icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

nice202
7. okt 2010

a kde sa ma ako cigan z dediny zamestnat????

kraviatko
7. okt 2010

@nice202 kde? no a kde sa zamestnáva akože biely z dediny ??

vevusiatko
7. okt 2010

@nice202 😀 😀 to mu dovoluje kradnut zabijat a nestarat sa o deti 😀

katun
7. okt 2010

@monfat praveze ide o to, ci si biely alebo cierny, vyplyva to tu z viacerych prispevkov a tu je priklad priamej diskriminacie http://www.sme.sk/c/5571592/romske-ucitelky-sta... , netvarme sa, ze slovensko nie je rasisticke. staci citat tuto diskusiu 😒

monfat
7. okt 2010

@nice202 no a to je presne to, o čom hovorím, v živote si poriadneho degeša nevidela, ako ich tu voláme my, žijem vo Svinej pri Prešove a pochádzam z Jarovníc, keď ti to niečo hovorí. Ja hovorím o týchto cigánoch, nie o tých akých poznáš ty. Každý boží deň vidím ako žijú, a ako znepríjemňujú život ostatným ľuďom, okrádajú ich, vyciciavajú ako pijavice. Učila som na rómskej škole, v obci, ktorá má 984 žiakov! Tohto roku bolo otvorených 8 tried, kde to vlastne žiješ? Tu sa nám cigáni do očí smejú akí sme hlúpi, že nás jedného krásneho dňa zlynčujú, ver mi viem o čom hovorím. Bieli u nás sú utláčaní a diskriminovaní bohužiaľ je to tak.

vevusiatko
7. okt 2010

myslim si ze napr. v takej bani alebo pri inych pracach na stavbach sa nik nepozera na to ci si cierny a ci biely...a tam musia za smiesne peniaze otrocit iny chlapi co chcu uzivit rodinu... nie paraziti.... ale im sa dobre zije maju byty zadarmo , prispevky od statu hadam este aj na nove auto 😀 ved jasne chudacikovia su toto 😀

nice202
7. okt 2010

jasne, tak myslim, ze na dedinach je vacsia nezemestnanost ako v meste. tam ma problem aj biely obcan si najst pracu. nie, este aby niekto zamestnal cigana, ked moze bieleho. no co uz... oni zato nemozu, ze sa narodili ako cigani. by som chcela vediet, co by ste vy robili, keby vas takto diskriminovali. je tu kopec rasistickych utokov. na mk. mne je ich luto a treb aim pomoct. a nie este brat aj tych 164. to by ste najradsej videli. lenze to by bola potom katastrofa. to by boli same kradeze, vrazdy a pod.

monfat
7. okt 2010

@katun ano ide o diskrimináciu, ale o diskrimináciu bielych. už si to konečne uvedomte.

venusska
7. okt 2010

Ja viem že ich to nezaujíma však prečo oni tie požičky s takým platom ako máme mi nemajú tak čo 😠 ale koľké mamičky tu píšu aj na FB že z čoho budú platiť hypotéky a také veci tak preto som to napísala.
Proste poveviem vám to narovinu je to održku s takým malým množstvom peňazí či máte 164,190. aj tých 256 ale čo už je to tak a som zvedava či sa zajtra niečo zmení. Zmení určite len som zvedava či to bude vyhovovať aj nám mamičkám lebo ked som včera pozerala TV a videla niektorých politikov ako sa usmievajú a nadnášajú ako keby boli bohovia bolo mi zle pretože je jasné že oni niečo zasa vymysleli len nás s tým radšej neoboznámili a myslím že oni sa tiež niako nedohodli lebo jeden povedal že nie je zato aby jedna matka mala menej druhá viac, druhý no uvidíme ale budeme musieť zrušiť tých 300€ starostlivosť o dieťa, tretí uvidíte v piatok nechajte sa prekvapiť,.Strašné 😠 😠 😠 😠

nice202
7. okt 2010

@vevusiatko ale ty odkial vies, ze sa nestaraju o deti??? ja neviem, mas dokaz? bola si u nejakej takej rodiny doma?

vevusiatko
7. okt 2010

@nice202 aha skus si pozriet spravy chod okolo dajakej ciganskej osady pre mna ked je 10 stupnov a decko beha bose po ceste kde sa premava milion aut a ma asi 3 roky tak to je starostlivoost 🙂

monfat
7. okt 2010

@nice202 tak tebe je ich ľúto, ty fakt nevieš o čom hovoríš. oni sa ti smejú že aká si hlúpa že ťa okrádajú a nič s tým nespravíš a tebe je tých parazitov ľúto, nie si náhodou jedna z takých?idem stadeto, lebo to je utopia toto tu. 😀

nice202
7. okt 2010

@vevusiatko mozno nemaju peniaze na oblecenie.

vevusiatko
7. okt 2010

@nice202 a mozno by si si mala zlozit ruzove okuliare z oci. nemaju na oblecenie aha a na cigarety a toluen maju 😀

@monfat ja tiez idem lebo ma oznacia za rasistu 😀

monfat
7. okt 2010

a ešte jedna vec nie si ty náhodou nice z BA?

nice202
7. okt 2010

@monfat moja zlata, teraz ides ako urazit mna? nie, nie som jedna z ciganov, len sa na to pozeram aj z ich strany. ty to nevies. nie si vobec empaticka osoba. veru chod radsej

nice202
7. okt 2010

@monfat to ti moze byt fuk odkial som.

nice202
7. okt 2010

a veru, uz tu ani ja nic nenapisem. zijeme v jednej krajine, mali by sme si pomahat a nie sa osocovat.

vevusiatko
7. okt 2010

@monfat aj ja som z ba ale oci mam otvorene a chlap zije v rv tak vidim tie super dediny 😉

vevusiatko
7. okt 2010

@nice202 myslim, ze pomoci dostali az az

monfat
7. okt 2010

@nice202 aj idem lebo si s takými hlúpimi neviem čo povedať, čo ich tak ochraňuješ, že nemajú oblečenie - každoročne dostávajú kopy oblečenia z charít a EU a všetko porozhadzujú po plotoch susedom, ja som empatická ale keď je niekto parazit, nebudem ho predsa ľutovať.Dovi

kraviatko
7. okt 2010

@nice202 no mali by sme si pomáhať ... to je pekné ... ale prečo stále my im a nie naopak ????

nice202
7. okt 2010

@monfat hlupana si tu jedine ty, a laskavo ma neurazaj. ja som napisala svoj nazor na ciganov a ich problematiku. nikto to nezmeni. stale si myslim, ze je tu strasne rasisticka spolocnost. pozera na kazdeho cez prsty, len aby sa oni mali dobre.

venusska
7. okt 2010

@kraviatko presne ja som tiež zato aby každá mamička čo sa plnohodnotne o dieťa stara, má vytvorené nato podmienky v tekej miere ako si môže dovoliť ale hlavné je že má dieťa čo jesť, je čisté, chodí s ním na všetky potrebné očkovania, lekárské kontroly atd si to tiež zaslúži aj ked nerobila, bola nezamestnaná, otehotnela počas štúdia alebo neviem z akého dôvodu nepoberá zvýšený RP a dala by som to na sumu 210€ ked chcú ísť zlatou strednou cestou, pretože aj tá mamička bude po materskej dovolenke odvádzať odvody , dane do štátu. Fakt dokým sa nezvýšil RP pre tie mamičky čo odpracovali tých 270 dní bol jednotný príspevok 164 bola to smiešna suma ale vtedy nikto neštrajkoval

monfat
7. okt 2010

@nice202 kto oni aby sa mali dobre?

nice202
7. okt 2010

ty a tebe podobni rasisti

paula58
7. okt 2010

baby vy tu co riesite ciganou bielych preboha sa pocuvajte myslim si ze ziadna diskriminacia tu nieje ale kazdy ma iny nazor na ciganov a bielych ale ide tu o rodicovsky prispevok a nie kto je akej pleti proste chcem tym povedat aj my mame romv tu a kadejakych dobrych co sa aj o pracu zaujimaju vyvrhelov ale tiez sa mi zda nespravodlive miesat rodicak potom pracujuce su cim zvyhodnene nicim este su aj ochudobnene ja by som pre svoje dieta urobila nemoznme myslim si ze kazda z nas nechajme to na vladu ako to zariadi ci sa budeme hadat alebo co nic sa tym nevyriesi.

monfat
7. okt 2010

@nice202 takže myslíš väčšinu, majoritnú časť obyvateľov?

kraviatko
7. okt 2010

@venusska najhoršie na tom je to že takáto diskusia ako tu momentáne vládne nič nevyrieši, len ma to stresuje ☹ ,

monfat
7. okt 2010

nice Kašlem na teba, aj tak to nepochopíš