icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

zuzkat1
Odpoveď bola odstránená
zuzkat1
Odpoveď bola odstránená
lante
Odpoveď bola odstránená
zuzimia
Odpoveď bola odstránená
suem
Odpoveď bola odstránená
lante
Odpoveď bola odstránená
lante
Odpoveď bola odstránená
jamilanka
Odpoveď bola odstránená
zuzkat1
Odpoveď bola odstránená
maggie2
Odpoveď bola odstránená
suem
Odpoveď bola odstránená
zuzkat1
Odpoveď bola odstránená
suem
Odpoveď bola odstránená
zuzkat1
24. sep 2010

@suem aj to vsetko je dolezite a velmi...ale pre moje dieta je priorita aby s nim mohla matka byt do 3 rokov kedy je vyvoj najrychlejsi dieta sa najviac uci... a najviac potrebuje matku a podnety... a ja si myslim ze stat by mal umoznit matkam byt s dietatom, doma a nie hladat moznosti ako ist robit od dietata... ja si uvedomujem ze inde myslim v inych statoch tie tri roky doma nie su a preto som vdacna aspon tomu ze nie tam zijem, lebo by som bola nutena ostat doma na neplatenom...

ivankaalenka
24. sep 2010

Ja som sa tak rozculila, ze ma skoro infarkt chytil !!!

zuzkat1
Odpoveď bola odstránená
zuzkat1
Odpoveď bola odstránená
suem
24. sep 2010

@zuzkat1 presne si to vystihla. Prioritou je dieta - ostanes doma aj za cenu uskromnenia. Bodka, nic viac nic menej. Ked ma niekto prioritu vychovat z dietata spickoveho tenistu, tiez obetuje vsetok cas a peniaze na jeho rast. Stat potom berie dan z jeho vyhier, vyuziva jeho popularitu. A rodic za to nedostane nic, ani poriadny dochodok, lebo ked s nim chce behat po turnajoch normalne pracovat nemoze. Potom uz je len na svedomi dietata ako sa o rodicov postara. Vid Dominator H. 😵 , (Dominiku C.umyselne nedavam tam su ine zaklady 😀 😝 )

zuzkat1
24. sep 2010

@suem presne tak🙂

krpcek
24. sep 2010

otazka : kolko z vas sa chysta vyuzit prispevok na starostlivost 300 €??? ja teda nie, aj ked ta moznost tu je!
nemam dieta na to, aby som ho dala niekde do jasli a ja si isla robit karieru.

zuzkat1
Odpoveď bola odstránená
jonki
Odpoveď bola odstránená
berus222
24. sep 2010

@krpcek aj keby som ako moc chcela (co nechcem) tak 1 statne a 1 sukromne jasle na celu trnavu?!

maggie2
Odpoveď bola odstránená
katuskad
24. sep 2010

no ja tých 300 € tiež nevyužijem. teraz si síce privyrábam, na malú mi dohliada našťastie moja mama /ak by jej nebolo, tak by som určite možnosť privyrobiť si nevyužila, lebo do jaslí som malú dať nechcela/ a kedže sa snažíme o druhé, tak dúfam že sa zadarí a potom budem doma s oboma. ak netreba, tak zatial dcéru do škôlky nedám, ale tiež využijem to, že môžme byť spolu.

suem
Odpoveď bola odstránená
maggie2
24. sep 2010

@suem obávam sa že štát v prípade úspešných SK tenistov príde skrátka. Všetci odkedy točia veľké peniaze majú daňové domicily v Monaku & Co. 😀

suem
24. sep 2010

@maggie2 Vsak ano, ale to az ked tocia velke peniaze a uz juniori zarabaju viac ako slusne. Aspon z dane z nehnutelnosti kvapka, to maju na SR vsetci a nie malo.
Podmienky domicilov sa z roka na rok sprisnuju, tlak ekonomik bude len stupat, tam neunikaju peniaze len nam ale velkym statom,a oni si po nose brnkat nedaju.

lubica69
24. sep 2010

@adky ja som si to y dfotzčnou vzsvetlila takže tvoj komentár je irelevantný A aj študent si môže platiť DNP takže ...NO comment 😀
@kaktusik supeeer
Aj keď ja som tajne dúfala,že sa Mihál stane ministrom lebo som mu verila ale ani v zlom sne bz ma nenapadlo,že nás takto podvedie! 😒

suem
24. sep 2010

@lubica69 Stal sa z capa zahradnik. To tak byva. Ked si pamatate p. Smognerovu, p. Miklosa a spol. to su podnikatelia, ktori velmi dobre poznali medzery v zakonoch, lebo ich sami vyuzivali. Preto sa po ich nastupe, zacalo so sprisnovanim podmienok podnikania... oni dobre vedia ako to fici.