icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

stanusa
7. okt 2010

@brisilda preco by mali rusit 300 eur prispevok? ved ten nejde zo statnej kasy, ale z eurofondov 😉

brisilda
7. okt 2010

tak ja som na oboch stranach podporujem strajk ale chcem aj spravolivost nepaci sa mi spekulacia poniektorych zien ☹
@gabika7706

brisilda
7. okt 2010

@stanusa nepozerala si vcera spravy ?teda ja som to takto pochopila :(

katka888
7. okt 2010

@brisilda
suhlas, aj ja ton tak vnimam

kraviatko
7. okt 2010

no možno ma iné mamičky budú zatracovať, ale prikláňam sa k nezrušeniu vyššieho rodičovského príspevku, teda 256 eur, bola by som určite rada keby každá maminka dostala toľkoto a nie jedni 164 a druhé viac .... no ten akože stred 190 je pre mňa obrovským sklamaním .... ja už mám dcérku 5 ročnú a poberali sme veru nízky rodičovský a bolo to dosť ťažké .... tak som dúfala že tento štát a nová vláda ponechá ten vyšší poprípade to dá každej maminke ...
no ale veľmi veľmi ma sklamali ☹ ☹ ☹

venusska
7. okt 2010

@katka888 ja nevravím ja som zato aby poberali mamičky čo robili vyšší príspevok neviem ako to bolo ešte pred tým ako zvýšili RP na tých 256 ale sa mi vidí že všetky malí rovnako či sa mýlim vtedy som to niako nesledovala ale asi všetky poberali 164€ a nikto neštrajkoval.Vieš ja viem o čo ide tiež som zato aby sa mamičkám zlepšili podmienky ale aj tak bude zle lebo podľa mňa dajú všetkým mamičkám rovnako ako si myslím podľa toho čo som včera v TV počúvala, že vláda nie je zato aby jedna dostávala viac a jedna menej a to je nespravodlivé s tým súhlasím tiež nesúhlasím aby mama čo má 4,5 a neviem koľko detí dostávala RP pretože taká fakt robiť nikdy nebude a čo sa týka občanov tmavšej pleti ale nie sú to len tý viete ja by som to zaviedla ako kedysi ked chodili pracovnice zo sociálky a pozerali podmienky v ktorých žijú deti tak by som to aj teraz zaviedla a ked nemajú na to vytvorené podmienky,hygienu a neviem čo a nemajú ani strechu nad hlavou 6-7 detí a ešte aj tie detí majú detí tak to je jasné že sa o tie deti nevedia postarať tak by som im ten RP nedala alebo zobrala a navyše aj tie deti.
Lebo prečo ked vedeli dať do zákona že žena ktorá chce dostať príspevok pri narodení musí chodiť na kontroly, navštevovať lekára atd tak prečo nevedia aj niečo takéto vymyslieť a dať do zákona!!!

trdielko149
7. okt 2010

neodpovedala som lebo som krmila a dala spinkat Emmku 😉 takze uz som tu povedal mi to na zaklade vysetreni samozrejme moj lekar gynekolog no napriek dialke som chcela babatko rodit v nemocnici v Topolcanoch a musim povedat ze sa mi rodilo dobre je to tam take normalne 😉 pochopila som ze toto si chcela vediet kde mi co povedali nie? ja sa uz radsej vyjadrovat k nicomu nebudem obavam sa ze ma tu znenavidite ☹

vevusiatko
7. okt 2010

venusska klobuk dole 🙂 uplne s tebou suhlasim 😉

stanusa
7. okt 2010

@brisilda pozerala som, aj ja som to tak pochopila, ze chcu nieco zrusit, ale to nema logiku - opakujem financie na jasle, alebo opatrovatelku idu z eurofondov a myslim, ze ked uz je Slovensko zapojene do tohto projektu, tak co teraz ho zrusime ...proste mne osobne to nedava logiku 🙄

kraviatko
7. okt 2010

@venusska aj ja s Tebou súhlasím najmä s tým že tí naši tmavší spolubčania to fakt berú ako zárobkovú činnosť ... keď nebudú deti, nebudú peniaze .... 😠 som z toho znechutená

vevusiatko
7. okt 2010

@kraviatko najhorsie je to, ze oni dostanu aj milion dalsich prispevkov 😠

katka888
7. okt 2010

@venusska
to co pises, bolo v prvotnom navrhu na peticiu 🙂
aj tak si myslim, ze mnohe mamicky kukaju na peticiu ako na hotovu vec, myslim tie navrhy, ale ak sa do toho obujeme, je dost mozne, ze nakoniec vlada s podporou rodiny nieco spravi, a kludne to bude aj nejaka ina forma, ja by som bola za danove ulavy druhemu pracujucemu rodicovi, za kontrolu vyuzitia RP socialnymi pracovnikmi a tvrdsie trresty, ak matky dieta zanedbaju, ved vsade argumentuju tym, ze RP je za to, ze matka sa o dieta riadne stara, ale ked sa nestara? postih dokopy ziaden? a ja ked si v praci neodvediem to co mam, tak postihy su a riadne, ta kde sme?

trdielko149
7. okt 2010

a este suzik nechapem preco sa do mna tak navazas nic som ti neurobila co ta na mne stve?? 😠 ze som sa opovazila zapojit do temy?tak fajn uz prispievat nemusim ...

brisilda
7. okt 2010

@gabika7706 http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=499573 tu je link zaujat ma to nezaujalo ale podpisat som podpisala 😉 dufam ze stat rozhodne spravodlivo 🙂 obdivujem zeny ktore to vobec zacali tak verim ze to dotiahnu do uplneho konca 😉 len dufam ze bude aspon aka taka spravodlivost

katka888
7. okt 2010

@venusska
aj tak si myslim, ze argument typu, ja platim hypoteku nie je namieste, ved stat to nezaujima, on tu nie je od toho, aby platil moje dlhy

brisilda
7. okt 2010

@trdielko149 neber to tak ja som rada ze si napisala svoj sice smutny pribeh ae so stastnym koncom kedze mas krasnu bambulku 😉 poniektore zeny vidia iba svoj ruzovy svet no obcas by mohli nakuknut do svte aj inych a hned by menili nazor na niektorych ludi

nice202
7. okt 2010

pri niektorych prispevkoch v tejto aj v tej druhej teme sa mi zda, ze niektore zeny by boli najradsej, keby zrusili aj tých 164 eur a im nechali 256. si predstavte, ze ste ciganka a mate chut pracovat, ale nikto vas nezamestna kvoli predsudkom. nemate moznost z toho mala co mate, si platit DNP. tak uz sa na vas kazdi pozera cez prsty.

monfat
7. okt 2010

Aké sú potom výhody toho, že žena pracuje dlhý čas, odvádza nemocenské poistenie sociálnej poisťovni a dostane toľko čo aj cigánka, ktorá nikdy v živote pracovať nebude a nič neodvádza. V Bratislave ešte nevedia, čo je to časovaná bomba, ktorá ich neodvratne postihne, zatiaľ sme to len my obyčajní stredoslováci, východniari. Skutočného cigána ste ešte naživo okrem telky nevideli ☹ čoskoro sa však dozviete, keď vás naši spoluobčania okradnú o všetko, vyžmýkajú štát, dotkne sa to aj vás. Budú sa vám smiať do očí, že oni nemusia robiť, že vy predsa na nich robíte 🙂 . Vo Francúzsku a v iných vyspelých štátoch EU si vedia urobiť s rómskou menšinou poriadok, ale pre nás je už neskoro. Množia sa geometrickým radom, a táto vláda a politika ich v tom zverstve ešte podporuje, nech sa páči 😀 😀 😀

kraviatko
7. okt 2010

@vevusiatko joj ani mi nevrav 😔 , ja som dlho premýšľala nad druhým bábatkom, kým som sa odhodlala, lebo po finančnej stránke pri prvej dcére sme to veru nemali ľahké, priateľ prišiel aj o prácu, bol nezamestnaný, byt na úver ... no horor, ale akosi sme sa z toho vyhrabkali, dcéru som dala do škôlky ako 2,5 ročnú a podarilo sa mi nájsť prácu .... tak sa to celkom dalo do normálu.... ale nie je to žiadna sláva 😒

katka888
7. okt 2010

@nice202
preto ja spominam v svojich prispevkoch pojem asocial a nie rom, kedze su aj normalni romovia aj nenormalni bieli. 😉

monfat
7. okt 2010

@nice202 nie je to naopak? aké predsudky, nie je nič čím sa líši cigánka od majority, nie farba pleti ale spôsob práce, od malička ich nikto neučí vzťahu k práci, kašlú na svoje deti, nevenujú sa im, kto zoberie takéhoto človeka pracovať, hoci by bol biely?

monfat
7. okt 2010

neide predsa o to, či je biely alebo čierny, ale či je zodpovedný alebo nie

katun
7. okt 2010

@monfat pracujuca ma vyhodu v tom, ze pobera matersku, ako citam v novom navrhu tak matersku planuju zvysit a aj predlzit. nepracujuca pobera od zaciatku rodicovsky.

monfat
7. okt 2010

hej ale materská je predsa len pol roka, či?

kraviatko
7. okt 2010

no musím sa pridať k tým, ktorí tiež cigánov/rómov moc nemusia .. totiž biely človek musí všetko, chodiť do práce, platiť všetky možné poplatky, ak chce bývať platiť úver .... a tak a čo cigán ??? nemusí nič, síce žije v špine ale asi mu to tak vyhovuje, poprípade mu štát pridelí sociálny byt, za ktorý neplatí a načo ?? zdemoluje ho a štát to znova zrekonštruuje, a môže tam ísť bývať íný cigán a tak dookola, 😒 , dostáva rôzne príspevky, a plodí kopec detí aby mali z čoho žiť .... no čo je toto ....je mi z toho do plaču ☹

nice202
7. okt 2010

@monfat a teraz mi povedz, ale uprimne. kto ma vacsiu sancu sa zamestnat: biela zena alebo ciganka??? a uprimne od srdca ti poviem, stretla som sa s tym, ze biela zena. nie preto, zeby ta ciganka bola leniva a ta biela nebola! ale presne kvoli tym hnusnym predsudkom. a tak to je, ci sa hnevas, alebo nie. vidis a ty si hned skepticka tiez.... nemaju vztah k praci, kaslu na svoje deti. a to vies odkial??? bola si niekedy u nejakej ciganskej rodiny? nehovorim, ze vsetci su slusni a mili, ale podla mna je to aj u nich 50:50. Ver mi, je to pre nich velmi tazke si najst slusnu pracu. mala som na ZŠ spoluziakov. rodicia robili co mohli, deti ciste, umyte, najedene, ziadne konflikty s nikym nemali.

nice202
7. okt 2010

a oni sami si hovoria cigani, nie romovia

vevusiatko
7. okt 2010

@nice202 chod sa spytat do nejakej dediny kde vacsina obyvatelov je ciganov aky maju na nich nazor 😠