Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
tak moja toto ti už neporadím prepáč .
baby neviete ako je to s tymi 31 dnami ? ci pracovne ci kalendarne sa rataju?
no lebo ak kalendarne tak stiham a ak pracovne tak nie
pomooooc zase som z toho 😖
takže ak idem z materskej na rodičovsky v januári a teraz dostavam 256eur,klesam???alebo sa niečo zmenilo??? 😕
diky za radu 😉
baby tak ako dlho sa bude po novom poberať ten zvýšený RP? 20 alebo 24 mesiacov?
ahojte dievcata
chcela by som sa poradit. na MD som od 24.augusta, tyka sa aj mna ta predlzena MD alebo nie? a nasledne aj zvysena? budem musiet o to poziadat alebo mi to pojde automaticky?
diky za odpoved 🙂
baby mne vychadza prechod na rodicovsky 1.1.2011 (som slobodna mamicka) tak budem mat narok na aku sumu???? Dakujem!!!!
@yvett14 presmne tak moja. Mňa čaká sekcia 7.12. Modlím sa,a by bol malý zdravý a nech sme čo najskôr zdravý.
Ja budem na MD od 6.12. tohoto roku ale dieťa sa narodí až v januári. To aj ja budem mať tu predĺženú MD alebo nie iba ak by som na MD nastúpila rokom 2011. Ja mám v tom totálny chaos. A viete čo mi na UPSVaR povedali keď som sa pýtala info ako to bude s rodičovským príspevkom pre mňa keď sa dieťa narodí????? Vraj info nepodávajú lebo zákon ešte nenastúpil do platnosti a 100% nemôže hovoriť keď to ešte nieje. Takže ten zákon neschválili????Len o ňom rokujú , alebo ho schválili ale platný až od roku 2011?
Ahojte, neviete ci uz schvalili ten zakon ci nie? Nikde to neviem najst. Dakujem
ahojte a ako to bude u mna? ja som teraz na materskej a 2.1.2011 mam prejst na rodicovsky prispevok, aku sumu budem dostavat? kedze prechadzam na RP vlastne az v roku 2011, hoci su to len 2 dni, takze len tych 190 eur?

@solinkarka ano budes mat narok na RP 190,10€