icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

adka12
23. sep 2010

Baby ja neviem, čo tu riešite, však tu sa stále pozerá len na cigáňom a takých, čo v živote nepracovali a nemajú k tomu žiadny návyk ani predpoklad.
A my, čo sme dreli v robote, aby sme z toho niečo mali, nám rodičovský znížia o 66€!!!!!!. Nám už teraz nedochádza a nie ešte ked mi zoberú..... ja neviem, v tomto štáte sa absolútne nezohľadňuje stredná vrstva, ktorá poctivo maká, platí odvody a dane každý mesiac a čo z toho máme???? Veľké HOVNO s prepáčením.
A taký cigáň, čo len kradne, postavia mu byt zadarmo, v živote nepohol ani prstom a jediná ich činnosť je zvyšovanie populácie a kradnutie, tým treba ešte pridať..... ako fakt no comment.
Neviem, či všetky zdieľate so mnou tento názor, ale mne sa už fakt toto nedá len čítať a musím sa vyjadriť.
A uvidíte, otázka času je, kedy zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa a tých 300€ na starostlivosť.... no silne pochybujem, keď štátny rozpočet je deficitný.
Ako mám sto chutí výjsť do ulíc a niečo s tým urobiť, lebo toto už fakt nie je normálne.
Ako sociálna politika v tomto štáte je riadne padnutá na hlavu. To ako chcú zabezpečiť dôchodky v budúcnosti? Jasné, budeme si na ne šetriť sami..... Hlavne, že politici - dôchodci študovali zadarmo, dôchodky im platíme my, dostali od štátu byty zadadmo... A kde sme my dnes? My si musíme všetko zabezpečiť sami. Bývanie na 30 ročnú hypotéku, dôchodkové sporenie, zaplatiť si vysokoškolské vzdelanie..... a nám - poctivým chcú ešte brať a tým asi zvyšovať pôrodnosť....

No fakt, toto je jedno veľké kocúrkovo a ako veľmi mám rada Slovensko, tak sa mi teraz veľmi začína hnusiť, lebo žiť tu je len platiť dane, dane, dane, ešte raz zvýšené dane, odvody a ďalej ani sa nejdem rozpisovať.....

bmmz
23. sep 2010

no konecne budu spokojne hlavne cierne mamicky a tie budu na materskej 25 rokov lebo lepsi prijem nikdy nebudu mat 🤐

misss
23. sep 2010

A hlavne Mihal bez chrbtovej kosti zverejni, že plati mesačne hypoteku 2000€ a z nasho RP by vyzil tak na 4 dni...

zuzla2
23. sep 2010

hlavna vec,ze sa tu p. minister pred par mesiacmi ohanal tym,ze on je ten posledny,ktory by chcel mamicky o nieco obrat...ha ha ha...mal pravdu..neoberie, ale nase cierne spoluobcianky 😠 😠 😠

traktor
23. sep 2010

a nie som romka...a uz mi obcas leze na nervy toto citat..lebo mi pride, ze ked mam 4 deti , tak k nim patrim...ani mne sa nepaci co sa deje...ale preco by som ja mala mat menej..alebo..preco by som sa mala zle citit..lebo budem mat zvysenie o 600 korun?..to je tak vela..ked vsetko ide hore...o co som horsia ako vsetky ostatne...dala som statu 4krasne , zdrave deti, roboty sa nebojim, ..a co s toho mam...?...

misss
23. sep 2010

@traktor ..dneska je to naozaj vtipne..zvysia o trapnu sumu 24€ a ohanaju sa tým ako zavratnou pomocou...a co tých 66€ o ktoré klesneme..teraz nam naozaj pomohli..

adka12
23. sep 2010

Ale prosím Vás aj s páno Mihálom.... on je kapitola sama o sebe... len samé blá, blá, blá. To čo si myslí, že keď je niekto na materskej je dementný alebo čo? Ja by som ich v živote nevolila, presne toto čo robia teraz nám, urobili za predošlej vlády invalidným dôchodcom... Tak čo ste od nich čakali, modré z neba????
A že pomôže pri narodení dieťaťa rodine tým, že nebude musieť platiť 2 roky hypotéku... Ale prosím Vás to je čo za pomoc, predĺži sa lehota splatnosti, automaticky sa úver predražuje, a to, že nebudú platiť??? To určite, nebudú platiť len istinu a tá je úplne mizivá prvé roky, keďže dlžník platí z dobrých 90% len úrok!!! Tak to je čo za pomoc. Je to ablútne smiešne a týmto môže tak ohurovať akurát ľudí, čo o tom nemajú ani páru.... Však im spadne sánka ked prídu do banky a budú si myslieť, že prvé dva roky nič.... Im hneď vypočítajú z 300€ splátky aspoň 250€ úrok, ktorý budú platiť.

pink_lady
23. sep 2010

ahojte dnes ma tak vytocil ten ...v telerane...stale sa ohanal tym ze ake je straaasne dolezite ze sa zvysi tym ostatnym az o 26 eur prispevok...ale ze nam ostatnym ze znizia o 66 eur to uz sumu nepovedal...a ze budeme moct robit? ved normalny clovek nenajde pracu teraz a my, dobre, sice nam trva pracovny pomer, ale uz vidim tu radost v ociach zamestnavatela ze chcem nastupit do roboty ked ma moj maly rok a pol...naviac ak im ta materska dobre padla, ze nemuseli prepustit niekoho ineho...to nehovorim konkretne o mne len ale celkovo...alebo ak niekoho vzali na zastupovanie pocas MD a teraz ho vyhodia? normalne mam nervy...uz teraz som rada ze ako tak vyzijem, kedze som s malym sama no ked budem dostavat o 66 eur menej tak netusim ci budeme na rozkoch a o vode?

adriana174
23. sep 2010

@adka12
Ahoj Adka PLNE suhlasim s Tebou a dufam že tieto riadky si snáď prečíta aj sám pán minister....
je naozaj na zaplakanie ako je tu v tomto štáte rozdelená spravodlivosť!
Skutočne sa môžme len sťažovať a vypisovať si kade chceme aj tak sa nedovoláme ...
Prosím kompetentých aby sa naozaj zamysleli nad svojimi možnosťami ! alebo začne naša populácia klesať a o pár rokov nás tu budú cigáni vo veľkom nahánať pretože ( nie že by sme my rodili pre peniaze ale tie naozaj pre dieta su nevyhnutnosťou ) tí dostanú aj prispevky aj byty aj ostatné ako písala adka12 úplne bez námahy!!!
Smiešnych 180 alebo 190 Euro??? kde sme?? utiahnite so svojich platov a skuste si žiť ako my , žena na matreskej a manžel sa môže roztrhnuť behať do dvoch aj troch prác ak nejake má a svoju rodinu ani nevidí, a naviac obracať každe to euro len na najnutnejšie ........

Vážený pán Mihal ak si budete čitať tieto riadky,, nemyslíte že by bolo dobré postarať sa o riadnych občanov, v tomto prípade nás ženy a naše deti ktoré majú byť buducnosťou?!"

traktor
23. sep 2010

@misss hej...a hlavne ..ked k tomu dodaju..ze vsetko pôjde hore..tak naco je potom dobre to zvysenie..to to rovno mohli nechat tak...a zas ani to sa mi nepaci..ak uz raz chceli zvysit , tak si mali sakramentsky dobre premysliet, ze kolko...a nie po roku to zas menit...najprv 256 , teraz 190 a po pol roku mozno pridu na to..ze netreba nic...vsak detom sttaci aj vzduch...

sofik
23. sep 2010

@adka12 súhlasím s tebou, v tomto štáte nie sú diskiminovaný Romovia ale my obyčajný ľudia 😠

@traktor určite baby nemysleli teba pretože ty by si do práce určite rada šla ak budeš moct ale Romovia ti povedia že načo do práce ked dostanú 300 eur sociálnych dávok, nechápem začo ale taká je pravda ☹

zuzkat1
23. sep 2010

takze je to pravda☹ ja som nevidela spravy... no hroza...fakt ..kde ja k tomu pridem, ze mi znizia o 66eur RP ved to je vysmech... akoze z coho mame zit? to som nemusela robit ani platit DNP ved naco? fakt poburujuce! mali by setrit na sebe a potom na nas beznych ludoch...

traktor
23. sep 2010

@sofik ja viem..len sa to vzdy tak berie akoby v jednom vreci..spomenu sa len romovia , ale su tu aj ine maminy, ktore tiez potrebuju uzivit svoje deti..

pink_lady
23. sep 2010

@adriana174 on sa nezahodi pod uroven ze by cital tieto riadky 😒 fakt nemam na takeho cloveka slov, uplne chladne to vyklada a zdoraznuje ze ako pomoze tym ostatnym a ako to je dolezite? a o taku sumu ktoru on podla mna minie tak na ranajky a desiatu 😝 😠
asi by sme mali zorganizovat hromadny strajk, s kocikmi pred parlament nech to neschavalia 😖 aj ked by to prd pomohlo 😝

marcelkatt
23. sep 2010

@pink_lady aj mňa naštvali hneď ráno. Ach škoda slov, hlavne že sme sociálny štát nie? Pekne. Mohol to dať od 1.1.2011 ked už, ale aby sa to netýkalo mamičiek ktoré pred tým dátum pracovali, odvádzali dane a tie ktoré si platili DNP. Keď už. Ach jaj.

misss
23. sep 2010

@adriana174
@pink_lady
@adka12
presne ako pisete..moj manžel ma 3 roboty..poriadne ho vidim len unaveneho vecer..prave hrozi, že im zavru podnik, v ktorom pracuje..mne znizia RD o 66€..keby som sa chcela vratit do prace, tak by som sa tam asi dlho nezohriala, lebo nasu firmu kupila ina a bola by som tak asi nadbytocny zamestnanec a pri naskorsej prilezitosti by ma vyhodili...tak o com je tento život... ☹ ☹ ..normalna žena si ani nemoze to materstvo vychutnat, lebo jej dnesna vlada na to neda prilezitost.............................už ani neviem co som chcela napisat dalej.. 😀 😉 😢 ..take mam nervy, ze som aj zabudla..

adka12
23. sep 2010

@adriana174 tu sa treba postarať o cigáňov, aby za pol storočia sme my - biely boli menšina....
a to že máme hypotéky??? ale prosím ťa, to nikoho nezaujíma, však my si ich budeme platiť a cigáňom nech stavjú z našich daní....
A vieš čo je najväčší paradox, že tu nikto kompetentný nie je, tu sa všetci len hrajú na dôležitých....
Ale vieš, ja si myslím, že najväčšia logiga je v tom, podporiť ešte pracujúcich, lebo však dostanú 300€ aby dieťa umiestnili.... Ja som si myslela, že prioritou ako vychovať inteligentné, slušné dieťa je v tom, že sa mu matka bude do tých 3 rokov venovať naplno aby ho naučila všetko, čo bude neskôr potrebovať. Dieťa sa najviac naučí do 3 rokov. Nie, ja ho radšej šupnem do jaslí a tam sa môže akurát tak naučiť nadávať a ďalej sa fakt nejdem ani rozpisovať radšej...

zuzkat1
23. sep 2010

@adka12 uplne s tebou suhlasim...zacinam mat tiez pocit ze tu sa robit neoplati..kedysi to bolo tak ze robit si musela a mala si sa potom dobre teraz je to naopak... ked nerobis mas sa dobre a ten kto robi toho zdieraju

pink_lady
23. sep 2010

@marcelkatt
@misss
mne normalne dosla slovna zasoba aj vsetko, nechapem tu aroganciu
vraj dnesny den bude extremne zatazovy pre bykov...no potvrdzujem 😖 vrr oci by som dakomu vyskriabala

pink_lady
23. sep 2010

@adka12 a ked ho do tych jasli das tak za par dni bude chory a za par dni zas a zas no a ta radost v ociach zamestnavatela ze som furt na ocr 😖

misss
23. sep 2010

@pink_lady ja som strelec a mam tiez extremne zatazovy den... 😀 ..ja sa uz tiez normalne neviem vyjadrovat... 😀 😝 😝

marcelkatt
23. sep 2010

Ach jaj, viete oni nevedia čo je to mať úver, deti a jeden plat a RP. Mm čo zarobí ide všetko na povinné splátky a z RP žijeme mesiac traja. A to nevravím, kde mamička je sama a má len úbohý RP.

adriana174
23. sep 2010

@pink_lady ale ved on sám spomínal ako my maminy sa pýtame na fórach atd , tak nech sa páči nech sa len sám informuje na to tam sedí na zadku aby sa onas postaral, ale zatial nevidno !

ani sa nečudujem ja som si tiež prešla všeličim a do prace by som isla rada ale žial môj zamestnavatel mi nepredlžil prac. zmluvu lebo sa mu to nehodilo a naviac ma krásne obohatil o jeho vyjadrenie že ked mi chýbalo do 270 dni len 100 (mala som to robiť cez gumu !) no to by sa mal isť informovať , že tak sa detičky nerobia!!! haj..... jeden.
no to len na okraj ....tak nech mi nikto nehovorí že my nechceme pracovať lebo ked chceme tak sa Ta takto s usmevom na perách zbavia!!!

zuzkat1
23. sep 2010

@traktor ved ano su tu ine maminy ktore potrebuju uzivit deti a preto by nemali znizovat RP

adka12
23. sep 2010

Baby mali by sme asi napísať na ministerstvo! A to sa ešte vo svete búria, že ako sú cigáni dikriminovaní. No ja keď to vidím, tak mám tlak 200 na 100!!! Ja by som ich tiež vysťahovala na severný pól najradšej!

misss
23. sep 2010

ešte mame šancu ze to "pan" prezident nepodpise.. 😉

zuzkat1
23. sep 2010

@misss nebyt toho smailika tak si myslim ze si to myslela vazne🙂 ten podpise hocico co mu daju len aby sa udrzal tam kde je..stary papr...

misss
23. sep 2010

ved on podpise co mu daju pod nos..naša okrasa štatu... 😀

stanusa
23. sep 2010

ahojte, normalne neverim co na nas minister Mihal vymyslel, lutujem ze som mu dala hlas 😠
do MD som pracovala a nemala suma z platu sla statu, teraz ked ja potrebujem od statu tak sa na mna vykasle a necha mi 190 eur rovnako aj cigankam, ktore v zivote nerobili...je to svinstvo 😠

ak sa ide podniknut nejaky protest, tak sa pripajam
@misss veru mali by sme napisat na kancelariu prezidenta nech to nepodpise 😉

misss
23. sep 2010

@stanusa keby to malo vyznam, tak je ten list už na ceste.. 😀 😀