Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@monica25 ktoré maju priznaný 256 alebo ho priznaju do 31.12.2010 ho budu poberať. treba rozlišovať pojmy materská dovolenka (nástup max 8 týždnov pred očakávaným termínom pôrodu a trvá u vydatej 28 týždnov a rodičovská je obdobie ked sa ukončila materská (uplynutím posledného dna materskej) a trvá do 3 roku veku dieťata
@elise ahoj ja som teraz na materskej dovolenke presne do 2.12.2010 a na úrade práce mi kázali doniesť zo zamestnania potvrdenie o tom, že nebudem po skončení materskej čerpať riadnu dovolenku, nakoľko keby som čerpala dovolenku, tak na rodičovskú dovolenku by som išla od januára po vyčerpaní dovolenky, takže by som prišla o tých 256€ RD a to by ma mrzelo po 17 odpracovaných rokoch, takže som si nechala riadnu dovolenku až po skončení RD.
ahojte,chcela by som sa aj ja vyjadriť k tomu novému návrhu,ja nastupujem na rodičovskú v januári,takže dostanem len 190? normálne ma to vytáča,tie čo nastúpia v decembri,tak dostanú 256 a ja v januári už len 190.To je hrúúúza!!!!!!!!!
Dá sa nastúpiť na ten rodičovský aj skôr? aj keď mám nastúpiť až v januári 24,môžem už v decembri? aby som mala tých 256?
@elise ked som bola u tej našej manci tak mi povedala že bonus do konca roka možem brať ja lebo vraj prijem som mala dostatočný. len neviem či mi automaticky dali už bonus aj na maličku alebo len na syna/12r./, neviem či to mi ide automaticky na obe deti alebo musim na druhu žiadať. Lebo po porode mi došli peniaze tých 151 porodné ale ešte nejakých 40 euro. tak to rátam 20 bonus a 21,90 pridavky nie??? lebo mi došlo okolo 195 euro.
@danulka3 nechcem ti brať ilúzie, ale to by takto urobilo veľa báb, že keby chceli brať tých 256€, tak skončia skôr materskú a pôjdu na rodičovský. Ja by som ti ich aj ostatným dopriala len tak uvažujem reálne, že si nemyslím, že to pôjde. Treba pozrieť zákon, ale si myslím, že jedine sa môže skončiť materská a ísť do roboty bez nároku na materský príspevok. Teda, keď predčasne chceš ukončiť materskú.

@elise ale ak npr.ukoncim md k 30.12 ,tak nastupim npr.na 14dni na dovolenku a od npr. 18.1.na rodicak,tak budem mat narok na 256do20mes? Ja som z toho vol