icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

jamilanka
24. sep 2010

@traktor a je podla teba teda v poriadku tato vlada, ked kritizujes hlasky? ved ich predsa dakto musel volit ci nie? A myslis si ze ja mam narok na uver? Ale vziat sme si ho museli, ved kde by sme isli byvat, nemali sme ist kam.

maznacik007
24. sep 2010

@adky ano je to pre rodica preto sa to aj vola rodicovsky prispevok a nie detsky.. to na co ho minies to je tvoja vec, niekto ho minie aj na cigarety a alkohol
to ze to nepokryva tvoje potreby na dieta chapem... ani moje to nepokryje ... preto si musim privyrabat resp. pomahat manzelovi aby sme to utiahli... ale chceli sme deti a o deti sa treba aj starat...

suem
24. sep 2010

@latvia tebe Nobelovu cenu keby si vedela zabezpecit taketo fungovanie systemu 🙂 😵
Som mozno hnusna, ale mna isti dochodcovia tak stvu. Ved ked chcu nech pracuju aj do 80. ale bez dochodku. Hlavne , ze dochodky poniektorych dochodcov by statny rozpocet vyrazne odlahcili a mohlo by sa vo vyhliadke uvazovat o zvyseni davok rodicom. Na to vsak nemaju gule, dochodcov je vela a volit chodia. A ti vyvoleni su na vysokych postoch oni si to ustrazia. 😠

Mohli by aspon zvysit danovy bonus, res. nezdanit. ciastky pracujucim manzelom ak zena je na RP. Ale to tazko, s prijmami z toho oni uz v rozpocte pocitaju 😖

suem
24. sep 2010

Sa mi paci tato diskusia. Skutocne diskusia a hladanie moznosti, nie osocovanie a nadavky 😵 🙂

maggie2
24. sep 2010

@lji Ja Ti verím aj ja viem že je to ťažké, všetci čo sa nenarodili so zlatou lyžičkou v ústach to majú ťažké.

jamilanka
24. sep 2010

@lji Chcem sa len spytat, skoncili ste vysoku a mate vlastne byvanie? neber to ako nieco zle, len sa pytam. Ked sa maju mlady postavit na vlastne nohy vyriesit si bytovu otazku , je to velmi tazke a este aby mali deti.

adky
Odpoveď bola odstránená
maggie2
24. sep 2010

@suem no pokiaĺ viem tak Radičová vraj ide zamedziť tomu aby dôchodcovia mohli ďalej pracovaťč a privyrábať si v štátnej správe. Vraj súkr. firiem sa to netýka. Tie zas si myslím dôchodcov nebudú brať 😉 Takže aj tento problém sa zdá rieši, celkom rafinovane 😀

jamilanka
Odpoveď bola odstránená
jamilanka
Odpoveď bola odstránená
suem
24. sep 2010

@maggie2 Vsetko sa da, len treba chciet. Kto chce hlada sposoby , kto nechce hlada dovody.
Oni by radi natlacili dochodcov do sukromnej sfery, plati ich sukromna osoba nie stat, odvadzaju poistne a dane ktore dostava stat. Ten im sice za odpracovane roky naviac dochodok prerata, ale ked si pozries kolko dochodca na odvodoch zaplatil a o kolko mu dvihnu dochodok tak zaplaces. Ale to nezaujima ani dochodcov - zamestnacov, ved nech ich sukromnik plati, ma z coho ved v pivnici ma tlaciaren na peniaze, ani stat lebo pre nho je to vyodne. Viac penazi v statnej kase a este aj dochodcvia maju eurace, ktore v lepsom pripade minu, alebo ulozia v banke, alebo posunu detom, ktore si nevedia najst pracu. Preco asi?

myounghee
24. sep 2010

@traktor - suhlasim stebou. Neviem preco sa tu hadame, mali by sme si pomoct nie? Kazdy mame iny zivot, pochadzame z inych rodin. Skolacky, pracujuce, atd. Mali by sme drzat spolu a nie urazat jeden druheho 😉 .
Musime najst sposob ako si prilepsit financne. A to teraz uz kazda ako moze 😔 bohuzial. Nevybijajte si tu svoj hnev. Ja som tiez nesmierne nahnevana , ale na stat nie na vysokoskolacky ci podobne. Ved tiez vychovavaju dieta najlepsie ako vedia - ako aj ja!!!

maggie2
24. sep 2010

@jamilanka ale že si človek platí nemocenské, to s RP nič nemá, platením nemocenského poistenia si kryjeme riziko, v prípade že by sa nám niečo stalo, keby sme ochoreli, bola by nám poskytnutá zdr. starostlivosť do neobmedzenej výšky, a ver, keď má človek smolu a dostane rakovinu, to liečenie stojí desaťtisíce eur a viac. Všetky poistné zmluvy sú založené na tom, že poistné sa nevracia. Poistné sa spotrebuje práve na krytie rizika.

adky
Odpoveď bola odstránená
jamilanka
24. sep 2010

@maggie2 doteraz to ale predsa malo, ked si clovek platil nemocenske DNP tak mal vyssi RP ci nie? Pekný den dievcata, idem prec, lebo rozculim aj seba aj babatko. papa

maggie2
Odpoveď bola odstránená
suem
24. sep 2010

@jamilanka vsak ano, tak sa to vyuzivalo. Povodny princip bol ale taky ako napisala @maggie2 , len sa kapanek zdegeneroval. Paragrafy su klukate, a zakony sa uz prijimaju stym ze su tam hluche miesta, ktote sa daju pekne vyuzit. Zo zaciatku ich vyuzije len par vyvolenych, potom stale viac, tak sa spravia obmedzenia a nakoniec zrusia. A pridu nove s novyi slabinami o ktorych vedia len velmi sikovni alebo vyvoleni

maggie2
24. sep 2010

@jamilanka DNP sa nemalo dávať do súvisu a ani v budúcnosti by sa to s RP nemalo dávať do súvisu.

suem
24. sep 2010

@maggie2 vydavky na byvanie to je dalsia kapitola. U nas ludia nie su nauceni menit bydlisko. Za sociku dostali 3iz. byt mali 3 deti, teraz tam byva pani sama a nevymeni ho ani nepreda. Lebo spalnu chce, obyvku chce a ked2x do roka pridu deti na navstevu aby mali kde prenocovat treba dalsiu izbu. Podobne domy, vlastnymi rukami postavene, tak z neho odijdu az nohami napred. Ja to do stej miery chapem, oni sa velmi na nich viazu, obdobne ako nasi prastai rodicia na polia a podu. Nie aby to predali, prestahovali sa do bytu a peniazky si uzili , nech nezivoria, nie oni to drzia pre deti ako dedicstvo. deti to pol roka po ich smrti preadaju,peniaze si podelia, kupia auto a je po dedicstve.
Myslenie sa musi zmenit, e nebudem cely zivot byvat a pracovat na jednom mieste.

zuzkat1
24. sep 2010

@petruska77 ja ta kamenovat nebudem..ale dieta nemam preto aby som ho odlozila do jasli..tuto moznost si mozu vies kam a vies co... ja si dieta chcem vychovat sama a nie aby mi ho niekto cudzi opatroval.. to som dieta mat nemusela

suem
24. sep 2010

@zuzkat1 tak si si urcila priority a teraz si to musis uz iba zariadit. 😉

zuzkat1
Odpoveď bola odstránená
zuzkat1
24. sep 2010

@suem mojou prioritou je dieta a je smutne ze pre stat ktoreho buducnostou su deti nie je prioritou dieta

maggie2
Odpoveď bola odstránená
lante
Odpoveď bola odstránená
zuzkat1
Odpoveď bola odstránená
zuzkat1
Odpoveď bola odstránená
maggie2
Odpoveď bola odstránená
maggie2
Odpoveď bola odstránená