icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

sonnya
23. sep 2010

akurát je v SRO minister - tak rodičovský príspevok od 1.1.2011 je 190,10€ pre všetkých

evitkamalicka
23. sep 2010

@sonnya ved to bolo jasne, ze pre vsetkych 😉

lubica69
23. sep 2010

@maritana 😀 😀 😀

latvia
23. sep 2010

@renata1973 vies kolko dochodkyn pracuje v jasliach a skolkach? 😅

deina
23. sep 2010

A v skolach tiez. 😅

olifcek
23. sep 2010

@mariro mas recht, teda, suhlasim s Tebou...ja nastastie nemusim riesit peniaze, mm dobre zarobi, cize budem doma tri roky, i ked som chcela dva, a paq do prace, ale mm si zela aby som bola tri, tak budem, ani spredcasniatkom sme neratali, takze o to skor som tomu priklonena, a ked pojdem do prace, tak bude este lepsie, teda snad mi miesto pdorzia x;oDDD

yvett14
23. sep 2010

aj keby sme sa na uši postavili tak nič nevymyslime, táto vláda je slaba ako čaj a robia len to čo im dobre podne, padneme na hubu a dalších 30 rokov to budeme žehliť. Nám zostane sa len rozčulovať. ked si vezmete aj čo všetko dokazuje Sulík a nič nerobia s ním, a dalej pokračuju tak to bude aj s nami, budu si to odvovodnovat a hovorit že to robia pre slabsie rodiny a tým nas budu krmit. a my si budeme musiet zvyknut na to malo čo nám pride do rodinnej kasy.

lubica69
23. sep 2010

mne ide hlavne o to,že štát vôbec na tomto neušetrí kedže jednej skupine vezme a druhej pridá Tak nech nehovoria,že šetria!!!

olifcek
23. sep 2010

@maritana podme na namestia, namiesto klucov plienky do ruk a konajme x;oD ja som za x;oD

deina
23. sep 2010

V CR to maju celkom dobre vyriesene, od tych 2 rokov si myslim nie je az tak hrozne pre dieta ist od mamy, v zahranici mnoho mam pracuje len na polovicny uvazok (tie, co poznam, mozno to nie je vacsina, neviem), takze ma viac casu starat sa o dieta a funguje tam uz zabehany system jasiel, domacich jasiel a opatrovateliek, ale tu? Vsak my mame v meste tusim az dve jasle? Aj tie su plne. 😝 Mnoho babiek este pracuje... to kam dat tie deti, kebyze aj zena suhlasi, ze ok, pojde skor do prace?

lubica69
23. sep 2010

a áno aj ja si platím DNP Materská Ok ale rok a pol budem dostávať o 66 eur mesačne menej

deina
23. sep 2010

Tak podme ohadzat ministra spinavymi plienkami. 😀

lubica69
23. sep 2010

@olifcek áno súhlasím Chcelo by to niečo také Ja som síce od BA cca 250 km ale kľudne by som prišla!!!

renata1973
23. sep 2010

@latvia ....viem , ale aj tak potom si asi založím živnosť ja a budem opatrovať popri vlastnom aj cudzie deti. Lebo dôchodcovia len plačú a ich dôchodky sú lepšie ako platy niektorých mladých rodín.

lubica69
23. sep 2010

@deina 😀

alca85
23. sep 2010

pridám sa....tých špinavých plienok máme dosť...ešte nebrali smeti 😀

alca85
23. sep 2010

a s radosťou sa pridám aj k demonštrácii 😝

salvinka
23. sep 2010

@olifcek
@lubica69
kociky pred seba, plienky (ale len pouzite!) a podme.. som z oravy ale idem s vami!! 🙂

gitarka
23. sep 2010

@lubica69 aj ja si platim DNP, a to akoze nic z toho?ked bude jednotny RP?ci ako to bude?

maritana
23. sep 2010

@lubica69 SUPER!!!!!! aj ja som z TN ale isla by som!!!!!HNED!!! ako zacat do kelu,rozmyslam dvestovkou 🙂

latvia
23. sep 2010

@renata1973 to je dobry napad 😉 ostanes doma s dietatom a este aj budes zarabat 🙂

alca85
23. sep 2010

DNP ti bude dobré akurát na to, aby si dostala vyššiu materskú a potom zas padnúť na dno 😔 ....

lubica69
23. sep 2010

@gitarka áno Materská sa nezmení len na rodičovskom prídeš o 66 eur mesačne rok a pol 😖
my už neplienkujeme ale požičiate mi,nie?A veľa veľa 😀

prettybaby
23. sep 2010

baby, aj ja sa pridam, ak pojdeme demonstrovat

yvett14
23. sep 2010

Dievčatá ja sa ešte nepridám ja mám termin o 3 týždne,haha ale až niečo..... nám treba kupit starší dom - starká nech varí ocinko robi udržbu a ja budem vychovávatelka v jasliach!! to je dobrý nápad, nie?? už len školu a peniaze!!

alca85
23. sep 2010

no ja si zrejme budem platiť DNP z najvyššej VZ a z každej materskej si potom polovicu odkladať, aby sme ešte aspoň chvíľu po nástupe na rodičovskú prežili 🙄

olifcek
23. sep 2010

ved DNP, ci vysoky prijem su fakt len na pol roka, potom uz dostaneme to, co i tie, ktore v zivote nepracovali a maju osem deti...teda menej dostaneme, lebo oni si to vedia zariadit

lubica69
23. sep 2010

tak poďme
kto to začal prvý?založíme tému ŠTRAJK???

olifcek
23. sep 2010

tema nepomoze, treba sa odhodlat a konat...x;o)

alca85
23. sep 2010

@lubica69 založ a hneď sa pridám