icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

veronikapp
11. okt 2010

@ncora aj mne je občas smiešne 😎 ale z iných vecí ktoré som sa tu dočítala 😉

katka888
11. okt 2010

@monika633
ano, aj to

ncora
11. okt 2010

@ciapockaaa ...suhlasim s tebou...moj cely mesacny prijem je 187€ a som sama s dietatom...a neplacem nad tym ze mam len tolko a ine maju 256€....milujem svoje dieta a vychovam ho aj z tej sumy....tak preco mamicky ktore maju o dost viac placu ked im hrozi ze dostanu menej?... 😒

judit00
11. okt 2010

@katka888 ja by som este doplnila bod ze po 3 detoch ani euro... to bude aspon spravodlive

katka888
11. okt 2010

@monika633
pre info, zucastnuje sa na tom nejedna tehotna, ktora ma poberat RP po 1.1.2011

suem
Odpoveď bola odstránená
veronikapp
11. okt 2010

@monika633 nikto na nič nezabudol, toto nie je výhra čo Mihál povedal (a krátko na to zase poprel) ale ty to akosi nechceš vidieť alebo čo...vôbec ti nerozumiem.

veronikapp
11. okt 2010

@judit00 to by som podporila...

renata1973
11. okt 2010

@katka888 to je pekné, ale ja som mnoho mamičiek ostalo vo vákuu a robili sme na tom dosť, zháňali podpisy, známych viedli diskusiu. Dobre sa lezie po tehotenských bruchách? Veď ani lepšia materská ani zvýšený RP. Ďakujem a naozaj som vďačná za všetko čo ste pre mňa urobili a pre mnohé mamičky čo budú rodiť od septembra do januára.

nice202
11. okt 2010

@trogir pekny, rozumny nazor, suhlasim

katka888
11. okt 2010

@judit00 😉
ono to tazko zaone, zakomponovat,kedze rodicak dostavas len jeden, je jedno kolko deti mas, ale ty mas asi namysli, ze na 4 dieta uz rodicak nie.... uz mi nedochadza, stoji ma vela energie vysvetlovat, ze baby nemyslia len na seba...

obcas zabudame, ze media su silny mienkotvorny nastroj , ktory casto priam zneuziva veci ako zostrihanie materialu, apod.

katka888
11. okt 2010

@suem
dakujem aj za baby...... 😉 si zlata

petusko
11. okt 2010

a to si naozaj niekto naivne myslel, ze zvyseny, resp. rozdielny RP bude naveky-vekov amen? 😕 ved sa to dalo cakat, ze je to iba dobry predvolebny tah a s volbami, nech by ich uz vyhral ktokolvek, by tieto zmeny prisli 🤐 cudujem sa, ze sa ludia este nenaucili, ze slovenskym politikom netreba NIKDY doverovat.
maminy, ktore zvyseny RP mali alebo este maju, si mozu akurat pomadlit ruky, ze stihli mat babo v spravnom case a dostat aspon co-to viac, nech to znie akokolvek... 😒 a ostatne si tiez mozu pomadlit ruky, pretoze si aspon nebudu musiet zvykat na menej €.

ncora
11. okt 2010

@katka888 ..prepac ale mna nezaujima ziaden bod...ja nebudem dakovat mamickam "bojovnickam" oni nebojuju za mna ..ja som ich o to neprosila...dokazem vychovat dieta aj z mala...oni bojuju za seba aby nahodou nedostali o nieco menej.....aby neboli na urovni nas co neplatime odvody lebo.....dovodov je vela....napisala som len svoj nazor...

zuzanabrrr
11. okt 2010

@katka888 mna to obislo o dva tyzdne!!! To nebolo v predoslych poziadavkach - ze to ostane len tym, co im to bolo priznane! Ja som inak za rovnaku sumu pre vsetky, a skor riesit zvysenie materskej a predlzenie...Avsak toto riesenie - ze jednym, co pracovali, dat, a druhym, co pracovali, nedat! Sa cudujem, ze s tym niekto suhlasil!

suem
11. okt 2010

@monika633 ??? Pre tie ktore su teraz tehotne, budu do 1.1. tehotne??? Ty poznas vobec ako vznikaju zakony. Ze tam musi byt jasny princip? To budu baby chodit s tehotenskou knizkou do Soc. poistovne od kedy su tehotne? Co tie ktore porodia predcasne, alebo termin budu mat na prelome obdobi to budu oponovat e termin mali skor, ale dietatu sa nechcelo???? 😲 😲 😲

majamat
11. okt 2010

@renata1973 ja som tiez podobny pripad. materska od decembra a RP buduci rok.

tatolu
11. okt 2010

@katka888 Podľa mňa nemôžu zvýšiť všetko naraz. Podľa vyjadrenia Radičovej, pozvyšujú všetko postupne do konca volebného obdobia. Myslím, že po ponechaní 256 Eur, nebude sa zatiaľ zvyšovať nič. Takže do konca apr.bud. roka sa mňa to týkať už nebude.
Ja som chcela iba povedať, že som sa tešila ma 4 mesiace budúceho roka 😔

monika633
11. okt 2010

@veronikapp ja vidim realitu...bud je nieco cierne alebo biele...v tv aj na nete sa pise ze len tie co uz poberaju budu poberat aj dalej a ine uz nie,,ani pracujuce tehotne....snad je to jasne ci???tak sa nesnazte hovorit nieco ine...vyhrala len urcita skupina...nech nikto neprekruca a neoblbuje ze sa to zmeni..to urcite pri tejto vlade.to by sa musela inak tocit zem

tyli
11. okt 2010

@grenadinka
náš štát má dlhy, pretože p. Fico sa hral na dobrého a rozdával....
kto nechce, to nevidí. ak sa bude rozdávať nad mieru možností, logicky pôjde štát do mínusu, alebo zoberie niekde inde. napríklad zvýši dane. je to jednoduchá matematika.
aj grécko si žilo nadštandart a teraz ich to dobehlo. to som chcela povedať.

zuzanabrrr
11. okt 2010

@katka888 nie len tehotna, ale aj ta, co uz pobera matersku. Napr. mne by mal platil RP dva tyzdne po 1.1., cize mna sa tyka ten nizsi. Je to nespravodlive.

heni79
11. okt 2010

@lizatko1009
Nemocenské positenie štát neplatí za nikoho. Ani žiadne iné za nikoho neplatí štát. Ono sa to iba tak hovorí na zjednodušenie veci. Ale týka sa to iba zdravotného poistenia a dôchodkového poistenia.
Čiže ako študentka si evidovaná ako dôchodkovo a zdravotne poistená osoba.
Rovnako napr. matka na rodičovskej "dovolenke", alebo nezamestnaná osoba.
Ale nemocensky poistená nie si, pokiaľ si nazačneš nemocenské poistenie platiť sama. Teda, pokiaľ nie si zamestaná a v tom prípade nemocensky poistená si, lebo si automaticky platíš (strhnú ti to z platu). Od výšky tvojho platu sa tak odvíja výška materského príspevku. Ako dobrovoľne nemocensky poistená osoba si môžeš vybrať, koľko mesačne budeš platiť. Tu môžeš špekulovať práve kvôli tomu, aby ti vyšla vyššia materská. Vtedy si napr. začneš palatiť nem. poist. z maximálneho vymeriavacieho základu, ktorý je na to určený. Vyjde ťa to teda tak 50,-€ mesačne.
To iba na vysvetlenie.

krasnulka
11. okt 2010

@majamat len pises statu daj, potom on da tebe. Nehnevaj sa na mna, ale ty davas statu pomaly cely zivot a on ti da len 3 roky co si na materskej a potom ti s prepacenim ose.ie paty. Aj my budeme davat statu,tak preco by aj ona nemal dat nam? A tie, co statu nedaju nikdy nic,nedostanu ani od neho. A to RP urcite nema pre seba,ale pre deti. A romovia nech to maju na co chcu, oni uz iny nebudu.Ale su aj taky, ktory pracuju ako mozu, staraju sa o seba a aj o svoje deti,no ale takych je bohuzial malo. Ale ajtak ta stat osklbe viac ako da tebe.

judit00
11. okt 2010

@katka888 ja ta chapem... kasli na ne aj tak si tu budu mlet svoje a hadat sa a nadavat... ved to je to najjednoduchsie, ale aby prisli na strajk a podporili to tu nikoho nenapadlo...

katka888
11. okt 2010

@zuzanabrrr
ano, vzdy je alternativa ist cestou jednotneho RP sucasne so zvysenim doby poberania materskej.

katka888
11. okt 2010

@tatolu
nic nie je schvalene, takze nevesaj hlavu 😉

veronikapp
11. okt 2010

@ncora tak ty si vlastne šťastná žena, aj keď neviem ako čaruješ so 180 eurami, či koľko to máš...ja som prvé dieťa mala pred piatimi rokmi a nevyžili sme ani z manželovho platu, musela som sa vrátiť do práce, no, hypotéka nepustí...a už to zažiť nechcem

katka888
11. okt 2010

@judit00
🙂
neuveris, ale po dnesnom dni ma to bavi, ked prestane, zase si zasadnem s babami a budeme hladat dalsiu cestu 😉

zuzanabrrr
11. okt 2010

@katka888 bod 5. - tym, ktore ratali s tym, ze budu mat 256 - cize aj tehotne a aj tie, ktore uz poberaju matersku a RP im ma byt priznany od 1.1. 2011, ponechat 256 + bod 6. postupne vyrovnavat RP ako socialnu davku pre vsetkych rovnaku a predlzovat zasluhovu MD tak ako v bode 4.

katka888
11. okt 2010

@monika633
zatial som nepostrehla, zeby uz bolo nieco schvalene parlamentom, ak ty ano, pls hod mi link. diky

tica
Odpoveď bola odstránená