Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
Ahojte, vie mi niekto poradit? Som na rodicovskej dovolenke a pocas nej som si platila DNP, cize budem mat narok na poberanie MD a to si musim poziadat o to zvysenie a predlzenie doby vyplacania, alebo to je automaticky?
ahojte baby, neviete ako je to s prispevkom pri narodeni dietata? Ja som pocula, ze sa ma akosi menit. Ze nedostanes plnu sumu 25000 SK,- ale ze to budu vyplacat mesacne po cca 20 eur.
Prosim povedzte, ze som zle pocula. Ved to je totalny blud ☹
ahojte neviete mi prosim Vas poradit ako to bude teraz po novom? MD mi konci v polovici decembra a potom idem na RD. Pred nastupom na MD som pracovala viac ako 270 dni, kolko bude teraz RD 190€ alebo tych 256€?
Ja si myslím, že nejak veľmi to aj tak nezvýšia- RP . Je to sociálne dávka a hotovo t.j. na prežitie.... 😒 Kto chce mať deti , ich bude mať tak či tak. A keď je to tak málo, tak prečo 80 % matiek ostáva celé 3 roky doma? Pre nich je to pozitívny signál. A tých 20 % čo ide skôr do roboty, zase len odvádzajú dane, platia odvody, takže pre nich čistý zisk... 😵 Dieťa je v dnešnej dobe naozaj luxus. Aby prežili 3 roky na RD, musíme mať zázemie, úspory, zarábajúceho manžela,dotujúcich starých rodičov 😉 ☹ Darmo chceme byť najlepšie mamičky ako to niektoré píšu, preto ostávajú celé tri roky doma - ale keď mi príjem rodiny nevykryje náklady tak sa to nedá .....a som potom horšia matka?, alebo nemám mať deti ☹
maminky chcem sa spýtať na RD.Teraz som na RD s 10 mes.dcérkou,teda poberám 256eur,do akej doby to bude tak?od januára budem mať menej,alebo po akej dobe mi znížia?
inak jedna vec mám kamošku vydatu v mexiku a tam neexistuje žiadna materská ani rodičovská, bud chodí do práce alebo ju živí manžel tiež to tam nie je ružové s platmi ale v skromnosti sa to dá.
ahojte aj ja by som sa chcela opytat lebo nejako mi to usla,,ja poberam tych 164e,,od noveho roku ako to bude,,budem mat tych 190e?dakujem
a este sa chcem opytat to mam ist niekde o to poziadat myslim na socialku,,ci nebodaj sami mi to zvysia bez toho aby som tam sla??
ahojte maminky.trosku mam v tom zmatok po vcerajsich tv spravach.tam vraveli,ze kto pobera 256 bude aj po novom roku 256 a tie maminky co teraz 164 poberaju,budu mat po novom roku 190.no ked ja poberam 256,tak to budem mat do 20mesiaca veku dietata,ci do 24mesiaca veku dietata? a co potom?ked skoncim poberat 256,tak budem mat 164,ci 190?a ako je to s pracou?lebo niektore maminky mi vraveli,ze ta maminka co pobera 256 bude moct robit,ale len polovicny uvazok,ci brigadnicky, a tie maminky co budu mat 190,budu moct robit aj na plny uvazok.je to tak?
inak ja si myslim,ze v dnesnej dobe ostat doma 3 roky je fakt luxus a ten si fakt vacsinou len tie maminky dovolia,ktore maju fajn financne zazemie.vsak velika vacsina z nas by chcela doma ostat 3 roky a venovat sa babatku,no niekedy sa fakt neda. ☹ a je len velmi malinke percento maminiek co sa vracaju skor do prace lebo chcu a maju pocit,ze sa potrebuju zas nejak realizovat,a nie preto ze musia.ja pevne dufam,ze mne sa podari doma ostat tie 3 roky.
inak som sa chcela este opytat.dajme tomu,ze moj syn ma 2 pol roka a narodi sa mi druhe miminko.tak budem poberat len jeden rp?len 190eur?ci tam bude aj nejaky priplatok aj na druhe dieta?
@bobocka 256 bude poberať po novom roku tá mamička ktorej bola táto suma priznaná do 31.12.2010 a bude ju v tej výške 256 € poberať až do dovršenia 20 mesiacov veku dieťatka.potom ked zostaneš doma budeš poberať 190 €.
maminky, ktoré poberali 164 € sa im automatick od januára zvýši na 190 €
pracovať môžeš od januára neobmedzene vtedy môžeš UPSVR požiadať o príspevok na škôlku alebo opatrovatelku až do výšky 300 € ti preplatia náklady (treba priniesť potvrdenku)
idem na chvilu off ak chcete kludne mi napíšte sem alebo do ip 😉

môžete podporiť otvorený list petičného výboru na stránke
http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=514070