nemale odvody statu a prida sa romom a tym co nepracovali ???!!! A mna tych 256 eur minie o jeden mesiac, kedze materska mi konci 1 februara ☹ 😠 , uboheeee....
@viiierka no napisala si uplnu pravdu.. ale ta nikoho netrapi.. v tom strajku slo len a len o tie matky co uz rodicak mali a nepridu on.. preto som peticiu nepodpisala, lebo som vedela ako to dopadne a sla by som len a len proti sebe... teraz maju zacat strajkovat asi aj ostatne matky
@viiierka @danka.k
http://www.olifcek.info/vyhlasenie-11-10
"Prísľub je však pekné slovo a tak čakáme na náš kľučový dátum 30.11.2010 kedy sa bude o predmetnom zákone rokovať v parlamente, kde majú byť prediskutované naše pripomienky. Do tej doby budeme realizovať naše plány a pripravovať protestné zhromaždenia ako reťazovú reakciu v rôznych mestách Slovenska. Musíme neustále pripomínať, že máme vecné pripomienky, ktoré je potrebné v predmetnom zákone zapracovať. Je potrebné, aby sme neustále poukazovali na našu problematiku. Nevzdáme sa a budeme za všetky mamičky bojovať až do konca. "

ja uz len jeden krat ku romom a nech mi niekto napise ze to nie je ku teme rodicovsky, socialne davky, pridvky a pod ...
Ak by Rómovia pracovali, HDP Slovenska by sa zvýšil o 7,4 miliardy €!
Štúdia predpokladá, že v roku 2030 budú Rómovia tvoriť 10 % populácie Slovenska.
no a podla mna nic nezmenia , aspon keby predlzia tu matersku, ked uz si z toho mojho rodicaku platim kazdy mesiac 50 eur na nemocenske ... lebo naozaj si neviem predstavit 190 a dve male usoplene deti 🙂