Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
Baby ale veď ešte nič nie je schválené.
V auguste nás ubezpečili, že sa nič meniť nebude. O mesiac nato prišla myšlienka na zjednotenie. Teraz sa zrazu dá urobiť zmena. Veď do toho 31.10 sa to môže ešte kľudne 3x zmeniť. Takže neriešte zatiaľ veci zbytočne.
skuste sa schladit a debatujte na urovni
@krasnulka pracujúca za minimálnu mzdu má nižšiu materskú ako ty RP...fajnová teda nie som, ale nechcem sa vrátiť do čias, keď som žila z 4400sk...do čias, o ktorých teraz vykrikujú, ako bolo dobre, plná štátna kasa, ktorú potom Fico porozdával...ja som teda tú plnú kasu nijako nepocítila, plat mi nezvýšili, pri narodení dcéry som nedostala nič, a RD bol už spomínaných 4400sk...
@majamat no to plati kazdemu,nie len mne alebo mojim detom. Ale okrem skoly asi nic.Myslim zakladnu. A svoje denne studium na strednej mi platili rodicia,stat mi nedal ani korunu.A dalsie studia si zasa budem platit ja, aj s ostatnými skolskymi potrebami. Takze to, co mne stat da za 3 roky rodicovskej,ja statu po RP vratim asi tisic krat.
@krasnulka ja som platila statu odvody desat rokov, vzdy som mala slusny plat. V poslednych rokoch 1700 eur. Velmi som sa tesila na MD,ze si uzijem svoje prve dieta tri roky. Dost som na odvodoch zaplatila, boli to vysoke odvody a teraz mi jednoducho tych 190 eur nestaci, neviem, co mam robit. Mam sice otca dietata, ale ten mi plati 160 eur. Keby som mala aspon ten vyssi, dobre, poviem si, ze aspon spadam do tej skupiny, ktorej sa tie odvody vyplatili, alebo keby teda bola dlhsia materska a vyssi, ale mne to stopli na tisic eur a dali 55 percent, co nie je malo, ale nie je to tolko, aby sa tie odvody vyplatili, ak ma byt jednotny prispevok. A mna to po dnesnych orkovaniach tych bab z peticneho vyboru obislo o dva tyzdne. Do polky januara totiz poberam matersku a potom RP. Cize hold smola. Predsa neslo len o tie, ktore ho uz maju schvaleny, to preco s tym suhlasili??
@monika633 prepáč, ale za to už nemôžem ani ja ani nikto, že si nepracovala to mi je ľúto a to tu bolo odjakživa. Materská je vyrátaná zo mzdy. Nieže by si bola rada, že sa zvýši RP aspoň na 190€ každý cent je dobrá, pre mňa je a som rada aspoň tomu. Uvedom si, že ti RP nikdy nezvýšia na 500€ a baby v petičnom výbore robia čo môžu už len to je úspech , že ich premierka prijala a nemusela. Nepozeraj len na seba pozri aj na ostatné budúce mamičky a verím, že aj ty plánuješ do budúcnosti aj druhé potom to privítaš.
@katka888 dakujem
@tyli
@krasnulka ...suhlasim...dorovnat vsetkym rovnako...
.....davat RP len na prve 3max 4 det..aby to romovia nezneuzivali...a bol by pokoj..ale asi to je tak ze tie co mame malo nakupujeme vsetko lacnejsie ..a tie co maju viac kupuju vsetko drahsie pre deti......ach jaj ake su tie deti rozdielne v narocnosti..... 😀 ....
@monika633 prepáč, ale za to už nemôžem ani ja ani nikto, že si nepracovala to mi je ľúto a to tu bolo odjakživa. Materská je vyrátaná zo mzdy. Nieže by si bola rada, že sa zvýši RP aspoň na 190€ každý cent je dobrá, pre mňa je a som rada aspoň tomu. Uvedom si, že ti RP nikdy nezvýšia na 500€ a baby v petičnom výbore robia čo môžu už len to je úspech , že ich premierka prijala a nemusela. Nepozeraj len na seba pozri aj na ostatné budúce mamičky a verím, že aj ty plánuješ do budúcnosti aj druhé potom to privítaš. Ešte nič nie je schválené, tak načo sa rozčuľuješ škodí to bábenku na to mysli.
@zuzanabrrr
Teraz vecer som citala clanok, ze vraj bude prechodne obdobie a my pojdeme po starom. Zistili, ze je to protiustavne, pretoze nam uz plynie rodicovsky a mame doklady o vyssom prispevku riadne zaslane. Tak uvidim, co z toho bude
@veronikapp zober si to aj z tejto stranky. Mojmu manzelovi mesacne strhaju nemale peniaze pre stat. A co mi stat da ked som na RP s jeho dietatom? Velke ho.no! Za tie peniaze, co mu mesacne strhnu by som mala pomaly dalsi RP
@zuzanabrrr ale veď oni s tým nesúhlasili...halooo haloooo
Dievcata z peticneho vyboru a vsetkym, ktore sa nas zastavaju a bojuju za prava mamiciek, VELKA VDAKA.
@suem dik veď to a je to hanba tá účasť mamičiek z BA. Keby pršalo, tak som ticho, ale bolo krásne slnečno a teplučko ,tak každá mohla ísť v rámci prechádzky. Som zvedavá či zajtra nás bude viac a podporia všetky body ktoré sú v petícii. Ľahko sa ťuká a rozčuľuje cez net. Plánuje sa štrajk aj v iných mestách som zvedavá tam na účasť určite to budem sledovať. Veľmi som z toho sklamaná ti poviem ☹
aj tak si mysli ze nech to uz dopadne akokolvek, ja som si svoje dve dievcatka nerobila pre to aby som za ne dostala porodne a neviem aky vysoky RP. mne je to uz jedno aj ked mi zoberu vsetko. ja uz mam svoje dva poklady. bru 😀
@andulla tiež som sklamaná...
@veronikapp niektorym nevysvetlis 😔 a mozes to napisat aj 100x 😖
dakujem admin.že moj prispevok zmazal takže ešte raz-mala a kratka reportaž v TV kde je 20mamičiek.Je smutne že nas nepodržali blavačky no načo oni to maju lahšie a všetci to dobre vieme....nam yo severu,stredu a vychodu to stoji čas a peniaze.Radičova bola rada ze Vas poslala za dvere a MIHAL socialny amater si može dalej plnit rodinny rozpočet 8000eu mesačne.Nič ste nedosiahli!!!!!!!!!!!!!!!!!Hadate sa o bobkoch a stači Vam smet čo Vam daju.Najhoršie na tom su buduce mamičky.
@ncora
tak tak . súhlasím s tebou 😀
ja nakupujem cez internetové bazáry a dieťa nosí obnosené veci. potom ich ešte predávam 😝
veľmi ma hnevá rozdielny RD.
môj syn má zdr. prob., za rok navštívime niekoľko ambulancií, takmer všetky sú v BA a tak musíme dochádzať.
cestu nemám zadarmo ani náklady a lieky mi nikto nepreplatí. niekedy naozaj čarujem s peniazmi. do teraz som si nesťažovala a musela som vyžiť z tých ubohých 164eur. no nič ma nenahnevá viac, ak si ponosujú mamičky zdravých detí, že nebudú vedieť vyžiť 😠 viem, že peňazí nikdy nie je dosť. no nech žiadajú rovnako pre všetky mamičky a nie iba pre jednu skupinu.
VYHLASENIE Z FB
Vyhlásenie:Dnes bolo stretnutie s pánom ministrom Mihálom, odovzdali sme mu petičné hárky s asi 35000 podpismi v papierovej aj elektronickej forme. Chceme týmto poďakovať všetkým mamičkám, ktoré po celom Slovensku zbierali podpisy. Všetkým veľká vďaka, Vám, ktoré ste sa pripojili, či už vlastným podpisom alebo zbieraním podpisov na podpisové hárky. Sme radi, že sme sa všetky maminky spojili pre dobrú vec.
Před 2 minutami · Přidat komentář · To se mi líbí · NahlásitPrijala nás aj pani premiérka, rokovali sme o našich požiadavkách v petícii. Bojovali sme za všetky maminky, ktoré sa chystajú na materskú dovolenku, sú už na materskej dovolenke, sú na rodičovskej dovolenke, maminky, ktoré maju dvojičky, trojičky, maminky, ktoré sa starajú o dieťatko zdravotne postihnuté. Pani premiérka nám predložila fakty, ktoré riešia predlženú materskú dovolenku, kde sa preukáže zásluhovosť odvádzania príspevkov na nemocenské poistenie, rodičovský príspevok a potrebné doplnenie prechodných ustanovení a postupného zavádzania daných zmien. Prísľub je však pekné slovo a tak čakáme na náš kľučový dátum 30.11.2010 kedy sa bude o predmetnom zákone rokovať v parlamente, kde majuú byť prediskutované naše priomienky. Do tej doby budeme realizovať naše plány a pripravovať protestné zhromaždenia ako reťazovú reakciu v rôznych mestách Slovenska. Musíme neustále pripomínať, že máme vecné pripomienky, ktoré je potrebné v predmetnom zákone zapracovať. Je potrebné, aby sme neustále poukazovali na našu problematiku. Nevzdáme sa a budeme za všetky mamičky bojovať až do konca.