Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@zuzi26 hlupost, 190€ dostanu vsetky ci pracovali alebo nepracovali a teda ja ak mam teraz 164€ tak od januara budem mat 190€
pardon mylila som sa, nieco som zle pochopila, uz som si pozrela detailne ten navrh - mate pravdu, tak niektore si prilepsia....
ale podla mna to bolo nespravodlive, ze maminy vysokoskolacky dostavali menej doteraz - tak im to prajem to zvysenie...ale nie je spravodlive, ze nam znizili. Vyska prispevku by mala byt viazana na dieta, nie na matku - ved nie je menej hodnotne to dieta, ktoreho mamina nestihla pracovat pred otehotnenim...Ved spravodlive nie je ani to, ked niektora mamina robila pred tehu 5 a niektora 10 rokov a tym padom dala statu viac na odvodoch - a tam sa vyska prispevku nezohladnovala!. Prispevok by mal byt jednotny...ale vyssi 🙂
áno vyšší ale nie pre všetkých
pridavam sa aj ja... ako mam totalne nervy z toho a dufam ze to neprejde cez parlament a neschvalia to...ako tato vlada je uz vazne padnuta na hlavu... clovek si podstivo plati aby mal viac a teraz to chcu zobrat... a tie co v zivote nerobili a nic si neplatili nakoniec z toho vyjdu lepsie... 😠 😠 no na grc
baby ako to vlastne je? uz je to oficialne alebo to este niekto musi schvalit? 😝
ale lubica uprimne ani ja som netusila pred otehotnenim, ze existuje nejake DNP - jednoducho som sa vydala, chceli sme dieta a neriesila som prispevky...mladych mamiciek, ktore predtym nepracovali a otehotneli je stale menej, ale su - neviem preco by mali byt diskriminovane. Ja mam v rodine dve take, obe uvedomele vysokoskolacky, ktore si skoro zalozili rodinu - a maju pekne rodinky. Prispevok je pre starostlivost o dieta, nie pre matku. Vsetky deti su rovnake!!!
spravodlive nie je ani to potom, ze ja som robila 5 rokov pred otehotnenim a ina len rok a dostavali sme rovnako, nie???
@jamilanka presne tak...oni si na platy nesiahnu 🙄
@zuzi26 nechcem sa hadat, ale ked som si chcela zalozit rodinu, informovala som sa o vsetkych moznostiach. Teraz ked si platim mam byt diskriminovana ja? a churerky matky co neuvazovali nad DNP su diskriminovane? Ale sak je to tvoj nazor. A rodicovky prispevok je pre rodicov, preto je rodicovsky, pridavky na deti su pre deti. Keby bol prispevok pre deti, volal by sa asi detsky podla mna. Ale nic v zlom.
Ja sa pripajam k tejto teme tiež si myslim že je to nefer.V tejto republike to je fakt zufale.
Ak chcete precitajte si aj toto, tu chodi aj pan minister uz som to davala aj stranku predtym http://www.facebook.com/topic.php?uid=138553299...
Lubica69, moc si ma nepotešila, ale ďakujem pekne za odpoveď.
baby opravte ma ale ja som to pochopila tak, ze poberanie prispevku na starostlivost o dieta vylucuje poberanie rodicovskeho prispevku, takze ak si mamicka mysli, ze zarobi v praci+dostane 190e RP+prispevok /do 300e na jasle/ tak to tak nie je, myslim ze tych 190e RP v tom pripade ak pracuje nedostane. Ako to teda je?
ja sa s toho teším mne sa rp zvýši huráááá 😀
a mám na to svoj postoj ale ten tu nechcem písať aby som sa tu náhodou niekoho nedotkla myslím si že som už svoj názor na túto tému niekde tu na mk vyjadrila 😉
baby ja osobne som rada ze sa to konecne dalo do spolocnej sumy....viete ja mam ten nezor ze vy ste pracovali a stihli ste si aj nieco usporit ale ja som otehotnela hned po skole nemama bokom ani cent...moj manzel zaraba minimum a z toho sa vyzit neda....chvalabohu ze to konecne zvysili aspon o 25 eur....
@simusska-- ja som makala 18 rokov a s prvim dietatom som bola len 2 roky m doma lebo manzel prisiel o robotu. niekto si zariadi dieta v 18 tich niekto v 24 roku ale to nie je o tom, niektore si možu dovolit ist po skole s dietatom niekto si musi zarobit aspon na prenájom, nábytok, a spotrebiče a potom aj rozmyslat nad dietatom, potom ked je dieta na svete pride mm o robotu , žial musim do roboty ja, makam dalsích 13 rokov a ked už pandu splátky a dlžoby rozhodneme sa o druhe dieta. ked som tehotna mm pride o robotu a podpora je minimum,tak prečo by som sa nerozčulovala ked som od samich 17 makala pre štát ze mi teraz nevyjde v ustrety aspon prve dva roky ked dieta potrebuje viac ako len matkyn cecok??? o tomto sa tu pise , a preto su mamičky rozculene. to čo mohli mat nase deti k dobru tak to pojde matkam - romkam čo nevedia čo je to robota a vstavanie o 5. 00 do prace za pokašlanych 330 euro. vam sa polepsí ale my o 66 euro prideme možme od nervou aj porodit. niekto nama stare matere a prastare matere čo solia len čo si mamka požiada. ja uz nemam nikoho tak mam pravo sa rozčulovat....
@yvett14 co si tym chcela povedat ze romkam??? ja som normalna sluzna zena a urazat sa nenecham.....jednoducho moje dieta ma take potreby ako aj tvoje....tak preco by si mala dostavat viac??? ked si myslis ze z 190 nevyzijete tak si predstav ako mi fungujeme zo 164.....moje babo tiez potrebuje plienky a stravu ci oblecenie....a ja si tie roky este odpracujem nic sa neboj....takze to je dost nefer
pocujte baby, dobre tomu rozumiem?
ak po 1.1.2011 dostanem 190, pojdem do prace / vpreklade budem podnikat z domu, nieco musim do vtedy vymysliet 😝 / tak dostanem este 41 eur, dokopy tym padom 231. ? alebo ak babka si vybavi na jeden rok zivnost, tak tu baby preratali, ze z tych 300 eur zaplati na odvodoch a daniach cca 70 eur, cize ostane 230 + 190 = 420 ?

baby inak co pisesete, ze si prilepsia maminy vysokoskolacky a co pred tehu nepracovali - tak to nie je pravda..tie nadalej dostanu len tych 164 eur ako doteraz...My poberame zial zvyseny prispevok 256, takze poklesneme , ale od oktobra nastupujem na matersku, tak aspon pol roka budem na tom lepsie. Tak baby co pracovali sup sup na druhu matersku, aby ste si prilepsili
😀 😉