Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@k.a.t.k.a. vzhladom k tomu, ze mam predcasniatko, istotne nepojdem do prace po roku a pol, ani po dvoch, ako som planovala...a ak budem chciet dalsie, istotne az po case, ked budem opat i v praci aspon rok, dva...
@boddez ja moju malu tiez nedam cudzim ludom, je dost narocna a nebudem nic riskovat...mozno az bude vacsia, tak sa situacia zmeni, zatial je to maly ciciacik, pije mm kazdu chvilku, je to jej istota, nebudem ju o nu uberat a to len preto, ze niekto nikdy nemal oo peniaze nudzu a rozhoduj akoby nerozhodoval, keby zil ako bezny clovek
@makovnik vsak ano, ja sa tesim tym 300 Eur len dufam ze sa mi ujde nejake volne miesto v sukromnych jasliach 😅 ako som povedala, nemam pocit ze je ich tu tak vela 😝
Mne by vohovovala kludne aj 2-rocna rodicovska 😅 ja som to videla pri dcere, ktora uz potrebovala po 2 rokoch kolektiv a to ani nehovorim o sebe 😅 3-rocna prestavka 😝 pekne tazko sa mi bude vracat spät 😔
@k.a.t.k.a. ja som chcela po dvoch rokoch malicku zacat davat do jasli, najprv na hodku, dve, pol dna, vychystat zaciatocne choroby, aby som po nastupe do prace nesla hned na OCR...ale teraz neviem, zalezi od malickej...sukromne jasle bych tiez rada, ale ako pises...no mozno porastu, pokial ten prispevok nezrusia...
@olifcek --- v pohode 🙂 ja viem, že je to náročné .... mne sa ľahko mudruje, ked ma to len čaká, ale snažím sa pozerať aj očami mám a otcov na to, fakt.
k.a.t.k.a. --- je toho málo ja viem, ale hádam sa to vylepší časom 🙂 minimálne pomoc bude aj v tom, že sa bude dať na dohodu pracovať popri RP. A ja si tiež asi neviem predstaviť úplne a asi to ani nebude možné u mňa byť tri roky doma ☹ Ja ešte stále dúfam, že po tých škrtoch tak o rok, dva sa dostaneme aj k tým vyšším MD - príapdne až k súbehu MD a RP, tak ako to sľubovala aj bývalá vláda.
@k.a.t.k.a. rešpektujem...
@k.a.t.k.a. omg...k teme, alebo si precitaj vsetko, hm? teraz tahame vsetky za jeden povraz...Tebe nech pekne dvihnu na 190, nam nech neberu 66eur...
@makovnik 🙂 🙂 🙂 nieje to opo akom dlhom čase do prace je to o tom ze su ukratene nase deti ..o vzacne peniaze...ja som napriklad s dcerkou sam ...jej matka mi neplati ani minimalne vyzivne čo mma nedostal som prispevok pri narodeni...dostaval som 277.99eur aj s pridavkamio ...ledva to stacilo na mliečko plienky kozmetiku..aj ked byvame u rodiccov...nieje to lahke viem nieosm sam ..čo je rodičom ktory sa stara o dietatko sam ..ale neviem si predstavit ze od noveho roka dostanem len 190 eur...a čo moja dcerka,..kam ju dam?..nikdy v zivote nechem dopustiti aby sa statal o moje dieta niekoto iny......som jej tatik ma len mna...opatrovatelky?..neprichadzaju do uvahy...
@olifcek mne tiez beru 66Eur 😉
myslí, že celkom racionálna reakcia 🙂 Ved uvidíme, v každom prípade ak čosi, dajte vedieť, čím viac sa o tom bude hovoriť aj v médiách tým lepšie, takže zatiaľ ďakujem boddezovi, že sa odhodlal 😉
@k.a.t.k.a. už som odpísala,že rešpektujem...ked som ja bola mimino,matky nepracovali,ani jasle neboli,to len terajšia uponáhlaná doba to podla vás vyžaduju...ja rieším to,aby ma štát za 17-ročnú prácu a odvod do štátnej pokladne aj primerane odplatil,aby som doťa mohla vychovať podla svojích a manželovích názorov,aby som nemusela po roku do práce,nám ide o to..a už nebudeme nikoho osobne komentovať,odteraz...
@k.a.t.k.a. v 5tich mesiacoh dam kam moju dcerku?..hm?...ano suhlasim po dvoch rokoch je to idealne...ist do prace vtedy je uz aj vek aby deti sli do skôlky a na kolektiv...to suhlasim...

@boddez hovorím napíšte mi na mailovú adresu do jojky - stranavova@joj.sk --- ešte sa tomu určite budem venovať a ak sa dohodnete na niečom konkrétnom dá sa to posunúť ďalej -- prípadne ak yb niektorí z Vás boli ochotní ísť aj na kameru - to by bolo super - kontakty mi môžete poslať do mailovej adresy horeuvedenej 😉