icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

boddez
28. sep 2010

@lara1705 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 sofinka je vacsia...🙂)a dakujeme 🙂 🙂 🙂 🙂

dm1
28. sep 2010

co je prosim Vas pravdy na tom, ze to bude tak ze ak uz poberam vyssi prispevok zmena sa ma netyka a ja ho mozem poberat nadalej az do rokov maleho? a ak to je pravda co potom? budem dostavat dalsi rok len 164 EUR alebo ten priemerny 190? dakujem

ssstanka
28. sep 2010

@boddez pocuj ta uz jake hviezdy budete..haaa...teda uz teraz ste ale potom...

boddez
28. sep 2010

🙂
@ssstanka

granado
28. sep 2010

@dm1 Zníženie príspevku

Ak nastala skutočnosť, ktorá má za následok zníženie vyplácaného rodičovského príspevku, úrad práce, sociálnych vecí a rodiny príslušný podľa miesta jej trvalého pobytu alebo prechodného pobytu (týka sa len cudzincov) vyplatí tento príspevok v pôvodnej sume ešte za kalendárny mesiac, v ktorom táto skutočnosť nastala.
bohužial sme na tom rovnako všetky ☹ 😠

angie777
28. sep 2010

@boddez boli ste super,pozerala som 🙂 len dufajme,ze sa ľady trocha pohnu,bodaj by...

majamat
28. sep 2010

@boddez aj ja som ta videla. Sofinka je krasna. daj si pozor na novinarov. mam kamosku, ktora je v bdelej kome a bola uz viackrat v telke a niektore informacie su trochu skreslene. aj u nas v praci bola telka a tiez mi to pripadalo take prikraslene. je to ine, ked vies aka je skutocnost.

boddez
28. sep 2010

🙂
@angie777 presne tak ...snad to bolo na niečo dobre...

tanyja
28. sep 2010

keby šetrili iným spôsobom, napríklad prídavky na deti len pre napr.4 deti, a na ostatné nič, veď viac detí majú väčšinou len rómske komunity, normálne rodiny si to nedovolia !!
a ako to má byť, ak to prejde, bude sa to týkať len nových poberateľov alebo už aj tých, čo poberajú zvýšený rodičovský ?
pomaly sa naše krásne slovensko rúti dolu kopcom ..

@boddez ahoj, tak budete hviezdy, mne aj slza vypadla, keď som videla tvoju malú krásnu Sofinku
a je smutné, že hádžu všetkých rodičov do jedného koša
my sme pracovali a tí druhí nie a aha rovnaký rodičovský 😖

boddez
28. sep 2010

@majamat 🙂 🙂 🙂 🙂 dam si pozor .a dakujem

boddez
28. sep 2010

@tanyja neplačte ženušky sme štastný zdravy spokojny a zvladame vsetko tak ako ktorakolvek maminka... 🙂 🙂 🙂 a sand to bude na niečo dobre....

tanyja
28. sep 2010

@boddez keď ja som taká citlivka 😵 , mňa takéto veci dojímajú a hlavne malé krásne báby
a hovorí sa, že všetko zlé je na niečo dobré , necháme sa prekvapiť

boddez
28. sep 2010

@tanyja aj ja som citlivka..🙂))nebojte zvladneme lebo svoje deti milujeme... 🙂 🙂

tanyja
28. sep 2010

@boddez samozrejme, to je láska neopísateľná , tá najväčšia !!!
no idem ja spať, dobrú nôcku všetkým

tinika
28. sep 2010

Pan Mihal som z vas sklamana, Vy čo ste sa snazili pomahat mamičkam teraz ked sme vas podporili vo voľbach ste nas uplne okašľali, ja uz na ziadne voľby nepojdem, kašlem na to, aj tak všetci z Vas myslia len ako sa nahrabať a mať čo najviac, chcela by som vidieť, že by ste mali žiť z 300-500 eur a nie ze vy mate len hypoteku viac ako 2600 eur hamba vam

boddez
28. sep 2010

@tanyja 🙂

vieraj
28. sep 2010

@boddez videla som ta v telke, super, nech sa dari 🙂

tinusa29
29. sep 2010

@molnitko a teraz mi povedz co je to za zivot pre to dieta ked ho hned supnes do jasli?ja si myslim ze matka by mala byt doma aspon do dvoch rokov dietata.

tinusa29
29. sep 2010

pan minister,ved to je na hanbu aby ste nas podstivo pracujuce pred nastupom na MD hadzali do jedneho vreca so zenami co poriadne ani nevedia co je to robota
ak si myslite ze sa da vyzit zo 190€ tak ste na omyle
tak my s muzom sme sa konecne odhodlali na prve dietatko ze sa nam to bude lepsie zvladat pri mojom prijme 256€ do dvoch rokov a teraz ked ma maly 3 mesiace tak sa to ide zmenit?
viete si vy vobec predstavit co vsetko treba pre to dietatko uplne od zakladu?asi nie!!!!!!ved my len davame 100€ mesacne na mliecko ktore mu treba na lek.predpis,a to mu kupujeme aj normalny nutrilon,
ved len muzova vyplata ide na uver na byt a na vsetky poplatky a akoze mame vyzit zo 190€????????????????
vam sa lahko urcuju rodicovske prispevky ked nemate ani sajnu o tom ze sa takto zit neda,co keby ste si to vyskusali?je to smutne ze takymto sposobom podporujete mladych aby mali deticky,HANBA

majamat
29. sep 2010

@tinusa29 sme na tom podobne ako ty. tiez sme sa rozhodli mat dieta, lebo mam uz na to slusny vek. rada by som aj druhe, ale pri sucasnom RP nemam sancu. a to sme na tom este lepsie, lebo mame prenajaty obecny byt, ktory ma sice vyssi najom, ale je to stale menej ako prenajom od konkretnej osoby, alebo hypoteka.

tilly
29. sep 2010

tiez si myslim, ze je to nespravodlive... kazdy rok platim take dane, ze som jednoducho nemala chut strkat tomuto statu dalsie peniaze na dobrovolne poistenie a tak, nemam narok na matersku ani vyssi rodicak... pritom som zaplatila tazke peniaze do rozpoctu...

tereza33
29. sep 2010

Ak toto naozaj schvália, tak to veľmi otrasie pôrodnosťou na Slovensku, lebo vyžiť zo 190 eur, to sa fakt nedá! Je to špinavosť, znižovať tým, čo už aj tak majú málo a hádzať nás všetky do jedného vreca, to je tiež sila. Prečo by som ja, ktorá som od svojich 18-tich rokov poctivo pracovala, platila si odvody, mám mať menej a nejaká cigánka, ktorá ani nevie, čo je to práca si má polepšiť?! To je sila! Ľudia, ako sme mohli dovoliť, aby nám vládla takáto vláda?!!!!

nelinka2009
29. sep 2010

no ja som to prepocitala ete hlbsie... matka ktora pracuje je obrana o ovela viac, vyhladom k tomu, ye minimalne prvych 6 mesiacov od statu ani nepobera rodicovsky ale dostava matersku\, ktoru si predtym odpracovala a je predpoklad, ze ete aj odpracuje... ak by sme brali do uvany terajsiu situaciu, tak prichadza o 164 * 6 je 984 nermozeme do uvahy brat peniaze z nemocenskeho poistenia pretoze ako som uz spominala tie peniaze pracujuca mam odpracuje a navyse kazdy chory po hospotali=zacii prip. z8kroku ma pravo na rekonvalescenciu a v tomto prip je vyhladom na okolnosti urcrna na 6 mesiacov... takze stat na nas ete setri... preco by nam teda tieto peniaze patrit nemali ak matkam ktore nikdy nepracovali patria...ak by smne brali do uvahy rovny prispevok teda 190 tak buy sa jednalo o sumu 1140.. ak to rozratame na 18 ,mesiacovtak sa jedna o zvysenie o cca 63... cize by sme 18 mesiacov po marterskej mali dostavat 253 je priblizne terajsi stav....
Dalsim problemom podla man je, ze je malo pravdepodobne, ze mama ktora doteraz nepracovala po materskej pracovat zacne... ak ma manzela ktory ju izivuy, tak je jej suma fuk aku davku dostane od statu, ak je slobodna matka a nema 25 rokov zivia ju rodicia... ak uz 25 rokov ma, tak ma narok na dalsiu davku od statu 3 rokz po rodicovskej na davku v hmotnej nudzi co dostava aj ona aj dieta a je to priblizne 140 co podla mna znevyhodnuje maicky, ktore maju tazko chore deti...Totizto ak tato matka dostane od statu 140 vku v hmotnej nudzi... dostane aj prispevok na skolu a moze ist brigadovat, aelbo jednoducho robit na cierno... co si samozrejme asi ziadna mamina s chorym dietatom nedovoli...

V podstate to zmnamena ze si moze slobodna nepracujuca matka len tak predlzit rodicovsku na 6 rokov, pricom moze aj pracovat a ete k tomu vsetkemeu jej moze urad prace realizovat rozne rekvalifikacne kurzy, alebo si moze spravit aspon maturitu... ktoru jej vlastne zapalati stat zatial co mi co napriklad chceme mat aj VS si ju musime zaplatit... aj ked ju potebujeme pri vykone povolania...

Neriesila by som situaciu mamiciek s tazko chorzmiu detmi predlzenim rodicovskej dovolenky, lebo ich to znevyhodnuje... podla mna by mali poberat davku s inym nazvom, ktora by pokryla poltreby choregho dieata aj mamicky...
Co sa tyka pracujucich matiek na mieste nasej vlady by som to nechala tak ... je to aj tak hamba, ze ak zena porodi dieta a je velky predpoklad, ye ho od malicka bude viest k tomu, aby v buducnosti bolo nasej spolocnosti prospesne a nielen do smrti zavisle na socialnych davkach, tak je hamba ze rodicovksaa dovolenak tzchoto matiek nieje ani len na urovni minimalnej mzdy...staci sa porovnatg s nasimi okolitymi susedmi... no a co sa tyka mamiciek co nepracovali a len studovali... aj dovtedy ich niekto zivil... ci uz rodicia, alebo ich partneri... tak nechapem o co tu vlastne ide... ja sa od mlada musim starat sama o sebe... makam ako kon... na VSD si musim zarobit a to nehovorim ze ak chceme s manyelom viest usporiadany zivot, tak nemame inu moznost ako splacat hypoteku, pretoze nam nikto len tak bzt neda... ako v niektorych pripadoch... chybou asi bolo ze sme sa vzali a ze pracujeme, pretoze nechceme neopravnene vyuzivat tento stat... a ctime si institut rodinz...

a na margo toho odpostenie hypo splatok pre rodicov... pani poslanci nedajdte sa vysmiat... toto je sluzba, ktoru banksy svojim klientom ponukasju uz davno... pravdou je, ze to malokto vyuzije pretoze ak si to prepocita, tak na tych rodicoch v konecnom dolskedju zarobi len banka a stat...

zuzana39
29. sep 2010

@tinusa29 prepáč,ale nám matkám ktorým nebol uznaný ten vyšší príspevok,sa tiež nepáči,že nás tu hádžete do jedného vreca s Luníkom a podobne.My musíme žiť s 164€ a vy sa aj ked síce právom rozčulujete,že sa nedá žiť zo 190? Nie som za to,aby sa Vám ubralo,ked Vám to už raz bolo určené,ale prosím nehadžte nás do vreca napr. s luníkom,ako tu čítam tie názory.Ja som to tu už raz písala,tiež som pracovala,ale potom som si vzala dieťa do náhradnej starostlivosti a ked som bola v 7mesiaci,tak si ho biologická matka vzala spať a kedže som prechádzala s 1 MD na 2 MD,ale predchádzajúcemu dieťaťu som nebola biologická matka vyšší príspevok mi nebol uznaný!!!! Super zákony máme v našom štáte a tak mi teraz tých smiešnych 164€ musí stačiť a preto ma hnevá,ked tu čítam ako niekto píše,že si darmožráči nič nezaslúžia a podobne reči.Moje dieťa tiež potrebuje jesť aj plienky a všetko čo k výchove patrí,tak ešte raz prosím nehádžte nás všetkých do jedného vreca ☹ Za všetky maminy,ktorých tento štát neprávom obral o vyšší príspevok Vám dakujem 😉

tereza33
29. sep 2010

V dnešnej predraženej dobe, chcú ešte brať matkám až 66 eur mesačne, nespravodlivosť obrovská! Nesmieme to dovoliť, treba s tým naozaj niečo robiť.

tereza33
29. sep 2010

@zuzana39 žijeme to fakt v perfektnom štáte! Je to svinstvo, špinavosť a brutálna nespravodlivosť!

zuzana39
29. sep 2010

@tereza33 - presne o tomto som teraz písala,ja nie som romka a má sa mi zvýšiť a ty presne hádžeš do jedného vreca všetky matky.Moje dieťa neni o nič menej ako tie Vaše a predsa musíme hospodáriť s 164€ .Ja som tiež pracovala,aj odvody platila a aha ako som dopadla ☹

nelinka2009
29. sep 2010

a inak na margo tejto vlady... slovensky lud vas nezvolil... len pani poslanci , takze na vasom mieste by som si dala velky pozor ako a na kom budem setrit... viem, ze si mzslite, yze tyuch 75_ mamiciek vam da v buducich volbach hlas... neviem ci je nam nejake volby treba ... nech yvolime kohokolvek aj tak tam ti nesedia... mohli ste usetrit kopec penazi a venovat ich napriklad ludom po povodniach ked uz romom na nae nakalady burate ydevastovane bztz, ktore ynicili oni sami a hned im aj za nase peniaze staviate nove... obcania po povodniach si ete aj to buranie neobyvatelnych domov musia zaplatit sami a nove im tiez nikto nepostavi... mate pravdu ten zakon mamicky diskriminuje, ale len tioe, ktore pracovali...

Setrite na vtzch, ktory raz na vase poslanecke platy budu makat... len aby vam neusli do zahranicia...
Vase platy ste skresali o 10_ ale nam idete brat 25_ uz aj tak z almuzny

ye vam neni hamba by som hcodila po kanaloch a nie po ulivi na vasom mieste... ete aj zvysite ceny uplne vsetkeho a jedine co viete riesit su vase stranicke konfliktz, ktore aj tak nikoho nezaujimaju...
Prebrali ste vladu a tym aj zodpovednost za vsetko co tu bolo podpisane a realizovane... jedine oc viete obvinovat niekoho byvalehjo kto aspon pracujecim matkam pomohol... prebrali ste tento stat aj kedx bol tak ako bol tak si tertzxz ztato zodpovedajte...nebudte ako male deti...

SA mimo toto vsetko by som tiey nehadzala do jedneho vreca vsetkych dochodfcov... je predsa rozdiel medzi invalidkzm starobnzm a vzsluhovzm dochcodkom... ja neverim ze akj ma vojak vysluhovy dochodoik 50 000 skk a robi na ministerstn obrany kde ma ete plat 50 000slll. zamestana ta,m aj svoje zenu ktora odtial beria plat a mimo to jeho dcera ktora nerobi a nikdy robit ani nebude pobera davku v hmotnej nudzi pricom byva s rodicmi tak to nieje pritustavne

tereza33
29. sep 2010

@zuzana39 máš pravdu, nesmieme hádzať všetkých do jedného vreca, chápem, že aj teba nepravodlivosť zasiahla, ale keby to schválili, ty by si si prilepšila len o 25 eur, ale mne by zobrali až 66 eur, to je fakt veľa, nemali by to schváliť. Celkovo by táto vláda mala prehodnotiť a zmeniť vyplácanie rodičovského príspevku, aby ďalší nedopadli tak, ako ty.

zuzana39
29. sep 2010

@tereza33 ja nevravím,že Vám majú zobrať,ved to by bolo svinstvo,len ma hrozne štve ked tu čítam,že sme darmožráčky a napriek tomu sa nám má zvýšiť.