Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@suzik77 ved to ano nie kazdy musi pracovat to suhlasim,len to znelo z toho prispevku tak akoby si bola globalne za to ze nemaju uz pracovat... myslim ze mnohi ( teraz pisem o tych pod 400eur co maju) by uz radsej zostali doma ale nemaju z coho vyzit v mnohych pripadoch... nasi uz tiez sa tesia do dochodku..mama asi aj ostane ale otec mozno bude musiet robit aby mali na najom...(su ucitelia takze o vysokych platoch a toboz nie dochodkoch rec byt nemoze)
@zuzkat1 juj to nie, su dochodcovia, ktori maju skutocne maly dochodok, este sa najdu aj taki, ze pod 300,-.
ja by som dala take riesenie. strop je 500,- eur/osoba. ak mas dochodok napr. 350,- mozes si privyrobit este 150,- eur a dost. inak ti bude rozdiel odnaty. lebo faktom je, ze prave ti, ktori mali cely zivot "teple" miestocka, dnes maju prijem vratane aj platu, aj dochodku minimalne 1000,- eur, co je nespravodlive voci ostatnym 😉
asi ma uz vsetci admini sleduju a nemam pravo na ziaden prispevok 😠 😠 😠 niekto z tych tam vedla musi byt velky kamarat asi
MIMO TEMU @froschka nikto nie je s nikym kamarat, aj v utorok vecer sa mazalo, kedze som pichla do osieho hniezda zas pre zmenu ja, ale nema to absolutne vyznam 😉
@pegie to som jedina kto tej tabulke nejak nerozumie??
stale ste tak skromne.....to Vam stačia omrvinky čo zhodia zo stola,riešite kto,kde,čo žabomišia vojna....aj 270eu je malo!!!Poslanec dostane take odstupne ako Vy celu 3roč.matersku.Treba sa postavit a všetky a aj Vaši muži.Nemienim trpiet za to že cigani maju po7deti a nam uberaju alebo politici si hamžia kym su ešte tam a my dplacame na ich prahmaty!!!Našim ženam treba dat matersku taku ako je priemerny plat na sk.To je tak aby mohla žit ako človek...su taky chudaci poslanci ktorim nestači 280eu na tyžden a takyto smrad ma o nas rozhodovat????
@llara1110 palec hore 🙂
mna správa, že od 1.1 2011 bude rp 190eur nesmierne teší... pracovala som ako SZČO, neplatila odvody, moja chyba viem, ale zaplatit najom, cestovne, ostatne (tovar, mobil, .....) a ešte aj 4000 štátu bolo pre mna likvidačné... naopak som nikoho neochudobnovala, štát na mna nemal najmenší vydavok, nikdy som nepoberala podporu ani ine socialne dávky, vždy som pracovala a starala sa sama o seba..... moje dieta papá to iste čo dieta matky bojujucej proti 190 eurám, ani na pošte za mna nikto nezaplatí zloženky, takže ja sa aj tým smiešnotrápnym 190 eurám fakt nesmierne teším..... 🙂
miselar Nech sa na mna nehnevaju ale uz z nas robia uplnych zebrakou nech si vyskusa pani premierka zit zo 190eurami zivit dieta aka je to vlada pre boha robia to aby sa nabalili oni a je im jedno co mi dame detom do ust divim sa ze este sme ako matky neurobili protest ale asi vam to je vseko jedno
@sasuliatko2011 Ty si si mohla vybrať že odvody platiť nebudeš ale čo maminy čo sú zamestnane? Tiež som szco a dokonca sa živím daňami a odvodmi ale táto standardizacia je podľa mna hovadina.
no popisali ste toho plno za dnes... tak ja odpišem ešte k tomu , kde som pisala ja.. k tomu byť 3 roky s dieťaťom doma,a lebo privyrobiť si.... dá sa aj jedno aj druhé.. ja som domácky zamestnanec, tj. som zamestnaná a som doma.. .takže to nie je že davaju na výber bud alebo.. .daju možnosť obe 😉 som doma a som zamestnana... 😉
Pánovi ministrovi som písal list už keď začal o tomto ožobračovaní rodín rozprávať v tv. vtedy mi odpísal že je oboznámený s obsahom môjho listu ale rodičovský príspevok meniť nebude ale čo môžme čakať od slovenských politikov len ožobračovanie rodín poctivo pracujúcich a podporovanie gaunerov v politike tunelárov a nikdy nepracujúcich rómov aj my s manželkou sme chceli mať ďalšie dieťa ale už nechceme lebo nie sme tak bohatý aby sme si ho mohli dovoliť nech mi niekto vysvetlí ako to KDH myslí s rodinou keď robí všetko preto aby detí bolo čo najmenej a ak sa aj narodí tak nech nám deti vychováva niekto cudzí lebo to "prispieva k zdravému rodinnému vzťahu medzi rodičmi" a čo to bola za šaškáreň od madam Radičovej keď nakoniec aj tak rodiny potopí a vôbec za akej vlády alebo akého politika sa na Slovensku zvýšila životná úroveň za žiadneho naši politici nerobia politiku ale len páchajú politiku na poctivých občanoch
Spolu s manželkou nám už teraz mesačne chýba 100 eur a musíme ich každý mesiac vyčarovať ja som železničiar a manželka pracuje v pekárni keby sme chceli ďalšie dieťa príjem sa nám zníži oviac ako200 eur mesačne a výdavky zvýšia. Od dnes viem že pokiaľ budem občanom SR tak žiadne ďalšie dieťa mať nebudeme a je mi jedno kde si bude štát požičiavať na naše dôchodky naši politici vedia len zobrať a robiť z nás lacných otrokov
kocky aj mna zjednotenie prispevku tesi ale na druhej strane som podpisala peticiu neni to fer voci maminkam ktore pracovali a platili odvody ale zase je to nefer voci maminkam ktore si nemohli dovolit pracovat nakolko mali casto chore deti a platit DNP si tiez nemohli dovolit ked obracali kazu korunu v ruke 3 krat ☹ a popravde ktory zamestnavatel vas zamestna ked mate casto chore dieta? ziaden ☹ + treba robit nadcas niekedy aj do 20:00 vecer kedy maju byt rodiacia s detmi? ja som pracovala ale musela som odyst na predlzenu materku 😒 DNP som neplatila jednak pani na urade mi povedala platit prispevok aj sdochodkovym a jednak nemala som nato aby om z nicoho mohla davat este statu 😠 u nas je pracujuci iba manzel a zivit rodinu patit najom hypoteku a poistky neni jednoduche podla mna strajk co vyhlasili mamicky a rodiny s detmi je na dobrej ceste a dufam ze pomoze preco hadzat vsetke matky k romom?proste stale sa najdu mamicky ktorym je prednejsia rodina a nie ze jedeho dna mi vlstne dieta povie teta ☹ chyba bola to ze vlada vobec dovolila nepracujucim platit DNP :( nakolko zase zvyhodnila rodinu ktora nato am a moze si to dovolit
@najjulinka nie kazdy ma taku robotu aby mohol byt doma a tam pracovat...
@brisilda tak mozno Ta to prekvapi, ale ja som z tych, kt. podla Teba na to maju, aby si platili DNP...v skutocnosti to u nas bolo tak, ze sme sa na chvilu viac uskromnili, aby som neskor mala normalnu matersku, kedze som pred nastupom na MD bola nezamestnana...Je absolutne nelogicke spajat platenie odvodov s poberanim RP, uz som to tu kdesi kedysi davnejsie pisala, ja osobne som si neplatila DNP kvoli tomu,aby som mala vyssi RP a hlupost od minulej vlady bola (a nie jedina), ze prave toto spojili. Ale co sa da cakat od populistov pred volbami 🙄
Prekvapuje ma, kolko mladych ludi v dnesnej dobe sa spolieha na pomoc statu 😒 socializmus tu uz predsa davno nie je.
mne uz rozum ostava stat nad niektorymi prispevkami a to ani nehovorim o tej vedlajsej teme, kde sa to hemzi urazkami na matky ktore maju nizsi RP ... Ja mam ten vyssi, ale sposob akym sa tam vyjadruju o tych s nizsim uraza aj mna
@brisilda a to je vela 14Eur mesacne? 😕 vsak ale si "odrthnite od ust" ... tak na ineternet sa peniaze najdu ale na DNP nie?
Tak ako nemozem mat vsetko a este aj so zalozenymi rukami budem cakat, ze mi budu padat pecene holuby do huby 🙄
vsetky sa tu ohanaju nejakymi odvodmi, co absolutne nemaju nic spolocne s RP ... ale ked uz teda, tak potom akym pravom ja mam taky isty RP ako ta co platila mensie odvody ako ja 🙄 a to by sme sa tu teraz mohli delit do aleluja, kto zarabal viac a kto menej
@najjulinka
napises mi prosim Ta kde si zamestnana? Aj ja, a myslim ze nie len ja, ale 90% mamiciek, by chceli pracovat v takom zamestnani. Daj link na zamestnavatela, my mu vsetky posleme zivotopis a nikto nebude mat problem, budeme doma s detmi a pri tom aj zarabat, nebudu ziadne peticie ani staznosti.
Diki
ja mám ten vyšší RP, ale podľa môjho názoru, všetky mamičky na RP by mali mať rovnakú výšku, aspoň tých 256 ako to teraz poniektoré majú, síce niektoré "výnimky" by si to nezaslúžili, ale je takých veľa mamičiek, čo majú napr. dve materské za sebou, alebo by aj pracovali ale v dnešnej dobe je to ozaj ťažké.
este raz sa spytam tych 190eu budem dostavat do 3rokov dietata alebo len do dvoch?dakujem
@petulik22067 do troch rokov
@petulik22067 do 3 rokov jednotna suma pre vsetkych, taky je navrh
dakujem

@zuzkat1 k tym bytom len tolko. my (ja a partner) mame momentalny vydavok na byvanie cca 650,- eur a to neprehanam, takze je mi jasne, ze kazdy clovek je v inej situacii. niekto ma hypoteku, niekto zle zarobi, niekto zije sam s dietatom... neda sa samozrejme podla 1 sablony posudzovat vsetkych ☹