Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@veronikapp suhlasim s tebou, ani mne nezalepili usta, aj mne je v podstate jedno, len principialne je to teraz este nespravodlivejsie
som tu este raz, pozrela som si to znova lebo som si nebola celkom ista ci som to pochopila spravne. 😉
takto sice patrim do tej skupiny ktorej ten RP 260 mozno ostane, ale je to teda naozaj kurevstvo. som to pochopila az na druhy krat 😖 . celkom vas chapem a prepacte, ze som to trochu nepochopila, ale tie baby z peticneho vyboru si myslim , ze robili co sa dalo, a ak to urobili naozaj zamerne vo svoj prospech tak to je blbe 😒
@zuzanabrrr a monika...
ale veď to je blbosť, prečo si to nechcete dať vysvetliť? To povedal iba Mihál, ale petícia bola predsa o inom! Takto to určite neostane, štrajkuje sa ďalej!
@monika633 o čom to rozprávaš? Veď pre budúce mamičky by malo ba byť materská z platu 60% ja som mala len 55%. Ja som dnes na štrajku nebola len za seba aj za budúce mamičky,. ktorým sa zvýši materská a takisto aj predĺži podľa návrhu. Nebuď sebecká, že keď ja nemám, tak nebudú mať ani ostatné. Ja budem šťastná keď to v novembri schvália a od budúceho roku sa to zvýši aj tých 190€ aj keď sa zvýšená materská už nebude týkať mňa. A baby s petičného spravili kus práce žiadna z nás sa do toho nehrnula to zorganizovať. Naša úloha hlavne mamičiek z BA bola len zúčastniť a ako na hanbu cca o 14,50 nás bolo asi 7 tak tomu hovorím bojovať za niečo.
Ja sa len pokusim to otocit, pre tie maminy, ktore su dnes vytesene... nechcem rypat len chcem ukazat, preco sme nespokojne a ako sa asi citime.
Ak by vysledok z rokovani s Mihalom a Radicovou bol, ze materska sa zvysi o 10% a predlzi od januara buduceho roku ale rodicovsky dostanu vsetci 190 Euro, boli by ste dnes spokojne?
Tak sa snazte pochopit aj nas, aj my sme sa snazili a zda sa ze nic z toho nebudeme mat. Tak neutocte prosim ani vy na nas, ze sme nespokojne. Myslim, ze mame na to dovod.
Snazte sa pochopit citlivo aj druhu stranu.
@llara1110 😉
@veronikapp tak preco tu v bodoch nejake baby vypisuju, za co bojuju, predsa tam nie je aspon bod, nech je vyssi prispevok priznany aj tehotnym a tym , co poberaju matersku, avsak RP az od 1.1.
@nya presne tak, ved bod, ktory sa tyka nas, tam nie je
@veronikapp ale RP nie je na cely zivot! Nech si uziju,ved aj to skonci. Ak nechceu,aby to vyuzivali,mali dat vyssi RP treba k prvym 3 detom a romovia by viac nerodili. A preco nezrusia soc.davky? Ved len romovia ich vacsinou poberaju a nehnu ani prstom. Ok, ja som este nerobila, nemozem vyskakovat,ale tak isto sa staram o dieta ako napr.ty a obe nase deti sa musia obliekat,jest, nosit plienky, kupovat im lieky a neviem co vsetko mozne. A ceny su rovnake. Myslis,ze ja pridem do obchodu, poviem im, ze mam nizky RP a oni mi daju na detsky tovat 40% zlavu? NIE NEDAJU!!!Kupim to za tie iste peniaze ako aj ty
@katka888 mohli by sa doplnit tie body?????? o tie mamicky, ktore beru metersku do januara a tehotne??????????Lebo ved tu ste bojovali len za seba!!!
@nya áno, ja by som bola veľmi spokojná
baby napadlo vás, že by táto téma nemusela byť, ak by sme všetky mali rovnaký RD? nikto by nič neriešil. maximálne by sme mohli spoločne nadávať, ak by bol nízky.
ak sa robia výnimky pre skupiny ľudí, vždy je problém, pretože vždy to bude niekomu vadiť.
baby vyjednavaju:
1. zvysit RP na 190 eur
2. tym ktore maju uznanych 256, ponechat 256
vybrala som tieto dva body, pretože mi vadia. čo je na tom O.K.? ja mám dostať 190 a niekto bude mať 256eur o 66 eur viac ako ja. z akého dôvovodu by to tak malo byť? je to nespravodlivé. (66eur = napríklad cca. zimná bunda a čižmy pre dieťa) moje dieťa tieto veci akože nepotrebuje, alebo ako to mám chápať? keďže mamičky bojovníčky nebojujú aby som mala toľko eur, koľko oni.
mne bude niekto vyčítať, že závidím. no ak by mi mala ktorákoľvek mamička, ktorá má 266eur dať polovicu z rozdielu, tak to neurobí.
@zuzanabrrr
uz som to poslala babam... 🙂

Toto ked si teraz pan minister precita si o matkach spravi "uzasnu " mienku.
Teraz by spravili najlepsie keby dali vsetkym 190,- bez rozdielu, by ste boli vsetky spokojne, mohli by ste tu vypisovat ake je to nespravodlive. Mali by ste spolocneho nepriatela, lebo to je stara pravda najlepsim tuzidlom vztahov je spolocny nepriatel. Ked si pozriete prispevky z pred 2 tyzdov ako ste davali babam navrhy, podnety, oni na tom makali, a teraz ste ako otocili kabat, ked z toho nic nemate! Vam neslo o princip, ale o vlastny prospech. Krasne koceny, krasne 🙄