icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

helenkasabinka
6. aug 2010

@lucy56 suhlasim uplne 😉

leveretka
6. aug 2010

@lucy56 takisto súhlasím, najmä s poslednou vetou

simona22
6. aug 2010

@lucy56 súhlasím a pán minister musí mať minimálne 6000 Euro, lebo to sa vyjadroval, že práve takú sumu potrebuje na zaplatenie svojich mesačných účtov. A to je pri moci pár dní, takže len tak hocikto to nie je a teraz bude mať to čo mal + výplatu ministra. A nech sa len teraz nedušuje, že to bola len úvaha (ako si ho včera pani premiérka zastala) lebo táto tzv. úvaha už vyšla z jeho úst asi pred dvomi týždňami, len vtedy ešte nekonkretizoval.

helenkasabinka
6. aug 2010

@simona22 no ja mam taky pocit,ze to aj tak zrusia 😔 😅

helenkasabinka
6. aug 2010

no to s tou materskou predlzenou az na jeden rok by nebolo na skodu 🙂

leontinka1981
6. aug 2010

Baby ale teraz poradte co s tym DNP????platit alebo neplatit. o tom sa nikto nevyjadril asi preto lebo pan Mihal najskor radil co maju mamicky robit ,vie ako sa to da vyuzit a teraz to chce zatrhnut aby usetril. o tom nepadlo ani slovko od Radicovej

lucy56
6. aug 2010

to by aj mna zaujimalo,ale nepovedia nam to skor ako v januari aby sme im tam ako sprosti prispievali a potom z nasich penazi budu rozdavat tym co nepracovali,nadhera...

leontinka1981
6. aug 2010

No ved toho sa bojim aj ja. Ja som uz prispievala pred rokom ked som bola zamestnana z maxima 5 mesiacov. a co z toho mam????a otehoniet sa mi doteraz nepodarilo. no a to uz maju tiez peniaze navyse kedze som si ich nikdy nepouzila.a ze vraj mi z toho tazime. kolko je takych ako ja ze platime a nic z toho bo sa nam nedari otehotniet.....

lucy56
7. aug 2010

@leontinka1981 hej tiez ak sa mi do konca roka nepodari otehotniet pojdem to zrusit,ved tie peniaze idu potom im na platy a to su veru tazko zarobene peniaze

lucia.kl
7. aug 2010

@leontinka1981
@lucy56 baby, stači is na PNku a mate svoje peniaze nazad - ale na takú trošku dlhšiu, tu PNku
neviem či by som to na vašom mieste rušila, počkajte si ako sa to vyvrby a hlavne si treba zistiť čo ty, čo si už DNP platili, ešte stale sa nezrušilo sučastne vyplacanie DNP aj povinneho nemocenskeho poistenia.

carodejnica
7. aug 2010

Mamičky nebojte sa, DNP by som nerušila, ak sa aj zmení zákon tak tam budú na 100% také prechodné ustanovenia, ktoré umožnia tým mamičkám, ktorý si platia DNP, dobeh podľa starého zákona. V opačnom prípade by to bolo protiústavné. 🙂

lucy56
7. aug 2010

@carodejnica no to dufam aj ja,lebo zatial sa mi nepodarilo nic zo statu vyuzit,vzdy vsetko zrusili,ked som to mala dostavat,to cloveka nastve

silvia123
7. aug 2010

Akože nechápem takýto obrat, veď doteraz tu na koníkovi nám radil ako dosiahnuť najvyššiu materskú, snažil sa nám pomôcť a teraz obrat o 180 stupňov... to bola fakt len predovlebná kampaň? Mne by už ten príspevok pri narodení nemal ujsť, ale to neznamená že mi je to jedno, pretože to je dobrá vec, mamičky mali aspoň na kočík a na základnú výbavičku, je to fakt úžasné ako sa mohol postaviť proti ľuďom čo mu verili (ja som jeho stranu síce nevolila, ale keď už sa stal ministrom, myslela som si : veď dobre, aspoň tam bude človek, ktorý tomu rozumie a snáď povedie veci k lepšiemu a on sa takto obráti proti ľuďom). Je to fakt sklamanie... hlavne pre každého, ktorému niekedy v minulosti dobre poradil a očakával od neho ľudský prístup!

simona55
8. aug 2010

Ahojte, Bzuco tebe osobne uz niekedy ublizili cigani? ked onich pises rozmyslas preco ich tak hanis? podla teba, oni mozu zato ze sa narodili natento svet, pretoze oni su cierny, a ty si blonava, este oni mozu byt lepsi nez ty. zatoze oni pouzivaju svoju hlavu ,a vedia si zarobit peniaze ,su rafinovanejsi a este ktomu mudrejsi nez ktory kolvek uz ich treba odcudzovat?Ano su taky ktory su spinavy a otrhani, nanichodnici,ale zato ludia, ktory maju pravo zit kde chcu. Mila bzuco su taky romovia, a nie cigosi alebo cigani ako ich nazyvas ty ,ze tu a inde by si po bazaroch nekupovali,a neobliekali svoje deti a rodinu po druhych ale si to kupia v luxusnom obchode a to im zavidis? Ja nezavidim nikomu, ked si politik moze napchat penazenku a vacky tak nech si to uziva aj rom,ak ma rozum preco nie, moje neje moje nebere,ked im da stat ty nemas co zavidte. s pozdravom Kikuska

gabika7706
8. aug 2010

@simona55 zaujimavy nazor. Stat im da, samozrejme. A statne peniaze, to su cie peniaze? Nie Tvoje? Nie moje? Nie nase?Tejto spolocnosti? Mne nikto nikdy nic zadarmo nedal, ani barak nepostavil....zila som oproti ciganskemu getu (len chodnik a cesta nas delila), dakujem, nikdy viac.

Ospravedlnujem sa, je to mimo temu Rodicovsky prispevok, ale nedalo mi....

katka888
8. aug 2010

@simona55
odporúčam sa prejsť po Luniku IX. V otvorenom okne, najlepšie napešo.....

janka257
8. aug 2010

@gabika7706 Plne s tebou suhlasim Gabika. Stat nema truhlicku Simonka, z ktorej vybera pre ciganov. To by si mala vediet, ze pani ministri nedavaju zo svojho, ale z nasho. Keby v nasom state nebolo tolko darmozracov, mohli by sme sa mat naozaj 100krat lepsie.

articocka
9. aug 2010

@janka257 dievcata uplne s vami suhlasim, kazdy ked berie so spolocneho mal by sa natom spolocne podielat aj na naplnani, ale to by nemohli byt na kazdom kroku darmozraci a nie len vyberat aj vkladat by mali🙂.

Mna tato vlada ubija a ukvapuje zaroven, hlavne nasa hlavna rozhodkyna , ktora ma plnu *** reci a skutek utek a vsade by sa len rusilo a utahovalo opasky a co potom ked vsetkych prepustia a najlepsie ked vsetko zdrazia a vsetky prispevky zoberu, atd... ani ma vsetko teraz nenapada, dva raazy si rozmyslim, ci do takehoto sveta mam dalsie deti priviest ked tu vlastne nie je úpre ne ziadna istota a hlavne vidina do buducna, asi najlepsie bude niekam ist kde to maju relativne stabilne a snazia sa vnimat deti ako buducnost a nie ako tarchu, ktora ci tu je alebo nie je uplne jedno. Lebo ako rodicia pomahaju svojim detom ked vstupuju do dospelosti ich podporuju a pomahaju im sa postavit na vlastne nohy, tak aj stat by mal pomahat a co robi rozmysla kde by co ukradol, zakazal a priskrtil:((, tak co je toto za moresy? Dolezite je ze oni maju dost a kradnu a rozpredavaju kde sa co da. sorry nastvana som

articocka
9. aug 2010

Inac este k tym prispevkkom, vraj sa zatial nemaju menit, tie co maju na druhe a tretie deti byt aj ostanu. to len tak bokom, j ked je to hlavny zamer temy.

simona55
9. aug 2010

ja vam rozumiem,ocom hovorite, no ale su aj slusny romovia, este ste nevideli pracujucich romou? ja sa ich nezastavam,viem ze su aj darmozraci. poznate takych romou e Olasky a Muzikansky ? olasky su darmozraci,ano co cely den pred obchodami jedia a rodia deti kazdy pol rok, ale netreba kazdeho hadzat do jedneho vreca.Ale ked niekto ich nenavidi, z celeho srdca, tak ten rom moze byt aj viete co obleceny ako kral aj tak bude len cigos cigos a cigos.ale kym mne este neublizili ja by som ich nehanila.ja viem ze moj muz vstava o 4,30 na utobus aby zarobil zivobite kym oni sa iba vtedy prehodia na druhu stranu, no ale ked rom si ide hladat robotu, spitaju sa ho par slov, a povedia dakujem nemame zaujem,aky ma ten clovek pocit? potom sa cudujeme ze ze su taky a taky? ved im nema kto ponaucenie dat,kazdy ich kasle zvysoka,preco im niekto neda sancu a nech ukazu co vedia a ukazu ze aj rom vie byt sikovny,ale tu na slovensku sa to nestane nikdy lebo tu rom bude vzdy len rom a nie clovek. a co oni dostavaju ? 1800sk +aktivacny prispevok c je tiez v tej sume potom aj on musi pracovat za tie peniaze nie? ale uz to nechajme tak MATE PRAVDU ROM JE LEN ROM.

jonki
9. aug 2010

@simona55 pri tvojom vcerajsom prispevku z 20:19 ma napadla jedina otazka...ak tvrdis, ze romovia maju pravo zit kde chcu...hovorila by si rovnako aj keby si tie svoje hnusne chajdy postavili na tvojom pozemku a urobili ti z neho smetisko???
dalej radsej nepokracujem, lebo aj tak som uplne mimo temu 🤐

annie13
9. aug 2010

@simona55 si romka?

zuzkat1
9. aug 2010

@simona55 suhlasim aj nesuhlasim...brigadovala som v jednej neziskovke zameriavajucej sa na romov.. a musim povedat ze oni beru co im ponukas ale nic za to nechcu davat.. aspon vacsina.. samozrejme su aj slusni,ale tych mozes na jednej ruke poratat... a tiez nesuhlasim s tym ze pre nich stat nic nerobi, ved kolko bytov sa im postavilo a kolko im trvalo kym ich znicili?mesiac? jednoducho romovia su kocovny narod a nezmenia sposob zivota len preto ze zrazu ziju dlhodobo na uzemi jedneho statu... a ich problem zamestnat sa prameni uz na skole... nerobia si skoly povazuju to za nutne zlo a v dnesnej dobe ked je nedostatok prace je jasne ze sa skor zamestnana niekto vzdelany ako niekto bez vzdelania...iste moze ist casto aj o rasizmus ale nie vzdy...

majamat
9. aug 2010

@simona55 , neda mi nereagovat. presne ako to tu bolo. slusnych romov mozes na prstoch jednej ruky spocitat. aj ja takych poznam a nevadia mi a spravam sa k nim rovnako ako k bielym. dokonca moju byvalu kolegyu aj obdivujem. cely zivot robila. okrem jedneho zamestnania si privyrabala este aj na roznych brigadach a aj teraz na dochodku robi, lebo ma hypoteku. vie aj vyuzivat a to nepokladam za rafinovanost, pokial to niekoho poskodzuje. ak by sa takto spravali aspon viacery romovia, zilo by sa nam veru lepsie. a este k tej praci, ktoru im nikto nechce dat. preco asi. za socializmu bolo zamestnanie povinne. mali dost dlhe obdobie na to, aby zmenili rozmyslanie a urobili si dobre meno. vtedy mali sancu ziskat zamestnanie, ale co urobili. nadalej sa snazili co najviac vyuzivat tento stat. ja som tiez od statu nikdy nic nedostala, okrem jednej veci-obecny byt. vlastne nie je moj a platim dost vysoke najomne, ale apon mam kde byvat. statu platim dane skoro 15 rokov a mala som obdobie, ked som mala 2 zamestnania a co z toho mam? iba vyplatu, ktoru som si odrobila. dalsia vec, ze dostavaju len take male podpory. moja mama nemala stastie na zamestnanie a aj ked sa snazila a nasla si vzdy sama robotu, bolo to len na prechodne obdobie. podporu dostavala len 1x a na socialku nikdy nemala narok, lebo ju musel zivit moj otec. nikto sa nestaral, ze ma 2 nezaopatrene deti a dalsiemu musi platit internat.

leontinka1981
9. aug 2010

Baby a co hovorite na toto????
to bolo dnes :
Sumy dvojstupňového rodičovského príspevku prešli prvou niekoľkocentovou valorizáciou, ktorá by mala zvýšiť dávku od januára budúceho roka. Podľa návrhu rezortu práce ide o zvýšenie z 164,22 eura na 164,40 eura a z 256 eur na 256,30 eura.

Mamičky však túto zmenu pravdepodobne už nepocítia, pretože nový šéf ministerstva Jozef Mihál (SaS) sa chystá zmeniť zákon po svojej predchodkyni. Mihál je rozhodnutý urobiť z dvoch súm rodičovského príspevku opäť jednu, aby neboli rodičia diskriminovaní. Aktuálne poberá 164,22 eura mamička, ktorá zároveň pracuje a 256 eur zase tá, ktorá sa svojho zamestnania vzdala.

Práve tento krok označila premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) za hlavný zámer koalície. "To znamená opatrenia, ktoré zabránia tomu, aby si mamička alebo otecko nemohli počas rodičovského voľna privyrobiť a zlepšiť svoju životnú situácia tak, aby neboli vzápätí diskriminovaní stratou podpory ostatných dávok a podpory," vysvetlila.

majamat
9. aug 2010

@leontinka1981 , no to zvysenie je uzasne. mne ako statnemu zamestnancovi zdvihli v januai plat o 1% a teraz ich vraj chcu, okrem ucitelov znizovat o 10%. to sa s platom vratime pekne dozadu. mna sa to netyka, ale asi si to prepocitam o kolko rokov spat to bude, lebo pri zvysovni sa na nas stale nejak zabudalo, alebo to boli max. 3-4%, aj to nie kazdy rok.

helenkasabinka
9. aug 2010

takze nakoniec ako to bude? tie co robili budu mat nizsiu matersku ako tie,co nepracovali? 😕

leontinka1981
9. aug 2010

No asi tak. presne ako si napisala. ze sa nehanbia setrit na matkach s detmi keby radsej zacali od seba. o od tych co maju vysluhove dochodky po 4 rokoch v parlamenete.a to urcite zrusia aj to platenie DNP. lebo vedia ze sa z toho da tazit ale nie vzdy a kazdemu. taka ako si to platim ale nic z toho bo nemozem otehotniet a peniaze su v lufte.

helenkasabinka
9. aug 2010

nemam slov na toto ich vyratavanie penazi a ako na to prisli,ze ta co pracuje bude mat menej ako ta co nepracuje? kurnik je to nespravodlive,no ja som nepracovala,mala by som sa tesit,ze by som akoze mala mat vyssiu matersku ale zasa ja nie som z tych lebo mozem uprimne napisat,ze je to nespravodlive voci pracujucim matkam 😠