icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

anulik888
24. okt 2010

ahojte, taaaak velmi som sa tesila na Hlavnu, no nasa zabka ochorela ☹ ☹ ☹ snad sa mi podari odbehnut aspon na chvilku

anulik888
24. okt 2010

@maznacik007 wau to je silna kava

paula80
25. okt 2010

@sirinka no mne nepripadá, že sirinka do vás rýpe, v podstate má pravdu, čo sa týka porovnania s inými štátmi ohľadne rodičovského/neviem, kde dostávajú a tak dlho toľko čo my u nás/
ja som tiež za zjednotenie rodičovského a to asi aj preto, lebo pri oboch mojich deťoch sa ma zvýšenie naplno nedotklo,pri mladšom synovi len 4 mesiace a pri staršom som len mohla snívať o takom vysokom rodičovskom.
Väščine nám mamičkám, čo máme deti staršie ako 2 roky ujednotený rodičovský tiež pomože a dosť, nie je to síce toľko ako u tých ostatných do 2.rokov, ale uvedomte si, že toto zvýšenie platilo len 1 rok a tiež to kopec rodín obišlo, proste nikdy to nebude tak, aby boli spokojní všetci.
Dúfam, že som vás nenahnevala, naozaj vám držím palce, nech to schvália a samozrejme prilepšia aj nám s deťmi nad 2 roky a na predĺženej rodičovskej.

ivanulka_so
25. okt 2010

Ja mam dvoch chlapcov a 17aprila 2011 cakame tretie babo chceli by sme dievcatko ale aj ked bude zase chlapcek lem naj bude zdravy.

ivanulka_so
25. okt 2010

a dufam ze sa do aprila toho s rodicovskym prispevkom nic nezmeni

anulik888
26. okt 2010

no len aby nas pan Mihal neprekvapil, ze zrusi prispevok pri narodeni dietata :( .to by som tak od neho cakala

ivkau
26. okt 2010

Ahojte baby, je nam luto, že sme nemohli dojsť podporiť, ale sme chorý a navyše s vysokými teplotami. Nabuduce určite dijdeme, snad nebude treba!

nya
26. okt 2010

Chcem sa spytat dievcat z peticneho vyboru, ci je nieco nove ohladne nas mamiciek, ktorym bude priznana materska este tento rok (cize este neupravena) a rodicovsky budeme poberat az buduci rok.
Bude sa aj nas tykat predlzena materska?... to, ze dostaneme znizeny rodicovsky uz beriem ako hotovu vec ☹ tak snad aspon tu matersku nam predlzia, nie?

olifcek
26. okt 2010

kosice sa predviedli....tolko reci tu bolo ale dojst na protestne zhromazdenie uz ee...tak len dalej doma sedte a nadavajte...to vam ide najlepsie...tie co ste prisli, velka vdaka!

na pocasie sa nik nevyhovarajte! my sme boli v manduce....a to uz asi nepojdete von v zime, co? budete len doma, az do jari...

mimikuku
26. okt 2010

aj my sme chory takze inak by sme tam urcite boli 😒 ....

olifcek
26. okt 2010

@nya o MD hovoria od 01.01.

olifcek
26. okt 2010

jasne, odrazu sme chori...bola tam i mamicka s malickou, ktora ma hnisavu anginu!

ked cosi chcete, piste do IP...idem ja inde minat svoju energiu...

mimikuku
26. okt 2010

@olifcek nehnevaj sa moja ale ked raz clovek nemoze prist tak nemoze a to ze je to v den ked sa to jednoducho neda tak to mi je luto a urcite aj inym maminkam,ale zbytocne sa natahovat

olifcek
26. okt 2010

@mimikuku beriem, ze niektore ochoreli...ale pride mi, ze vsetky...nejdem na nikoho utocit, len chcem povedat, ze uz nebudem reagovat na notoricke stazovatelky, pretoze i oni dnes mohli byt v KE, Piestanoch alebo v Martine...

ako som pisala, az mate otazky, IP...

ivetkab.
26. okt 2010

@olifcek Žiadna vďaka olifcek ... veď to robíme pre nás ...

olifcek
26. okt 2010

@ivetkab. ved prave...ale i pre tie, co len frflu...oni vam nikdy nepodakuju, no ja si velmi vazim, ze ste dosli... 😵 😵

ivetkab.
26. okt 2010

@mimikuku Nechcem nikomu nič ani ja hovoriť, ale veď mohli prísť len maminky a deťúrky mohol postrážiť niekto z rodiny, priateľov ... neverím, že aj tí boli chorí...

olifcek
26. okt 2010

@ivetkab. 😵 😵 najma, ked chore babo i dost haja, ze jo?

alca85
26. okt 2010

by som Vám tu niečo milé mamičky napísala 😠 😠 😠 ....ale asi by mi stopli prístup na MK

ivkau
26. okt 2010

ivetkab. nehnevaj sa ale ja som z PP a tu v pracovnom čase malu fakt nemam kde dať, a podpisy sme boli poctivo zbierať a aj sme poslali

alca85
26. okt 2010

ale jedno predsa....fakt hanba vám...

alca85
26. okt 2010

len sa nevyhovárajte ....môj mm si napríklad kvôli tomu zobral dovolenku, len aby som sa mohla dostať na protest, keď sa konal v BA...všetko sa dá, keď sa chce....

anulik888
26. okt 2010

uz to tu nerozmazavajme, stalo sa. Zorganizujme dalsiu akciu, rozposlime pozvanky vsetkym znamim a verim, ze to bude lepsie. co vy na to?

olifcek
26. okt 2010

@anulik888 aby to dopadlo ako i teraz? dakujem, asi budem chora

nya
26. okt 2010

@alca85

...trochu mimo temu, ale teraz som si vsimla, ze si v tom strese okolo RP este stihla aj otehotniet 🙂 ... tak chcem pogratulovat 🙂

elise
26. okt 2010

viem o jednej maminke ktorá mala dieťatko choré až tak, že museli isť na hospitalizáciu do nemocnice myslím že drobec mal 5 mesiacov. to chápem že neprišla aj ked chcela. rýchle vyzdravenie. 😉

stačilo iba tak málo prísť na niektoré zhromaždenie bud v bratislave pred uradom vlády, pred parlamentom, alebo teraz sme to zorganizovali po slovensku, aby mali maminky, budúce maminky bižšie, ale čo vlastne chcete ked viete mnohé nadávať za počítačom, že toto sme mali urobiť neusmievať sa a toto by bolo lepšie.....ked ste mnohé na protest ani neprišli☹
všetko organizujeme sami vo svojom voľne, na ukor dovoleniek (ja),sami podávame za vlastne peniaze inzeráty, robíme letáky, cestujeme na rokovania...ja mám kôli tomu ohrozenu prácu ( a týmto zdravím špionov )nám záleží na na tom všetkom a na všetkých maminkách a niektoré si nenajdu ani čas podporiť správnu vec. ved peticiou sa to nekončí momentálne čo máme sú len sluby, ktoré máme, tak preboha prečo len okolo toho kecáte a nespravíte ani to že si spravíte s dieťatkom prechádzku poobede na hodinku.☹ som z toho smutná ☹
kto by mal chuť zorganizovať protestné zhromaždenie v banskej bystrici, zvolene, nitre, prešove alebo v iných mestách? ak sa dakto ešte nájde napíšte mi prosím do ip 😉

veľmi chcem podakovať všetkým maminkám, ktoré sa zúčastnili na všetkých protestoch ktoré sme organizovali. 😵
.

alca85
26. okt 2010

@nya 😀 😀 no vidíš a ďakujem

anulik888
26. okt 2010

@elise sme ochotni ist aj do po a zoberieme aj zopar znamich 😀

ivetkab.
26. okt 2010

@alca85 Ano, ano ... aj ja som si všimla ... blahoželám ... takže dnes bolo na štrajku viac detí ako dospelých ...

anulik888
26. okt 2010

@alca85 aj my gratulujeme 🙂