Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@annika11 máš 100% pravdu ,ak chceme niečo vybojovať tak musíme držať spolu a nie sa do seba navážať 😖
ja mám odrobených 13 rokov a doprajem aj tým čo majú deti po škole napríklad,ved ked sa o deti starajú a budú po ,,materskej,,budú pracovať.....tak im peniaze patria 😵
.......ked neprepijú davky a deti im nechodia polonahé-ako niektorým...........tým nepatí ani cent 🙄 😠
no pridam moj nazor, aj ked sa to mozno niekomu nebude pozdavat...
uz znizenie davky, je dost trapne pre tuto vladu. Oni to prezentuju, ze ju zvysili.
Ano zvysili ale len pre urcitu skupinu ludi. Pre dalsiu skupinu ju razantne znizili..
Cely system je dost nespravodlivy, pre tych co pracuju a platia odvody a to uz nehovorim to, ze niektori platia odvody z vyssej sumy ako je maximalny vymeriavaci zaklad ale ked maju dostat nejaku davku, tak to pocitaju iba z max. vymeriavacieho zakladu... Cele zle...
Nech to skusia spravit dochodcom, ze raz uz im priznani dochodok znizia... ako by ich ti hnali..
Nieze by som bola proti dochdcom, vsak aj my budeme raz stari, ale urcite sa ma vlada zamerat na podporu materstva.. Asi to meni celu situaciu ze je za posledne roky fakt baby boom, tak sa ´nemusia tak snazit´´.
adora23 mozem vediet kto robil tu peticiu?
tak vam poviem. tym trapnym strajkom a peticiou ste mali bojovat za jedno. VSETKYM rovnaky prispevok, avsak vo vyske 256,- eur. a nie bla bla typu: ano, nech zvysia tym, co maju 164 na 190, ale tie, co maju 256, tym nech ostane! to ste urobili somarinu (ak som dobre pochopila, tak tak volajako je mysleny ten protest, ak sa mylim, prepacte).
ale ak sa nemylim, mali ste na vladu zautocit tvrdo.
napr.moja sestra sa castokrat musi sudit s byvalym muzom o vyzivne. on dava sustavne navrhy na znizovanie (uz tak nizkeho) vyzivneho. ona sa vsak nebrani, ani nevysvetluje. ona okamzite podava protinavrh na zvysenie vyzivneho. napokon mily muzicek dopadne takmer vzdy tak, ze bud sa nic neudeje, alebo mu vyzivne zvysia - debilovi.
preto si myslim, ze do strajku sa malo ist tvrdo, aby bolo z coho "uberat". takto vlada, aby upokojila napokon vsetkych mozno urobi taku srandu, ze zo 164 zvysi na 180 a z 256 neznizi na 190, ale mozno na 220. tym zavrie usta 100% strajkujucim, pretoze sa biju o to, aby nemali 190! mali sa bit o to, aby nielen ony, ale aj ostatne matky mali 256! verte mi, nebude z coho vyplacat tieto veci. ak peticia aj uspeje, nie nadlho. prejde par mesiacov a znova pride nejaky navrh ohladom tejto veci 😖
1. Nesúhlasíme so zjednotením výšky rodičovského príspevku pre všetkých rodičov, ktorí o to požiadajú.
2. Nesúhlasíme so znížením výšky rodičovského príspevku na 190,10 EUR, pre matky, ktoré pred nástupom na materskú dovolenku boli zamestnané, alebo platili odvody (v zmysle doteraz platného zákona), naopak jeho výšku žiadame zachovať na pôvodných 256,00 EUR a predĺžiť až do tretieho (resp. šiesteho) roku dieťaťa.
Vy s tymto suhlasite ?
tato debata nevedie nikam, ako keby niektore mamicky nepocuvali spravy okolo seba, ako zle je na tom financna situacia, kde vsade sa skrta......................osobne si myslim, ze peticia, ani strajk nepomozu, ba dokonca aby strajkujuce mamicky nedonutili urobit ine opatrenia, o ktorych poslanec MIHAL hovoril na zaciatku ( zrusenie prispevku pri narodeni dietata), potom budu robit co? opat strajkovat, alebo uz nic, lebo sa ich to nebude tykat.......................
Zial poslanci si skrtat so svojich platov nebudu, ved ich hypoteky su mesacne xkrat vyssie ako maju niektore rodiny, kde pracuju obaja prijem.............
A neda mi este povedat svoj nazor, mamicka, ak sa tak vzorne stara o svoje dieta a je na materskej, pripadne rodicovskej, co robi na pocitaci od rana do vecera??? co robi jej dietatko???????
boze moj! ved aj 256,00 eur je strasne malo! ako z toho ma zit osamela matka s dietatom bez akychkolvek inych prijmov a bez moznosti si privyrobit popri rodicovskej?
@nada.hope každá sa tam presne bije do prs, že ako si odpracovali. .a tie čo stale pracuju a stale odvádzaju dane, tak dostanu figu borovu............
akože ani 190 ani 256 nie je vela, ale lepšie ako dratom do oka... proste penež nie su v tomto štate............... niekde sa šetriť musi.. a šetria kde možu....... ja kcem aj dochodok dostavať, aj teraz mať penež a kcem všetko v tomto štate zadara.. no kto by nekcel??? ale tak ako ja nie som bezodná studna, tak ani tento štát........................... bohužial....... 😒 😀
ano, nebol by vsak taky zly. keby vyska prispevku ostala aspon 256 eur a popri tom este moznost privyrobit si... aj ke dstarostlivost o dieta je velmi tazke sklbit este aj so zamestnanim aj ked len na dohodu napriklad. ked sa chcem dietatu venovat na 100 percent, vychovat z neho vyborneho cloveka, tak by mi v tom stat mal pomoct a nie ma este nutit privyrabat si, aby som nas oboch uzivila, ked je dietat este v podstate male babatko...
@najjulinka ano, nebol by vsak taky zly. keby vyska prispevku ostala aspon 256 eur a popri tom este moznost privyrobit si... aj ke dstarostlivost o dieta je velmi tazke sklbit este aj so zamestnanim aj ked len na dohodu napriklad. ked sa chcem dietatu venovat na 100 percent, vychovat z neho vyborneho cloveka, tak by mi v tom stat mal pomoct a nie ma este nutit privyrabat si, aby som nas oboch uzivila, ked je dietat este v podstate male babatko...
ani tak ani tak 😝 Ked sa zrusila moznost privyrobit si bolo zle, teraz ked to povolia tak zase zle, lebo vyhanaju matky do prace ... viete vlastne co chcete?
byt s dietatom doma do 3 rokov aby som z neho vychovala dobreho cloveka? 😕 väcsina z vás je z generácie, ked vase matky s vami urcite neboli doma 3 roky a ani 2 a ste zli ludia? lebo sa vam malo venovali? nenavidite za to svoje matky?
uz ked teda niekto chce ostat s dietatom doma do 3 rokov a nevie vyzit z penazi, tak nech si najde od bud.roka pracu na doma, da sa hocico robit len treba chciet
@nada.hope podla mna to je zly navrh, ked chceme stale matky delit do dvoch skupin. nech si matky privyrobia, to beriem, ale nie za predpokladu, ze RP bude smiesnych 190,-. Preco by RP nemohol byt pre vsetkych rovnaky, aspon 256,- a popri tom moznost privyrobit si?
dofrasa, tak dochodcovia poberaju dochodky a tiez si "privyrabaju" a by si zasla, ake vysoke prijmy maju mnohi z nich. tak preco diskriminovat matky prostrednictvom RP? podla mna mnohe tu robite chybu, ked nechcete pripustit, aby kazda mamicka mala tych smiesnych 256,- eur.
uz som spominala. mali ste sa bit o vyhody, nie nevyhody. ja som to nepodpisala a ani nepodpisem za predpokladu, zeby sa mali matky aj nadalej rozdelovat na nejake pracujuce, ci nepracujuce...
podla mna toto nie je meritko toho, aky RP by kto mal mat. to je meritko toho, aku matersku by mal kto mat...
@nada.hope a s tym PC si to prosim ta ako myslela? to som nepochopila trosku 😒
@k.a.t.k.a. vystihla si to .................... ja som bola v jaslach od 6 mesiacov a co sa mi stalo????? som snad zly clovek??? a matku milujem nadovsetko....................
@froschka to bolo trosku krute nazvat niekoho, koho nepoznas a nepoznas ani jeho situaciu, ci pomery, darmozracom, nemyslis? 🙂
my sa tiez nemame zle, tiez som z tych, co poberam zatial 256,-. do peticie som sa nezapojila z uz vyssie spominanych dovodov..... ak mi znizia, neobesim sa, ani nebudem vykrikovat sprostosti. len si myslim, ze mnohymi darmozracmi v tejto krajine su dochodcovia, ktori maju krasny dochodok a este nadalej pracuju. tyka sa to mnohych ludi z oblasti zdravotnictva, armady, uradnikov - a teda aj politikov, mnohych ucitelov, atd. skratka ludi, ktori sa zrejme v zivote vela nenarobili, ale vela zarobili a preto im vyhovuje, ze pracuju aj v dochodkovom veku...
osobne poznam dochodcov, ktori maju dochodok min. 500,- eur a dalsich min. 500,- este zarabaju. neviem, kto je tu potom darmozracom mamicka, ktora potrebuje zivit seba aj dieta, potrebuje pre to dieta kazdu chvilu kupovat dalsie veci, lebo dieta rastie, potrebuje mu zaobstarat mlieko, plienky? alebo je darmozracom dochodca, ktory ma prijem vyse 1000 eur a este mu je malo?
a inak.... aj mna vymazavali z "inej" temy. a tiez len preto, ze som tam slusne prezentovala svoj nazor 😉
@nada.hope aj ja to podporujem, len sa vzivam do koze mamiciek, ktore maju velmi zle podmienky a malo moznosti riesit ich zlu situaciu. pre nich by bolo darom z nebies tych 256,- eur. ja som uz poznamenala, ze mne to nejak extra neublizi, ked mi znizia, ale tym, co su na tom zle, by prospelo, keby mali 256,- 😉
ježišikriste ... to kam sa to až zvrtlo ... baby, budte normálne ... každá určite chceme pre dieťa to najlepšie ... tá, ktorá pracovala doteraz a je na materskej, neznamená, že bude pracovať aj nadalej a štátu odvádzať peniaze a tá, ktorá doteraz nepracovala, neznamená, že bude doma do konca života, možno bude pracovať ešte dlhšie ... mńa osobne uráža len jedna vec a to: že budem poberať rovnaký príspevok, ako špinavé, neprispôsobivé cigánky, ktoré aj tak tieto peniaze prechľastú ... tam by sa to malo riešiť
Ja suhlasim z navrhom zjednotit RP.Mam 10rokov odpracovanych,ale posledne dva roky som nerobila,takze pri prvom dietati som narok na matersku nemala,a RP samozrejme ten nizsi.manzela prepustili z prace mesiac pred porodom,takze bolo tazko.Ale po pol roku si pracu nasiel,a uz si platim aj DNP,takze pri druhom dietatku dostanem aj matersku.Ale som toho nazoru,ze vsetky matky maju narok na rovnaky RP,ved mlieko ci plienky nekupujeme jedna lacnejsie a ina drahsie.(samozrejme na vinimky ktore tie peniaze vobec na deti nepouziju,ale z tymito my uz nic neurobime!)Ale my matky,ktore matkami sme a chceme byt,drzme spolu!!!
@froschka tak si sa zapojila? 😀 súhlasím s tvojími prípevkami 😉
@suzik77 to s tými dôchodkami je ale to isté ako s rodičákom , nie každému dôchodcovi , ktorý má dobrý dôchodok, tento dôchodok stačí, môj muž je napr. vojak, už je 8rokov kapitán a ak mu teraz nenájdu majorské miesto a nepovýšia ho tak ho šupnú na dôchodok, nevravím že ten dôchodok bude malý, ale bude to polovica terajšieho platu, čo nám bohužiaľ pri troch deťoch stačiť nebude 🙄 zamestnať sa mimo verejnej správy sa mu asi nepodarí pre názor verejnosti na ničnerobiacich vojakov 😖 takže naozaj treba všetko brať individuálne či rodičáky, či dôchodky 😉
všetky sociálne dávky by sa mali vyratávať na každého občana individuálne - výška zárobku pred poberaním, výška zárobku partnera v domácnosti....

myslím ,že tie mamičky čo sa PORIADNE starajú o detičky by mali dostať VšETKY aspoň tých 265€
rozčuluje ma,že ma oberú o 66€,ale to neznamená,že ich nedoprajem takým maminkám kt. nepracovali a je jasné že budú 😉