Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
no babám patrí vďaka, aj keby to neprešlo, ale snaha predsa bola 😉
Ale ak by už toto neschválili, tak tam nemajú čo robiť, lebo takto okato klamať a závadzať sa nepodarilo ešte asi žiadnej vláde
dai mne vychádzalo z tvojho príspevku, že horšie na tom budú ženy, ktoré zarábali 2000 a zrazu majú klesnúť na 190 tvoj príklad č.2....no podľa mňa sa lepšie niečo odloží z platu 2000 eur ako z brigády. A nikde som nepísala, že by sme mali mamine, ktorá zarábala 2000 eur mali dávať 2000 a 190 eur. každé dieťa má rovnaké potreby tak 190 a je. V podstate je to tak, že ženy ktoré si odrobili odvádzali štátu peniaze a majú mať nárok na niečo viac(to je ich materská). Ale blbá je aj tá druhá strana do ktorej patrím ja. Dostávam 164 ako niekto kto nikdy robiť nebude a má 10 detí...
kaktusik007: myslíš si, že dieťa, ktorých rodič zarobí 2000 eur ma nastavený vyšší štandard ako dieťa ktorého rodič zarobí dajme tomu 300eur?Ja malému kupujem od narodenia plienky (napr.pampers, huggies..s iných sa mu vyhádzala ritka), nemala som mlieko takže pekne Bebu a HA kedže sme alergici. Mal kožné problémy tak musí používať len kozmetiku z lekárne a tá je teda poriadne drahá. A podobné veci o ktorých sa nebudem rozpisovať. Takže nároky dieťaťa viac zarábajúcej matky určite nie sú vyššie ako tej menej zarábajúcej.
@dai správny postoj a myslím že každá sa v ňom nájde,pri rozhodovaní mať dieťa som sa nepozerala na to koľko budem dostávať... chceli sme ho, bude stačiť RP bude,nebude vrátim sa do práce 😀 😀 a to nieje plat ale príspevok,čiže ti štát prispieva nie hradí a pokrýva výdavky na dieťatko to veľa ľudí nevie pochopiť.Tiež patrím do tej skupiny s ktorou bolo vymleté,lebo odrobené mám a dostávať budem 190eur hoc keby som otehotnela o 1/2 roka skôr tak je to 256eur,čo už,zato sa pod vlak nehodím aj keď sa mi to nevidí spravodlivé,ale sú veci ktoré sú horšie...
Prosím vás, je tu 186 strán, to je na mňa trošku moc, chcela by som sa opýtať, možno to tu už niekde odznelo... mám 14 mesačného syna a na budúci rok na jeseň (teda od jeho 2 rokov) by som ho chcela dať do škôlky a ísť do práce. Mám nárok na tento príspevok v takej istej výške i ja, aj keď som pred MD nepracovala?
prepáčte, mala som na mysli príspevok na srtarostlivosť o dieťa, aby som to upresnila
Ahojte, neviete ci to vcera schvalili co planovali? Nikde sa o tom nic nepise, teda nic som nenasla. Dakujem
akurat o tom rokuju, mozte si to pozriet live: http://mmserv2.nrsr.sk/NRSRInternet/Live/
pozeraaaaam 😉 u nas neseka...iba pocuvam , fukame popritom bubliny....
takže pozerala som online prenos, navrhujú príspevok na starostlivosť znížiť z 300 na 230 eur ☹ nechpem prečo keď to ide z EU, som zvedavá kedy budú hlasovať
rokovanie o tomto bode bolo prerusene...takze dnes uz asi nic...
Ahojte, hm - som jedným z tých prípadov co im koncí materská 31.12.2010 a RP začína 1.1.2011. tak ako - dostanem zvýšený rodičák alebo predlzenu materskú, či vôbec nič?! dakujem
Ahojte baby potrebujem poradiť, lebo už som z toho magor 😕 MD mi končí 11.12 a od 12.12 čerpám dovolenku ešte z roboty a od 30.12 by som mala ísť na RP teraz ale neviem či budem mať 256,- alebo bude na mňa platiť to predĺženie MD ? Ďakujem
@cicus13 ja som mala info, že na RD sa nastupuje hned po materskej a dovolenku môžeš čerpať zároveň s ním, takže ti idú príjmi aj z jedného aj z druhého, ale odporúčam opýtať sa na úrade práce. no a RD, dostaneš aj tak za celý mesiac a mala by si dostávať ešte ten zvýšený, nový zákon by mal byť až od 1.1.
dovolenku môže zamestnávatel preplatiť alebo nemusí ju čerpať po ukončení materskej pred nástupom na rodičovský v tomto prípade sa presúva až do dňa kedy dieťa dovrši 3 roky 😉

@tulina77 pozri..cesi maju prislovie...lína huba hotové nestestí...vzdy sa treba opytat na moznosti riesenia...mozno ten druhy proste nevie ze sa musi nieco zlepsovat ak sa neozves........