icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

lubica69
23. sep 2010

@traktor ale diaťatko má byť do tretieho roku doma s maminou!!!

latvia
23. sep 2010

@lubica69 povedal kto? 😅

andrea999
23. sep 2010

prečo najprv neriešia sociálne dávky a tých,ktorí ich poberajú do nemoty..a potom ,ked skončia,prejdú na
poberanie dôchodkov...zase sú medzi prvými pracujúci,ženy na materskej a dochodci a cigánov treba nechať na pokoji,lebo sa budú sťažovať

traktor
23. sep 2010

@lubica69 a ja pisem ze nema..ci ako?..ja som bola a som zo vsetkymi doma..ale su maminy co skratka nemôzu...a je jedno ci dostavaju aj ten väcsi prispevok..skratka ani ten im nestaci..

evitkamalicka
23. sep 2010

baby to len u nas je dietatko doma 3 roky s maminou, vsade v zahranici materska tolko netrva, niekde je to len 2 mesiace, niekde 6 mesiacov atd....tym ale samozrejme nesuhlasim s nevyhodnenim tych co im tych 66€ zoberu, ale mne napr. vyhovuje, ze mozem popri rodicaku robit, kedze robim z domu

yvett14
23. sep 2010

berus222- pre niekoho je aj 255 dost na to aby vyžilo, nie je to vela ale viac ako 190 euro ked nemáš zázemie za sebou a o všetko sa musiš starať. žena sa po 13 rokoch rozhodne mat 2 dieťa a kým je tehotná manžel príde o robotu, tak sa potom nestrachuj čo bude s rodinou ked starý rodičia nemaju a rodičia makaju od 17 rokov aby si kupili a zabespečili vsetko na byvanie a rast rodiny. nie je to sranda, a ako sme teraz otáčali korunami tak teraz 3x otočim eurom aby som porozmýšlala či kupim staršiemu synovi alebo malej čo sa má narodit . Nemysli na mamičky čo chcu štát posilnit ale na romov čo žiju s pridavkov a dieta chodi s holou ritou.

traktor
23. sep 2010

nam to tiez nevychadza..mm je vecne v robote...ale pokial mame na chlieb a na zakladne veci, doma ostanem...nema mi kto z detmi pomôct a ak by som si mala platit opatrovatelku..tak by mi ostalo este menej ako teraz...

lubica69
23. sep 2010

@latvia ako kto?No ten kto chce podľa mňa
Inak vyrátali ste si to,že dostaneme o 876 eur menej???A to nie je malá čiastka a ostatné o ostatné o 900 viac
A to nie sú malé čísla

renata1973
23. sep 2010

Pôjdem po materskej dovolenke do roboty a aj tak dlho nebudem pracovať, lebo Vás zamestnávateľ vyhodí pre PN alebo OČR s dieťaťom. A sme na tom horšie ako sme boli predtým. Na východe je táto situácia obvzlášť krutá.

lubica69
23. sep 2010

@yvett14 súhlasím 😉

standa82
23. sep 2010

Máme sa na čo tešiť 😒

lubica69
23. sep 2010

ako chcee teda tát ušetriť keď nám vezme skoro 900 euro a druhým dá o 00 viac Mne matika nikdy nešla ale čísla nepusti!!!

renata1973
23. sep 2010

Tento príspevok bol presne tak vypočítaný, aby štát nedal naviac ani euro. Jedným sa berie a druhým sa dáva, to je solidarita. V poriadku, ale aj vláda mala potom ukázať solidaritu napr. voči Grécku.

latvia
23. sep 2010

@evitkamalicka presne, v zahranici trva materska len max.do roka, potom s auz ludia musia obracat ako vedia..

nevravim ze je to dobry system, ale myslim ze niektore deti su radi ked su v kolektive uz skor....mne sa paci system CR, zena si moze vybrat, ci chce ostat 2, 3 alebo 4 roky doma s dietatom, prisom vsetky dostanu vyslednu sumu rovnaku

olifcek
23. sep 2010

za vsetko mozu romske geta,plus nas Lunik IX, na nich makame....ale veru, ich sa nedotknu, lebo by sa hned stazovali,co vedia ,,uzasne a bravurne,,

olifcek
23. sep 2010

@latvia 😵

standa82
23. sep 2010

@latvia ...súhlasím 🙂

traktor
23. sep 2010

@latvia toto by sa aj mne pacilo.. 🙂

mariro
23. sep 2010

no nech je to akokolvek ale jednoznacne nech som ako pracujuca odjakziva zvyhodnena,predsa som viac dala statu dani ako taka co nepracovala,len o to tu ide,ze nas hodili do jedneho mecha,to sa mi nepaci.
Su aj take studentky ze nestihli pracovat a zostali tehotne,aj take veci sa stavaju a teda nechcem narazat ani na mamicky co su dlhsie na materskej a teda tolko nepracuju,ja sama som vzdy chcela mat 5 deti 🙂 ,ale chcen tym len povedat ze nech je to spravodlivo odmenene.
Tiez dostanem v praci menej ked odrobim 5hod a druhy 10hod.Nemame rovanku vyplatu.Nie???
Je to normalna matematika.
Nechcem tym nikoho urazit,ale tazit z toho bude len cigac leniva,cest vynimkam.

renata1973
23. sep 2010

@standa82 a to nepočítam, že všetko ide hore a nám ešte vezmú

yvett14
23. sep 2010

ale my sa nemožme porovnávat zo zahraničim, keby som bola v zahraniči tak pre tento štát neurobim nič, ale ja makám od 17 a s prvou materskou som bola iba 2 roky tak si myslim že by stat mohol pozerat aj na to že ked mi mamičky sa staráme o chod štatu tak sa ma štat postarat o nás. A ako sa štát bude starat o nás tak aj my budeme mat čas sa starat o naše deti a tak ich aj vychováme. ak ich nebudeme vychovávat my ale vychovávatelky čo nám ich budu plieskat a hadzat o zem tak potom sa nám deti nepodakuju ale otočia chrbtom a nadaju čo sme to urobili, a oni nepochopia že to bolo správne v tej chvíli . a zahraničie bude fungovat a s našimi detmi!!!

latvia
23. sep 2010

@mariro chapem tvoje rozhorcenie, mna to tiez stve, ale nepracujuce nedostanu pol roka matersku, ty ano, takze tam je to scasti "vykompenzovane"....aj ked, kto ma nizky plat tak vela toho nedostane...ale aspon nieco...

standa82
23. sep 2010

@renata1973 ...presne tak, hlavné je, že tí, ktorých by sa to malo týkať si neutiahnu 😠

latvia
23. sep 2010

@yvett14 CR je uz zahranicie a myslim ze sa s nimi porovnavat vcelku mozeme 😉 su nam velmi "podobni" a predsa su urcite veci lepsie u nich ako u nas

renata1973
23. sep 2010

@latvia To je v poriadku, ale máš toľko jaslí, alebo práce, kde ťa vezmú? Ja som pracovala, manžel tiež a suma sumárum mali sme spolu desatinu toho, čo je bežné u druhých rodín v EÚ. To nepočítam, že mám aj VŠ.

maritana
23. sep 2010

a co takto zacat konat a nieco konecne spiskat,ja by som bola ZA!!!skusit ist priamo do BA ,vyvolat nepokoje,ktore vlastne uz vyvolane su,len oni sa spoliehaju na lahostajnost ludi postavit sa PROTI!!! fakt ma uz nebavi pozerat sa na tych fetakov kt. IQ maju 0 !!!! ked si kazdy z nas povie,ze aj tak nam to nepomoze,tak skutocne to tak aj bude...ja som za demonstracie a protesty priamo v uliciach!!! nechcem sa uz len pozerat co s nami robia tí ..!! vlastnorucne ich treba vyhodit z ich tepluckych kresiel!!!! stacila by len sudrznost ludi a neverim,ze by sa nieco nepohlo normalnym smerom...ked si budeme tu vypisovat a nadavat,to k nicomu nevedie....

renata1973
23. sep 2010

@yvett14 súhlasím s tebou a každá mamička môže mať materskú pol roka ak si platí DNP. Ja som pracovala aj som si musela priplácať, aby som mohla byť aspoň pol roka doma.

latvia
23. sep 2010

@renata1973 predpokladam situaciu ze pracujuce pred materskou sa na svoju poziciu vratia....myslim ze tak je to aspon v 50 percentach, alebo nie? jasle su "nedostatkovy tovar", v tom s tebou suhlasim... tu by som mozno apelovala na dochodcov ktori chceli pracovat, aby si zalozili zivnost na opatrovanie deti 😀 (ako by sme vsetko vyriesili, ze? 😉 )

renata1973
23. sep 2010

@yvett14 súhlasím s tebou a každá mamička môže mať materskú pol roka ak si platí DNP. Ja som pracovala aj som si musela priplácať, aby som mohla byť aspoň pol roka doma.
@maritana choď na http://www.facebook.com/topic.php?uid=127792263...

renata1973
23. sep 2010

@latvia a dala by si dôchodcovi svoje dieťa opatrovať? Ja nie, lebo ten vekový rozdiel, názory a všetko ostatné by nesplňali moje predstavy o výchove. To nehovorím, že by som sa bála čím ho nakŕmi, alebo či sám niekde neodpadne.