Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
pomooooc zase som z toho 😖
takže ak idem z materskej na rodičovsky v januári a teraz dostavam 256eur,klesam???alebo sa niečo zmenilo??? 😕
diky za radu 😉
ahojte dievcata
chcela by som sa poradit. na MD som od 24.augusta, tyka sa aj mna ta predlzena MD alebo nie? a nasledne aj zvysena? budem musiet o to poziadat alebo mi to pojde automaticky?
diky za odpoved 🙂
baby mne vychadza prechod na rodicovsky 1.1.2011 (som slobodna mamicka) tak budem mat narok na aku sumu???? Dakujem!!!!
@yvett14 presmne tak moja. Mňa čaká sekcia 7.12. Modlím sa,a by bol malý zdravý a nech sme čo najskôr zdravý.
Ja budem na MD od 6.12. tohoto roku ale dieťa sa narodí až v januári. To aj ja budem mať tu predĺženú MD alebo nie iba ak by som na MD nastúpila rokom 2011. Ja mám v tom totálny chaos. A viete čo mi na UPSVaR povedali keď som sa pýtala info ako to bude s rodičovským príspevkom pre mňa keď sa dieťa narodí????? Vraj info nepodávajú lebo zákon ešte nenastúpil do platnosti a 100% nemôže hovoriť keď to ešte nieje. Takže ten zákon neschválili????Len o ňom rokujú , alebo ho schválili ale platný až od roku 2011?
ahojte a ako to bude u mna? ja som teraz na materskej a 2.1.2011 mam prejst na rodicovsky prispevok, aku sumu budem dostavat? kedze prechadzam na RP vlastne az v roku 2011, hoci su to len 2 dni, takze len tych 190 eur?

@solinkarka ano budes mat narok na RP 190,10€