Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
RP sa ma zvysit na 234 pre vsetky mamicky, alebo je to nejak obmadzene?
@olifcek tak to znie super, keby to tak bolo (teda pre tie co pojdeme teraz na matersku a necakame dvojicky)
to mi ani zo srandy nehovorte, ze romky budu tolko dostavat.
chapem tomu spravne? od 1.1.2011 bude kazda matka dostavat RP 234 eur?
To vazne to daju na 234 Eur od 1.1.2011?
Fiha 🙂 ...to by bolo super.
...a na to prisli az teraz vecer, ked cely den uvadzali tych 190?
@olifcek stupol mi tlak ked som videla pani premierku sa usmievat pred mesiacom tvrdila ze to nebude problem. aj by som porodila deti po sebe tak by mi stat vyplatil matersku a rodicovsku na kazde dieta...chcem tak vela aby mi s tych usetrenych penazi na mojich detoch nieco pridali?
vazena pani premierka hlboko ste ma sklamali
@olifcek
"RP sa ma od 01.01.2011 zvysit o 70 € co po vypocte je 164+70= 234 € /aby to nebol taky dopad na rodiny/
kazdy, komu MD konci v roku 2011, po poziadani o predlzenie MD a jej navysenie, mu bude vyhovene "
MD mi končí 20.1.2011 mám si žiadať o predlženie materskej? alebo mi bude výhodnejšie poberať RP keď už teraz mi štát dopláca k MD nejaký príplatok aby to dosiahlo 256 €....
prepacte ze sa zapajam tak neskoro ale iba teraz som si vsimla tuto temu,
chcela by som sa vas opytat ci by ste mi niekto vedely pomoct kolko budem dostavat od januara rodicovsky prispevok nakolko dnes mam ten zvyseny a rozmyslam nad vrastenym sa do prace moja dcera vo february bude mat dva roky
@alure ja som nastúpila 2.11.2011, čiže budem mať podľa toho materské do júna 2011? Alebo po pol roku treba požiadať o predĺženie, či to bude už automaticky tých 34tt? A potom mám nárok na RP 234€ po materskej? No som fakt zvedavá, či to odklepnú... alebo sľuby.
@kvetinka211 aspon ty mi vies prosim povedat,ze ako to bude s nami,co nastupujeme na MD 2010 a rodime 2011????
Podla mna treba zaziadat hned 1. januara o navysenie a predlzenie. Ak to schvalia, ja to tak urobim.
@marcelkatt
moja a ja som teraz dala na officek podobnu otazku lebo ja som z toho magor.....
ahojte, niečo som nestihla? Všetky , bez ohladu na to či mal malý dva roky, budem dostávať do troch rokov 234 eur, dobre som to pochopila?
@alure no uvidíme čo officek odpovie, ale myslím, že som to dobre pochopila neviem no... ale nejdem sa tešiť vopred samozrejme.
dievčence,mám už z toho pele mele v hlave.Ja beriem RD od augusta-mám 10 mes.dcérku a teraz vlastne od januára budem mať vlastne koľko?raz tak,raz tak,som z toho mamut! 😅
@marcelkatt automaticky ti vzniká nárok na dlhšiu a prdlženu matersku
@nya dobre uvidíme čo nakoniec schvália a ak áno pojdem na socálku radšj hned na začiatku januára.
no ak prejde tento zakon,tak to je celkom fajn...🙂 kedy to bude na 100% ? ja mam nastupit na MD 25.12.2010 (skorej zo zdravotnych dovodov).bude sa zvysenie Materskej aj mna tykat,ked si o nu poziadam?alebo mam radsej nastupim na MD az v januari???dakujem...

@dusika11 tie dvojicky nas prekvapili... nakolko premierka ako prve slubovala pomoc prave tymto mamickam 😠 😠