Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@suem aj to vsetko je dolezite a velmi...ale pre moje dieta je priorita aby s nim mohla matka byt do 3 rokov kedy je vyvoj najrychlejsi dieta sa najviac uci... a najviac potrebuje matku a podnety... a ja si myslim ze stat by mal umoznit matkam byt s dietatom, doma a nie hladat moznosti ako ist robit od dietata... ja si uvedomujem ze inde myslim v inych statoch tie tri roky doma nie su a preto som vdacna aspon tomu ze nie tam zijem, lebo by som bola nutena ostat doma na neplatenom...
Ja som sa tak rozculila, ze ma skoro infarkt chytil !!!
@zuzkat1 presne si to vystihla. Prioritou je dieta - ostanes doma aj za cenu uskromnenia. Bodka, nic viac nic menej. Ked ma niekto prioritu vychovat z dietata spickoveho tenistu, tiez obetuje vsetok cas a peniaze na jeho rast. Stat potom berie dan z jeho vyhier, vyuziva jeho popularitu. A rodic za to nedostane nic, ani poriadny dochodok, lebo ked s nim chce behat po turnajoch normalne pracovat nemoze. Potom uz je len na svedomi dietata ako sa o rodicov postara. Vid Dominator H. 😵 , (Dominiku C.umyselne nedavam tam su ine zaklady 😀 😝 )
otazka : kolko z vas sa chysta vyuzit prispevok na starostlivost 300 €??? ja teda nie, aj ked ta moznost tu je!
nemam dieta na to, aby som ho dala niekde do jasli a ja si isla robit karieru.
no ja tých 300 € tiež nevyužijem. teraz si síce privyrábam, na malú mi dohliada našťastie moja mama /ak by jej nebolo, tak by som určite možnosť privyrobiť si nevyužila, lebo do jaslí som malú dať nechcela/ a kedže sa snažíme o druhé, tak dúfam že sa zadarí a potom budem doma s oboma. ak netreba, tak zatial dcéru do škôlky nedám, ale tiež využijem to, že môžme byť spolu.
@maggie2 Vsak ano, ale to az ked tocia velke peniaze a uz juniori zarabaju viac ako slusne. Aspon z dane z nehnutelnosti kvapka, to maju na SR vsetci a nie malo.
Podmienky domicilov sa z roka na rok sprisnuju, tlak ekonomik bude len stupat, tam neunikaju peniaze len nam ale velkym statom,a oni si po nose brnkat nedaju.
@lubica69 Stal sa z capa zahradnik. To tak byva. Ked si pamatate p. Smognerovu, p. Miklosa a spol. to su podnikatelia, ktori velmi dobre poznali medzery v zakonoch, lebo ich sami vyuzivali. Preto sa po ich nastupe, zacalo so sprisnovanim podmienok podnikania... oni dobre vedia ako to fici.