icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

suzik77
5. okt 2010

@lenkamt hmm vyratuvat vsetko individualne, to nie je realne u nas, ale to asi sama dobre vies. a nechcem sa ta dotknut, netusim, aky dochodok moze mat pomerne mlady chlap - vojak, viem si to zistit, ale nemam na to cas... ale predsa len, je mlady a neverim tomu, ze keby uz bolo "najhorsie" ako sa vravi, zeby si nejaku pracu nenasiel popri tom.
ale spat k dochodcom - ja som mala na mysli starych paprdov a paprdky po 60-tke, ktori su uz oficialne na dochodku a stale pracuju 😉 nasi su tiez dochodcovia, aj otec, aj matka maju po cca 300,- eur a musia vyzit. a to este u nich byva mladsia sestra... tak nech mi nikto nehovori, ze ked 1 dochodca pobera dochodok + pracuje v sume dokopy cca 1000 eur, ze to potrebuje.... brrrr 😝 😝

froschka
5. okt 2010

@suzik77 tzv kocikove je prispevok pri narodeni dietata

froschka
Odpoveď bola odstránená
froschka
Odpoveď bola odstránená
lenkamt
Odpoveď bola odstránená
majka35
5. okt 2010

@lenkamt výška zárobku partnera v domácnosti? ... a čo ak ten partner príde o prácu trebárs o dva mesiace?

suzik77
Odpoveď bola odstránená
lenkamt
5. okt 2010

@majka35 tak by sa to prerátalo 😉 napr. moja sestra skončila vš nenašla robotu a nepoberá žiadnu sociálnu dávku, lebo žije v domácnosti s mamou, keby však prišla mama o robotu tak jej to nanovo prerátajú a tú dávku dostane 😉

ja mám pocit že v tomto štáte nikdy nič nebude tak aby sa vyhovelo všetkým 🙄

froschka
5. okt 2010

@majka35 malo by sa to ratat za prijem napriklad poslednych 6 mes alebo 12 mes

froschka
5. okt 2010

ale my sme tu neni na to aby sme robili novely....sme demokraticky stat a rovnaky RP je iba cielom boja proti diskriminacii...aj ked si mnohe myslia ze tymto budu diskriminovane, ale proste po case sa na to zabudne a vsetci budeme radi ze mame narovnako

suzik77
Odpoveď bola odstránená
froschka
Odpoveď bola odstránená
pegie
5. okt 2010
zuzkat1
5. okt 2010

@suzik77 nasi maju len vydavky na byt (vsetky ucty plus najomne) vyse 500eur... tak neviem ci ty by si vyzila zo 100 eur na mesiac ak by ti ostalo pre dvoch.... este nie su dochodcovia ja len aby si si najprv overila to o com pises 😉 .... zo 600eur by nevyzili

standa82
5. okt 2010

@pegie ..nemalo tam byť báhodou: kto nevykonáva zár.činnosť - 164 eur a kto vykonáva 256 eur?!

zuzkat1
5. okt 2010

@standa82 nie🙂 nemalo... kto teraz vykonava zarobkovu cinnost ma 164e a ten kto je doma s dietatom a nepracuje pritom ma 256...

standa82
5. okt 2010

@zuzkat1 ..takže napr. ja som bola na RD, potom som jeden deň nastúpila do práce, aj to som mala dovolenku a od druhého dňa som bola na PN až do nástupu na MD.Takže mám nárok na 256 eur v roku 2011?

zuzkat1
5. okt 2010

@standa82 no ak ti pocas RD trval pracovny pomer tak mas... si na materskej? lebo ak si mala narok na matersku tak mas narok na zvyseny RP... ale toto co si sa pytala sa netykalo toho co sa pytas teraz🙂
164 eur dostavaju matky ktore pracuju pocas RD

zuzkat1
5. okt 2010

@standa82 ale moc by som sa netsila...ked to zjednotia☹

standa82
5. okt 2010

@zuzkat1 ...áno, trval mi PP a stále trvá. Som už na MD. Veď viem, budeme spokojné aj s tými 190 eurami - môj prípad - vždy viac ako keď som mala 164 eur. Aspoň materská bude waw 😵

zuzkat1
5. okt 2010

@standa82 no tvoj pripad mozno...ale moj nie☹ nam to bude velmi chybat

standa82
5. okt 2010

@zuzkat1 ..samozrejme, aj mne to bude chýbať - 66 eur ešte navyše. Nuž ale budem to mať aspoň o 30 viac ako pri prvom dieťati.

zuzkat1
5. okt 2010

@standa82 no hej..ja viem ze to potesi tych ktori v podstate "o nic" neprisli ..dufam ze ma chapes🙂 ale na tvojom mieste by som tiez bola napalena,lebo aj teba sa to tyka negativne

lenka311
5. okt 2010

V našom parlamente sú samí srandisti... Baby budťe radi, že máte manžela, alebo priateľa, lebo ja som s malou sama a poviem Vám, už teraz je to masaker!!!!! Takže ak už mám priznaných tých 256EUR od januára mi ich zoberú a dajú len 180 - 190? Ja by som našim poslancom želala z toho vyžiť aj z tých zábavných alimentov, ktoré mi dali na súde... Hlavná vec, že som pracovala pred pôrodom v kuse 6rokov! Veľmi Vám ďakujem! Ešte budem asi ľutovať, že som moju bambuľku nedala na adopciu. Ľúbim ju ako koňa, ale čo jej mám dať jesť????

suzik77
5. okt 2010

@zuzkat1 nasi maju dohromady 600,- eur dochodok. ich naklady na byt su vo vyske cca 170,- eur, zvysnych 430,- maju teda na zivobytie a dalsie naklady spojene napr. s udrzbou bytu, kupa drogistickych veci apod. tak ja zas neviem, o com pises ty? nasi nepotrebuju platit ani horibilne mobily, nemaju ani internet - maju uz vyse 65r. takze skutocne im tych 430,- eur staci. neviem, preco spochybnujes, co som napisala iba preto, ze tvoji rodicia maju mozno este ine vydavky... mozno hypoteku? neviem... ale hypoteka sa urcite netyka sucasnych dochodcov, ktori maju nad 60r. neverim tomu, ze maju hypoteky.... 😉

suzik77
5. okt 2010

@lenka311 hmmm, ved prave ty si v tej "najhorsej" skupine, ktora si to najviac zlizne... mali by fakt rozoznavat aspon to, ci si vydata, nie si, a aky je prijem rodiny, alebo nechat aspon to min. 256,- 😉

suzik77
5. okt 2010

@froschka ty si mi odpovedala, uz som si to nestihla precitat, zmazali to 😠 zacalo to tym, ze: no vidis, ty sa smejes, mam ich v pazi, a dalej uz neviem, lebo je to zmazane 😀 😀

zuzkat1
5. okt 2010

@suzik77 nie kazdy byt je taky lacny... nasi len na najom daju 270 takze asi tak... a v tom nie je elektrina atd....my platime najom tiez 130 a manzelovi rodicia o par ulic dalej platia skoro 300... nemozes posudzovat vydavky podla jedneho bytu ktory poznas🙂

petulik22067
5. okt 2010

baby a tych 190 budem mat az do 3rokov dietata alebo len do dvoch???????

suzik77
5. okt 2010

@zuzkat1 ved ja som nic neposudzovala zuzi, ja som slusne napisala, ze poznam dochodcov, ktori pracuju aj poberaju dochodky a spolu im to vyjde aj na 1000 eur mesacne/ osoba!!!! k comu som pripisala, ze nasi su tiez dochodcovia, maju dohromady 600 a MUSI im to stacit. narazala som na to, ze ak je niekto napr. lekar dochodca, dostane mozno 600, mozno 700 eur dochodok a popritom pracuje a ma 1000 eur zarobok (a su taki, ci veris, alebo nie), tak to je sila, ze ich mesacny prijem je mozno aj viac nez 1700 eur a mamickam, ktore maju "na male" napriklad slobodne matky, alebo matky, ktorych manzelia zarabaju pomenej, alebo matky, ktore spolu s partnerom maju naozaj vypocitany kazdy cent a teda im to urobi poriadny skrt cez rozpocet, budu doplacat na to, ze vo vladnej pokladni niet penazi 😒 mne neslo o to, aby som tu rozoberala, kto ma aky naklad na byvanie, ale o to, ze mali skrtnut moznost dochodcov pracovat v pripade, ak ma dochodca (1 osoba) dochodok vyssi nez 500,- eur. 😉