icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

anulik888
26. okt 2010

@jajka78 zrusi prispevok pri narodeni 2. a 3. dietata. preco to taji ???? lebo vie ze by sa nam to nepacilo.

elise
26. okt 2010

@anulik888 napíš mi do ip dohodneme ten protest u teba v meste mediá zabezpečím 😉

olifcek
26. okt 2010

@elise @anulik888 bola na proteste....kosice

elise
26. okt 2010

@olifcek už viem 😉

dakujeme ešte raz všetkým maminkám ktorým na celej veci záleží a preto sa zúčastnili protestov 😉

trogir
26. okt 2010

olifcek

Ja som na znizenom prispevku a poviem potesim sa aspon 190 euram miesto 160. A to som 20 rokov platila poctivo odvody, dva roky som podnikala, nezaplatila a neplanovane otehotnela. Nas co mame znizeny je 100 000 a cusime a Vas je 45 000 a su Vas cele periodika...uplna davova psychoza. Co mi mame ine deti?Nase deti menej jedia alebo menej čuraju? Takze mamicky, co mame znizeny, otvorme si usta a vybehnime za Mihalom do ulic a ziadame si rovnaky rodicovsky prie vsetky deti, a ked chcu kolegyne viac, tak si ziadajme aj my!

inffinity
26. okt 2010

@trogir a stejně je to málo..za 164 ani za 190 nezaplatíme ani jídlo na jeden měsíc.. 😖

majamat
26. okt 2010

@nya pozeram, ze mas TP tiez v januari. ak by nakoniec bol RP tych 190€ a tie co ho maju vyssi ho budu poberat do 20m. dietata, tak nas sa to netyka a ak matersku budu predlzovat od 1.1.2011, tak ani to sa nas netyka. dufam, ze sa na nas co ideme na MD v starom roku a RP budeme mat v novom roku, nezabudne.

som buduca mamicka a co bude s RP sa ma urcite tyka, aj ked by som chcela, nemohla som pris. som na PN a vychadzky mam len 2x2 hod. navyse mm ma poobednu a chodi autom. busom sa to stihat neda. som rada, ze sa konaju taketo akcie a som babam, ktore to organizuju urcite vdacna. budem rada, ked sa nieco podari.

trogir
26. okt 2010

INFFINITY, ja viem, ledva pokryjem plienky, mlieko, caj...strava a oblecenie ide z manzelovho platu. Mne ide hlavne o to, aby bol prispevok JEDNOTNY pre kazde dieta. Inac toto vsetko sposobila "krasavica" Tomanova. Mala by mamickam rozdelit to, co si sama nakradla.

elise
26. okt 2010

@trogir media a noviny skresluju so štatistikou 😉 a ak by sme sa neozvali tak ten zákon by prešiel v pôvodnom znení a mal by horší dopad na všetky aj na tie ktorým sa vyšuje príspevok.

inffinity
26. okt 2010

jinač co maminky co mají dvojčátka a troj... kamarádka má trojičky a bere 164€ takže já pomlčím, ještě se vlastně máme s jedním dítětem dobře...

elise
26. okt 2010

@inffinity dvojičkám a drojičkám sa pridáva viacej 😉 bude to v novom zákone

inffinity
26. okt 2010

@elise jj ale do teď asi bych si to šla hodit..

elise
26. okt 2010

@inffinity to ano teraz je to bieda a to bol další bod ktorý sme rokovali 😉

inffinity
26. okt 2010

@elise šikulky 😎

aknats
26. okt 2010

ako to teda vlastne je alebo bude? tie maminy čo idú na md do konca roka sa nebude nič z novelizácie týkať? dáko je ticho akokeby všetko ustalo

olifcek
26. okt 2010

@trogir zacnite i vy protestovat...budem to sledovat, he he...nic vam v tom nebrani....a nie je nas 45000, citaj pozorne vsetky clanky, zistis, ze sme takmer pol na pol...

dobru noc

abbey1
26. okt 2010

@nya Nevieme presne čo sa schváli.Som na tom podobne ako ty.teraz beriem materskú a na RP idem až v januári a tiež netuším v ktorej skupine sa ocitnem.Budúci rok sa predĺži materská o 6týždňov a zvýši o 5% platu.Toto by si mali prečítať aj tie "múdre",ktoré len mudrujú ako si i oni zaslúžia viac,ale nič pre to nerobia.keby sme sa neozvali nik by materskú neriešil:Veď toto sú slušné peniaze pre každú maminku a je v tom zohľadnená i zásluhovosť.
@nya Tak my si budeme navzájom držať päste,aby nás zahrnuli do jednej alebo druhej skupiny.

abbey1
26. okt 2010

@trogir Môžeš mi prosím vysvetliť ako môže žena "neplánovane" otehotnieť?A prečo si si neplatila ako živnostník alebo dobrovoľne?Nikto nemáme peniaze navyše a tiež by som ich vedela minúť inde,ale vždy som si všetky odvody platila.Najľahšie je len vykrikovať,ale nestarať sa sám o seba. A ako ti už bolo povedané,kľudne protestuj a komunikuj s médiami.je sloboda prejavu.Ale sloboda prejavu znamená možnosť slušne bojovať proti veciam ,ktoré sa mi nepáčia.ale nie urážať a napádať iných.Ty by si tiež kričala,keby ti siahli na tvoje.

abbey1
26. okt 2010

Vďaka všetkým maminám,ktoré prišli do Piešťan.Ste super.

inffinity
26. okt 2010

@abbey1 nečtu o čem ste se tu hádaly, ale úplně normálně se dá neplánovaně otěhotnět.. My jsme malou taky neplánovali a nestíhala jsem si platit aby mi to vyšlo, jen mě naštěstí započítali odpracované z ČR..

olifcek
Odpoveď bola odstránená
molnitko
26. okt 2010

@abbey1 ako otehotnieť neplánovane??? to nevieš, ako je to možné?? napríklad tak, že ti zlyhá antikoncepcia, ako mne 😲

abbey1
26. okt 2010

My tiež deti nezvykneme plánovať,ale jedno je isté,ak dieťa nechcem tak sa viem chrániť.A nie potom osočovať maminy,ktoré majú viac ako ja za to,že si platili odvody.Ale to sem nepatrí.Len ma hnevá,že niekto dokáže tak útočiť a nezamyslí sa nad sebou.

sirinka
Odpoveď bola odstránená
olifcek
26. okt 2010

@molnitko uff, tak to je to riziko no...aleeeee, uz by si nemenila, ze nie? x;o))

olifcek
26. okt 2010

@sirinka vies, ked uz mas raz nejake peniaze, mas tomu prisposobenu kasu a vydavky, ked mas menej, planujes s mensou sumou...

olifcek
Odpoveď bola odstránená
beruska.zuzanka
26. okt 2010

Teda, mamičky, nechápem, ako sa tu môžete hádať osočovať a podobne... je to smutné ☹

a @olifcek my sme si nedávno písali.... nemyslím si, že ak počnete s manželom dieťa "neplánovane" ja to chápem teda tak, že nemám naplánované, že teda "od teraz sa ideme snažiť počať dieťa", tak ste nezodpovední, ak sa pravdaže viete o to dieťatko postarať... my sme si Emku nejako zvlásť neplánovali, ale ani sme sa nebránili... počalis em ju mesiac po sobáši a sme za ňu vďační 🙂 je to často veľmi ťažké výjsť z 256€+mm plat a neviem si predstaviť ešte ten menší rodičák... ale na druhej strane, ak sa chce, všetko sa dá.. máme aj úver, žijeme v podnájme a kadečo k tomu, ale prosto dá sa všeličo "pokúzliť" keď sa chce 😉

držím palce štrajkujúcim 😉

olifcek
26. okt 2010

@beruska.zuzanka 😉 opat to vyznieva, ze sa navazame...nevyhoda pismenok, no...x;o) a vdaka