icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

venusska
Odpoveď bola odstránená
ziza55
Odpoveď bola odstránená
ilijanka
8. okt 2010

@ziza55 mne síce patrí suma 256 eur, ale už mám tiež dosť toho hádzania všetkých mamičiek s nižším príspevkom do jedného vreca, myslím si, že nie všetky nepracovali pred materskou z lenivosti, a hovorí sa, že nikdy nehovor nikdy, ani prezervatív nie je 100%-ná ochrana, za rok sa udáva zlyhanie u 3- 10 žien zo 100, takže tak

nice202
Odpoveď bola odstránená
krasnulka
Odpoveď bola odstránená
ilijanka
8. okt 2010

@ziza55 veď aj Ty môžeš ísť si privyrobiť popri materskej podľa nového, nie len sa ľutovať

nice202
Odpoveď bola odstránená
ziza55
Odpoveď bola odstránená
krasnulka
8. okt 2010

@ilijanka ja sa nelutujem......ano,mozem,a nemysli si, ze som sa uz trocha na pracu neinformovala....a deti si asi zoberiem zo sebou ked u nas je skolka plna a na jasle urcite z mojho platu mat budem....

krasnulka
Odpoveď bola odstránená
ilijanka
8. okt 2010

@krasnulka no veď Ti podľa navrhovaných zmien prispeje štát sumou až 300 euro na jasle alebo opatrovateľku

nice202
Odpoveď bola odstránená
ziza55
Odpoveď bola odstránená
nice202
Odpoveď bola odstránená
krasnulka
Odpoveď bola odstránená
krasnulka
Odpoveď bola odstránená
nice202
Odpoveď bola odstránená
krasnulka
Odpoveď bola odstránená
adka12
Odpoveď bola odstránená
nice202
8. okt 2010

@krasnulka veru, take obmedzene. to nic, nie kazdy clovek vie byt empaticky a vcitit sa do druheho,

ziza55
Odpoveď bola odstránená
nice202
Odpoveď bola odstránená
nice202
Odpoveď bola odstránená
adka12
Odpoveď bola odstránená
krasnulka
Odpoveď bola odstránená
traktor
Odpoveď bola odstránená
nice202
Odpoveď bola odstránená
adka12
Odpoveď bola odstránená
juliagregor
8. okt 2010

@traktor 😉

krasnulka
8. okt 2010

@traktor ale ved nemozeme za to, ze sa najde aj taka, ktora si dieta planuje ako nejaku vec,ktoru si zajtra kupi v obchode. Tieto reci su pod uroved. Podla mna by mala byt materska rovnaka. A uz ked sme u tych, ktore si platili dpn tak nech maju vyssiu, ale aj my s nizsim RP sme matky a tiez musime svoje deti zivit,tak ked sa ma zvysil nas RP o 26 eur ci kolko to ma byt, tak nech sa zvysi aj tym,ktore maju 265 ci 256 ci kolko to je. Ked zvysovat, tak vsetkým, za to by sme mali bojovat a nie za to, ze nech na neznizuju lebo prideme o 66 eur a tym "lenivym" sa na ukor nas prilepsi.Ved toto je na hlavu postavene. Keby vsetky mamicky bojovali o zvyseny RP bolo by na svete o nieco lepsie.

nice202
8. okt 2010

@krasnulka 😉