Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
mamicky musime nieco vymysliet..nedovolme toto...
baby, cize to uz odklepli aj v parlamente, ze bude RP 190 E?
baby , tema znie jasne, rodicovsky prispevok ..prosim nehadajte sa..ak chcete ,mate na to IP
a dobrovoľné poistenie ??? Za nič, nič nečakaj.
ahojte, vysvetlí mi niekto toto? môj malý má zdravotné problémy, ale o necelý mesiac má 2 roky, takže by mi mal RP klesnúť z 256 euro na tú nižšiu sumu, ale podľa tejto tabuľky by som mala nárok na 256 euro do 6 rokov, pochopila som to dobre? Nikdy som to nepočula, tak neviem či to dobre chápem http://www.finance.sk/dochodok/informacie/rodin...
Poprosim vas rieste si svoje spory cez ip, nie tu, tema bola zalozena na nieco ine!
baby, ktore to mate preluskane, mame dotaz z fora som proti znizeniu RP:
ak mamicka pojde od 1.1.2011 pracovat, ma narok na RP 190 eur a plus 300 eur na jasle, skolku a pod? dakujem
@lizatko1009 300Eur je z Eurofondov 😉 štát dáva len tych 190Eur
@lucia.kl a este dotaz, potom ak mamicka pracuje a berie 190e /pricom jej nepreplatia jasle/ dostane tych 41e prispevok ak nepreukaze naklady? asi nie ked berie teda RP.
@bamarama82 ak budes pracovat dostanes 300 na jasle/ skolku
@traktor alebo 190 RP
@traktor
@bamarama82 len preukázané náklady max 300€ čiže ak budeš mať nižšie naklady na jasle (mesačný poplatok, strava a iné výdavky spojené s jaslami alebo škôlkou), tak dostaneš len to... RP dostávať nebudeš
@bamarama82 aj mna by to zaujimalo. Riesili sme to v inej teme a ze vraj ano, lebo prispevok starostlivosti o dieta sa dava na kazde dieta. Takze ja si myslim, ze ak sa ti o dieta stara rodinny prislusnik tak dostanes rodicovsky 190 eur + 41, 1 prispevok starostlivosti o dieta. Ak das dieta do jaslieciek, skolky atd tak mas narok na prispevok starostilovosti o dieta do vysky 300 eur na RP nie.
@mirka907 presne toto mam na mysli, spomina sa moznost:
1.idem do prace, dieta nema jasle, tj. RP 190+41 ak pojde k babke-RP nevylucuje poberanie prispevku 41?
2.idem do prace, dieta pojde do jasli, tj. RP nedostanem, preplatia jasle do 300e-RP vylucuje poberanie prispevku?
Ja som myslela, ze ak teda budem brat RP 190e, tak uz prispevok na starostlivost mi nepatri, ci je to 41 alebo 300e.

@olifcek ved prave je to dost smutne, lebo potom kazda matka bude prinutena odhodit dieta koli peniazom.