Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@ziza55 mne síce patrí suma 256 eur, ale už mám tiež dosť toho hádzania všetkých mamičiek s nižším príspevkom do jedného vreca, myslím si, že nie všetky nepracovali pred materskou z lenivosti, a hovorí sa, že nikdy nehovor nikdy, ani prezervatív nie je 100%-ná ochrana, za rok sa udáva zlyhanie u 3- 10 žien zo 100, takže tak
@traktor 😉
@traktor ale ved nemozeme za to, ze sa najde aj taka, ktora si dieta planuje ako nejaku vec,ktoru si zajtra kupi v obchode. Tieto reci su pod uroved. Podla mna by mala byt materska rovnaka. A uz ked sme u tych, ktore si platili dpn tak nech maju vyssiu, ale aj my s nizsim RP sme matky a tiez musime svoje deti zivit,tak ked sa ma zvysil nas RP o 26 eur ci kolko to ma byt, tak nech sa zvysi aj tym,ktore maju 265 ci 256 ci kolko to je. Ked zvysovat, tak vsetkým, za to by sme mali bojovat a nie za to, ze nech na neznizuju lebo prideme o 66 eur a tym "lenivym" sa na ukor nas prilepsi.Ved toto je na hlavu postavene. Keby vsetky mamicky bojovali o zvyseny RP bolo by na svete o nieco lepsie.