Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@sonnya ved to bolo jasne, ze pre vsetkych 😉
@renata1973 vies kolko dochodkyn pracuje v jasliach a skolkach? 😅
A v skolach tiez. 😅
@mariro mas recht, teda, suhlasim s Tebou...ja nastastie nemusim riesit peniaze, mm dobre zarobi, cize budem doma tri roky, i ked som chcela dva, a paq do prace, ale mm si zela aby som bola tri, tak budem, ani spredcasniatkom sme neratali, takze o to skor som tomu priklonena, a ked pojdem do prace, tak bude este lepsie, teda snad mi miesto pdorzia x;oDDD
aj keby sme sa na uši postavili tak nič nevymyslime, táto vláda je slaba ako čaj a robia len to čo im dobre podne, padneme na hubu a dalších 30 rokov to budeme žehliť. Nám zostane sa len rozčulovať. ked si vezmete aj čo všetko dokazuje Sulík a nič nerobia s ním, a dalej pokračuju tak to bude aj s nami, budu si to odvovodnovat a hovorit že to robia pre slabsie rodiny a tým nas budu krmit. a my si budeme musiet zvyknut na to malo čo nám pride do rodinnej kasy.
mne ide hlavne o to,že štát vôbec na tomto neušetrí kedže jednej skupine vezme a druhej pridá Tak nech nehovoria,že šetria!!!
V CR to maju celkom dobre vyriesene, od tych 2 rokov si myslim nie je az tak hrozne pre dieta ist od mamy, v zahranici mnoho mam pracuje len na polovicny uvazok (tie, co poznam, mozno to nie je vacsina, neviem), takze ma viac casu starat sa o dieta a funguje tam uz zabehany system jasiel, domacich jasiel a opatrovateliek, ale tu? Vsak my mame v meste tusim az dve jasle? Aj tie su plne. 😝 Mnoho babiek este pracuje... to kam dat tie deti, kebyze aj zena suhlasi, ze ok, pojde skor do prace?
a áno aj ja si platím DNP Materská Ok ale rok a pol budem dostávať o 66 eur mesačne menej
Tak podme ohadzat ministra spinavymi plienkami. 😀
@latvia ....viem , ale aj tak potom si asi založím živnosť ja a budem opatrovať popri vlastnom aj cudzie deti. Lebo dôchodcovia len plačú a ich dôchodky sú lepšie ako platy niektorých mladých rodín.
pridám sa....tých špinavých plienok máme dosť...ešte nebrali smeti 😀
a s radosťou sa pridám aj k demonštrácii 😝
@renata1973 to je dobry napad 😉 ostanes doma s dietatom a este aj budes zarabat 🙂
DNP ti bude dobré akurát na to, aby si dostala vyššiu materskú a potom zas padnúť na dno 😔 ....
baby, aj ja sa pridam, ak pojdeme demonstrovat
Dievčatá ja sa ešte nepridám ja mám termin o 3 týždne,haha ale až niečo..... nám treba kupit starší dom - starká nech varí ocinko robi udržbu a ja budem vychovávatelka v jasliach!! to je dobrý nápad, nie?? už len školu a peniaze!!
no ja si zrejme budem platiť DNP z najvyššej VZ a z každej materskej si potom polovicu odkladať, aby sme ešte aspoň chvíľu po nástupe na rodičovskú prežili 🙄
ved DNP, ci vysoky prijem su fakt len na pol roka, potom uz dostaneme to, co i tie, ktore v zivote nepracovali a maju osem deti...teda menej dostaneme, lebo oni si to vedia zariadit
tak poďme
kto to začal prvý?založíme tému ŠTRAJK???
tema nepomoze, treba sa odhodlat a konat...x;o)

akurát je v SRO minister - tak rodičovský príspevok od 1.1.2011 je 190,10€ pre všetkých