Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
veru ziadna motivacia pre tie maminy, co prispeju k zvyseniu takej populacie, ktora o 20 rokov bude prinosom pre tento stat, podporime zas len pijavice a prizivnikov na socialnom systeme 😠
mozem sa spytat, ze co to znamena, ze sa znizuje RP? Platim si dobrovolne nem.poistenie- 50€, aby som mala aspon ako taky zaklad,ked sa babtko podari. Som student, ale zatial pracujem ako brigadnik, mozno casom prejdem na trvaly,ale to nie je podstatne. Chcem sa len spytat, ze co teraz? To si akoze nemusim platit tych 50€ vo viere, ze si aspon trosku prilepsim,lebo ti idioti stopnu vsetko? Chapem to spravne??? Snad som sa vyjadrila zrozumitelne. Dakujem 🙂
ale aspon je to osoh pre napr. mlade maminky, ktore pracovat nestihli, alebo tie ktore museli z prace kvoli zdrav.problemom odist.. 🙂
čo v tom prípade, ak idem podľa starého zákona r.2009 - kde môžem pracovať na dohody a dám malú na pol dňa do škôlky? Stratím rodičovský príspevok?
- no baby som nasrata uz od vcera ☹ ,to je neuveritelne co sa tu deje.Presne ako pisete vsetky,len cigani su preferovani.Toho ked urazis hned ide pisat do Strasbourgu a ja biely obcan kam mam ist pisat ze ma diskriminuju?????Ved sa to uplne otocilo,cigani ako keby preberali vsetky vyhody a my normalni pracujuci obcania sme diskriminovani.Tfuuj...hamba.
A este vcerajsie televizne noviny,jak ukazovali najkrajsi vyhlad na Tatry a lanovky a v zaberoch len ciganske domy a ciganska cvarga.To co sa jako takto ideme prezentovat do sveta len s ciganmi????
Jako totalny hnus,este aj do Jojky im idem napisat mail,ci nemaju nic ine len o ciganoch vysielat .
A p.Mihal ma sklamal,neuveritelne ako sa potvrdilo pravidlo , ze kto je pri koryte tak ten bude hrabat pre seba.
Ja mam dve 15 rocne deti, ktore chodia na strednu skolu a stoji to penazi dost a ja chcem ist na matersku,som druhy krat vydata a ex poriadne nechce prispievat,takze tymto novym zakonom ma p.Mihal velice podporil,fakt.Ozaj vsetci len bojujeme o prezitie a chceme mat deticky a zit si ako tak na urovni,ale toto podpori fakt len ciganiskom darebnych.
A tak bude musiet moj mm pracovat ako besny aby nas vsetkych uzivil,kedze spolocne dietatko chceme.
Je mi z toho smutno.
Ahojte mamičky, je pravda, že spätne sa zákon neuplatňuje a to znamená, že mamičky, ktoré poberajú zvýšený RP teraz, že sa im znižovať nebude??? vďaka
@beruska.zuzanka to by bolo super, ale pochybujem. ked schvalili takuto kravinu, tak urcite nenechaju vyssi RP ani mamickam, co ho uz poberaju.
ohanaju sa ze napriek znizenemu RP, zvysia prispevok na jasle, nech si spravi p. minister prieskum kolko je v ktorom meste jasli... tiez som sa nerozhodla mat dieta, aby som ho po porode "odlozila", lebo napriek tomu ze som statu poctivo niekolko rokov mesiac co mesiac odvadzala do st. pokladnice, ma tento teraz chce ukratit, a dostat ma do postavenia aby som zase cim skor plnila statnu kasu, na ukor casu stravenemu s mojim dietatom
@berus222 tak to je potom celé zvláštne, celé zle a potom aj protizákonné... ak samozrejme nezmenia úúplne všetko....
Ozaj by sa malo niečo urobiť.Ale čo !?Obsadíme kočíkmi ministerstvo,alebo ich zahádžeme plienkami?Pred 11mesiacmi som otehotnela a oni stihli už 2krát zmeniť zákon.Žiadna stabilita.zastavila som živnosť,pustila priestory i klientov a teraz môžem ísť veľkodušne nanovo pracovať a dieťa odložiť?!Veď je to pre mňa najcennejší dar,ale jesť a platiť účty musíme.A to makám od 18,poctivo platím dane a odvody a načo?!Veď som teraz na rovnakej úrovni ako hocktorý asociál.
Hlavná vec, že sa vyhodili do luftu peniaze za referendum... -radšej tie peniaze mohli rozdeliť nám na rodičovské to po prvé! a po druhé, keby sú neni vo vláde hajzli bez chrbotvej kosti, tak žiadne referendum nepotrebujú, ale si tie menšie nevýhody poschvaľujú sami! (lebo aj tak si nejako extra ublížiť nechceli -z tých stropov mi bolo aj tak špatne a podmienok čo si tam dali...) -ale čo možno očakávať od takých čo sú pri koryte....iné to nikdy nebude na Slovensku!!!
@beruska.zuzanka preco by mali ponechat, ked sa prehodnocovali RP, podla novely z minuleho roka preco by asi neprehodnocovali aj v tomto pripade, stare pravidlo, ak ti nejaka institucia /aj stat/ ma dat alebo pridat ma na to neskotocne more casu, ale ak mas ty vratit, platit alebo ti nieco chcu odobrat, za minutu ti buchaju na dvere, alebo na druhy den mas upomienku
@berus222 tak ja začínam odkladať.ale fakt je,že my pre nich asi nič neznamenáme.teraz po voľbách majú pocit,že sú za vodou.Mňa hnevá,že nemáme žiadne istoty.Čo ak po roku zmenia poberanie z 3 rokov na 2,alebo 1?!To si necháme všetko ľúbiť.majú nás v moci a nemyslia na dôsledky.veď to nemôžu meniť zo dňa na deň.každá si väčšinou tehotenstvo premyslíme a musíme poriešiť prácu a povinnosti.A nie hŕŕ bŕŕ.
baby, my s tym nic neporiešime. ja som to včera dllllllho rozdychavala. a to sme mali na plane po novom roku pracovat na druhom. este ked zoberu prispevok pri narodeni, to bude uplne uzasne! no nic, idem varit, zakial mam co 😀
http://www.topky.sk/cl/10/798229/Richard-Sulik-...
podme sa co to popytat sulika.. 🙂
@beruska.zuzanka no spatne by sa nemal uplatnovat ale moc by som si nefandila pri tejto vlade... sice to sem nepatri ale ako priklad by som uviedla dochodcov co pracuju... ti co uz robia mozu aj nadalej ale ostatni maju smolu od januara bud robota alebo dochodok...tak tak by to malo byt aj u nas..lenze... ak to cele zmenia tak je po radosti
tak sme si tu aspon zlost vyliali, odtial to sa nic neporiesi, ani tie posr...plienky na ministerstve
no asi to veru neporiesime a to ma najviac stve.... ☹
poculi ste vcera v spravach?tak vraj je odklepnuty jednotny rodicovsky prispevok 190eur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! je mi na zvracanie!!!! je to pravda?kto o tom vie viac?ozvite sa prosim...nenechavajme to tak!!!!

@misss uz som pochopila 😀
zeby nas hlas nemal nijaky vyznam? hm...