icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

olifcek
18. nov 2010

@dusika11 tie dvojicky nas prekvapili... nakolko premierka ako prve slubovala pomoc prave tymto mamickam 😠 😠

ingrid16
18. nov 2010

RP sa ma zvysit na 234 pre vsetky mamicky, alebo je to nejak obmadzene?

olifcek
18. nov 2010

@ingrid16 pre vsetky

alienocka
18. nov 2010

@olifcek mozem sa opytat,lebo v tom mam naozaj chaos,ze ja idem na MD 29,12,2010 a rodim vo februari 2011??? Ako sa berie toto???

kvetinka211
18. nov 2010

@olifcek tak to znie super, keby to tak bolo (teda pre tie co pojdeme teraz na matersku a necakame dvojicky)

ingrid16
18. nov 2010

@olifcek to akoze nepracujuce matky budu poberat 234 eur?

ingrid16
18. nov 2010

to mi ani zo srandy nehovorte, ze romky budu tolko dostavat.
chapem tomu spravne? od 1.1.2011 bude kazda matka dostavat RP 234 eur?

nya
18. nov 2010

To vazne to daju na 234 Eur od 1.1.2011?
Fiha 🙂 ...to by bolo super.

...a na to prisli az teraz vecer, ked cely den uvadzali tych 190?

ingrid16
18. nov 2010

@nya super, sak nas tu romovia uplne zaplavia. ☹

dusika11
18. nov 2010

@olifcek stupol mi tlak ked som videla pani premierku sa usmievat pred mesiacom tvrdila ze to nebude problem. aj by som porodila deti po sebe tak by mi stat vyplatil matersku a rodicovsku na kazde dieta...chcem tak vela aby mi s tych usetrenych penazi na mojich detoch nieco pridali?
vazena pani premierka hlboko ste ma sklamali

alure
18. nov 2010

@olifcek
"RP sa ma od 01.01.2011 zvysit o 70 € co po vypocte je 164+70= 234 € /aby to nebol taky dopad na rodiny/
kazdy, komu MD konci v roku 2011, po poziadani o predlzenie MD a jej navysenie, mu bude vyhovene "

MD mi končí 20.1.2011 mám si žiadať o predlženie materskej? alebo mi bude výhodnejšie poberať RP keď už teraz mi štát dopláca k MD nejaký príplatok aby to dosiahlo 256 €....

nya
18. nov 2010

@ingrid16

A co maju definovat v zakone, ze okrem romiek vsetky?
Sa zvezu, no co uz. Snad teraz nezacneme preboha frflat, ze vsetci dostanu 234 Eur???

rikamf
18. nov 2010

prepacte ze sa zapajam tak neskoro ale iba teraz som si vsimla tuto temu,
chcela by som sa vas opytat ci by ste mi niekto vedely pomoct kolko budem dostavat od januara rodicovsky prispevok nakolko dnes mam ten zvyseny a rozmyslam nad vrastenym sa do prace moja dcera vo february bude mat dva roky

marcelkatt
18. nov 2010

@alure ja som nastúpila 2.11.2011, čiže budem mať podľa toho materské do júna 2011? Alebo po pol roku treba požiadať o predĺženie, či to bude už automaticky tých 34tt? A potom mám nárok na RP 234€ po materskej? No som fakt zvedavá, či to odklepnú... alebo sľuby.

ingrid16
18. nov 2010

@nya to sme mohli radsej zostat pri starom. zaza len my budeme musiet na nich robit. mohli radsej matersku dvihnut o 20 %, nie? ked si pracovala, tak by si si aj zasluzila. 😉

alienocka
18. nov 2010

@kvetinka211 aspon ty mi vies prosim povedat,ze ako to bude s nami,co nastupujeme na MD 2010 a rodime 2011????

nya
18. nov 2010

@marcelkatt

Podla mna treba zaziadat hned 1. januara o navysenie a predlzenie. Ak to schvalia, ja to tak urobim.

dusika11
18. nov 2010

@olifcek je mi do revu...ty koky ale sa pekne vyskierala pani premierka.......pred mesiacom hovorila daco ine.....ja setrim tomuto statu peniaze lebo porodim naraz dve deti........a oni mi nie su schopný pomoct........hanba tomuto statu

elise
18. nov 2010

@alure dlhšia materská je výhodnejšia pre pracujuce maminy lebo za to obdobie vzniká nárok na riadnu dovolenku a musia držať konkrétne miesto

alure
18. nov 2010

@marcelkatt
moja a ja som teraz dala na officek podobnu otazku lebo ja som z toho magor.....

bianka234
18. nov 2010

ahojte, niečo som nestihla? Všetky , bez ohladu na to či mal malý dva roky, budem dostávať do troch rokov 234 eur, dobre som to pochopila?

elise
18. nov 2010

@dusika11 dvojičky su vyriešené v inom predpise 😉

ingrid16
18. nov 2010

@dusika11 radsej daju tvoje peniaze nejakym romkam, ktore v zivote ani palcom nepohli. fakt je to hrozne. ☹

marcelkatt
18. nov 2010

@alure no uvidíme čo officek odpovie, ale myslím, že som to dobre pochopila neviem no... ale nejdem sa tešiť vopred samozrejme.

evinkal
18. nov 2010

dievčence,mám už z toho pele mele v hlave.Ja beriem RD od augusta-mám 10 mes.dcérku a teraz vlastne od januára budem mať vlastne koľko?raz tak,raz tak,som z toho mamut! 😅

elise
18. nov 2010

@marcelkatt automaticky ti vzniká nárok na dlhšiu a prdlženu matersku

marcelkatt
18. nov 2010

@nya dobre uvidíme čo nakoniec schvália a ak áno pojdem na socálku radšj hned na začiatku januára.

elise
18. nov 2010

@evinkal ak si pracovala budeš mať 256 čo poberáš teraz 😉 😉

fnukkacikk
18. nov 2010

no ak prejde tento zakon,tak to je celkom fajn...🙂 kedy to bude na 100% ? ja mam nastupit na MD 25.12.2010 (skorej zo zdravotnych dovodov).bude sa zvysenie Materskej aj mna tykat,ked si o nu poziadam?alebo mam radsej nastupim na MD az v januari???dakujem...

alure
18. nov 2010

@elise
ja som pracujúca ( teda teraz nie ) mamina ale do práce sa po MD určite nechystám.Pri prvom som bola doma tri roky a kôli tomu som aj o pracu prisla,nasla som si novu a teraz to budem riesit tak isto...moje dieta o seba urcite neoberiem 😀