icon

Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?

emmka3
4. aug 2010

Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...

a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.

Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...

kacenqa
11. okt 2010

katka: ja som to uz kdesi pisala, nesuhlasim s bodom 2., ze RP by sa mal navysovat len matkam dvojiciek. podla mna by sa mal navysovat kazdemu, kto sa stara o 2 a viac deti doma sucasne.

baby argumentuju ze dvojickam musia kupovat vsetko dvojmo, a ze monodeti po sebe mozu dedit, ale neda sa pausalne povedat, ze to mladsie zdedi vsetko po starsom...nie je to sice moj pripad, lebo teda moja mladsia dedi po starsej od narodenia uplne vsetko, ale to len preto, ze sme mali stastie a dievcata sa narodili takmer na den presne a obe su dievcata.....ale ak starsie je dievca a narodi sa na jar a mladsi chlapec a narodi sa do jesene ci do zimy, tak sanca dedit oblecko po sebe je asi tak 10-15% a aj to len take tie uplne najmensie miminkovske veci

navyse, s vekom rastu aj financne naroky deti, a matka ostava na RD omnoho dlhsie pri 2 detoch, ako pri dvojickach...takze ak ma zena rozdiel medzi detmi 2.5 roka napr. ostava na RD takmer 6 rokov, cim je vypadok prijmov v rodine omnoho vyssi, pretoze matka dvojiciek v tom case uz takmer 3 roky pracuje a dokaze tie zvysene
naroky dietata/deti lahsie pokryt

preto by som chcela, aby sa do buducnosti presadilo nejake progresivne zvysovanie RP pre vsetky matky, ktore maju viac deti....pre viacercata hned dnom vzniku naroku na RP, pre matky, ktore maju 2 a viac monodeti tiez ku dnu vzniku naroku na RP na mladsie dieta (snad som to zrozumitelne napisala)

ved castokrat existencia mladsieho dietata je dovod, preco to starsie nevezmu do skolky...aj na toto napr. treba prihliadat....

andulla
11. okt 2010

@monika633 viac ako teraz a ty si čo myslíš, že akú mám ja materskú a to mám odrobených 20 rokov.

tyli
11. okt 2010

@trogir súhlasím vo všetkom, čo si napísala. je to tak.

veronikapp
11. okt 2010

@babullka1 super 😉

czechzuzanaba
11. okt 2010

Prosim Vas, mate nekdo info, jake je stanovisko toho peticniho vyboru na ten dnesni navrh? Protoze podle toho, co jsem videla ve zpravach Elise vypadala spokojene s tim prispevkem 265 EUR do 20 mesicu ditete pro ty, co ho maji uz ted. Nechce se mi tomu verit....Ale tam tu diskusi o strajku stopli, tak nevim, kde se da zjistit jaka je vlastne situace.

A mimochodem - ta ucast dneska fakt bidna....Proto sem se rano trikrat ptala, kolik lidi jde...Presne tohto sem se bala😀

kacenqa
11. okt 2010

@katka888 moj predosly prispevok bol pre teba...

andulla
11. okt 2010

@monika633 neviem odkiaľ si, ale pevne verím, že aa bude v tvojom meste štrajk, tak tam aj pôjdeš a povieš si svoj názor aj pred médiami. Nie sa na petičný výbor stále navážať o tom je aj štrajk!!!

monika633
11. okt 2010

@andulla myslim to tak ze si mi napisala ze mi zdvihnu 5 percent ku materskej..slava!!!strasne sa tesim....nevymenime sa?ja ti dam moju matersku aj s tymi 5 percentami a ty mi daj zvyseny rp ak ho budes dostavat.

babullka1
11. okt 2010

@ czechzuzanaba vyhlasenie z FB som prave pridala na predoslej strane

veronikapp
11. okt 2010

@kacenqa súhlasím

krasnulka
Odpoveď bola odstránená
babullka1
11. okt 2010

takze este raz VYHLASENIE Z FB
Vyhlásenie:Dnes bolo stretnutie s pánom ministrom Mihálom, odovzdali sme mu petičné hárky s asi 35000 podpismi v papierovej aj elektronickej forme. Chceme týmto poďakovať všetkým mamičkám, ktoré po celom Slovensku zbierali podpisy. Všetkým veľká vďaka, Vám, ktoré ste sa pripojili, či už vlastným podpisom alebo zbieraním podpisov na podpisové hárky. Sme radi, že sme sa všetky maminky spojili pre dobrú vec.
Před 2 minutami · Přidat komentář · To se mi líbí · NahlásitPrijala nás aj pani premiérka, rokovali sme o našich požiadavkách v petícii. Bojovali sme za všetky maminky, ktoré sa chystajú na materskú dovolenku, sú už na materskej dovolenke, sú na rodičovskej dovolenke, maminky, ktoré maju dvojičky, trojičky, maminky, ktoré sa starajú o dieťatko zdravotne postihnuté. Pani premiérka nám predložila fakty, ktoré riešia predlženú materskú dovolenku, kde sa preukáže zásluhovosť odvádzania príspevkov na nemocenské poistenie, rodičovský príspevok a potrebné doplnenie prechodných ustanovení a postupného zavádzania daných zmien. Prísľub je však pekné slovo a tak čakáme na náš kľučový dátum 30.11.2010 kedy sa bude o predmetnom zákone rokovať v parlamente, kde majuú byť prediskutované naše priomienky. Do tej doby budeme realizovať naše plány a pripravovať protestné zhromaždenia ako reťazovú reakciu v rôznych mestách Slovenska. Musíme neustále pripomínať, že máme vecné pripomienky, ktoré je potrebné v predmetnom zákone zapracovať. Je potrebné, aby sme neustále poukazovali na našu problematiku. Nevzdáme sa a budeme za všetky mamičky bojovať až do konca.
Dnes o 21:17 • 1 dieťa • Odpovedz

tyli
11. okt 2010

@kacenqa dobre si to napísala 🙂

babullka1
Odpoveď bola odstránená
ncora
11. okt 2010

@tyli Suhlasim..... 😉

majca424
11. okt 2010

Chcem len zareagovať trošku ohľadom toho RP.... Nejde mi do hlavy, prečo všetci narážate aj na nás, čo sa to nam má zvyšíť... Platili ste si poctivo odvody a všetko okolo toho bla bla bla.... a čo je Vaše dieťa nejaké iné, spapa viac alebo minie viac plienok keď musíte mať vyšší rodičovský príspevok??? Je mi to vlastne jedno, aj tak ked mi daju RP 190 e aj tak si za to nič poriadne nekupim... Mesačne mi to výjde o necelých 25 eur viac, čo nie je ani na poriadny balík plienok... takže neviem... toť môj názor...

czechzuzanaba
11. okt 2010

@babullka1 diky.

Tak to to pekne blbo sestrihali v te TV teda....Tam rekli ten navrh, a pak hned tam byla Elise a rikala, ze jeste nemame vyhrano, ze nic neni na papire......O tom, ze se porad jeste bojuje za tehotne, maminky dvojicek a dalsi body petice ani zminka....

ciapockaaa
11. okt 2010

@krasnulka no moj manzel tiez pracuje a nie kratko,poctivo odvadza statu,ma dve deti,ktore z toho vlastne nemaju nic,ale co uz...ked niekto bude chciet bojovat za to,aby sme vsetci dostali rovnako,pridam sa.moje deti maju tiez svoje potreby a boli by sme radi keby sa tatinko nemusel tolko nahanat...tiez si deticky chceme uzit a nie utekat do prace a nechat ich cudzim ludom.zial 164 eur pre dve deti nie je ani na zakladne potreby...a to nastastie mladsiu stale kojim...preco nebojuju za to,aby vsetci mali 256eur.ked odvadzali statu,nech im predlzia a zvysia matersku...

olifcek
11. okt 2010

@czechzuzanaba v jojke to vraveli, teda, nechali ju to povedat, nezostrihali to x;o)

ncora
11. okt 2010

@krasnulka Suhlasim.... 😉

babullka1
11. okt 2010

@czechzuzanaba nemas za co.......v telke si vzdy zostihaju len to co im zrovna pasuje..... 😉

veronikapp
11. okt 2010

@majca424 rodičovský príspevok je pre matku...pre dieťa je prídavok tých 20 eur a ten je pre každé dieťa rovnaký

veronikapp
11. okt 2010

@czechzuzanaba oni to vždy vedia tak pekne zostrihať 😠

llara1110
11. okt 2010

dnes bol članok v Novom Case kolko stoji dieta...nie nie nechapte ma zle dame aj posledne a nikdy to lutovat nebudeme no kalkulacia bola od prveho roka do asi 5už neviem- 220 do 290 eu ak berieme zdrave dieta.Ja svoje dieta milujem aj keby ma stalo všetky love sveta len ide o to ZE AK STATU NIECO DAVAM TAK OCAKAVAM AJ SPATNU VAZBU a ta je arogancia,neprofesionalita,nekonečna pažravost poslancov,vlady...

majca424
11. okt 2010

@veronikapp to je asi jedno pre koho to je... minie sa to na to isté.....

ciapockaaa
11. okt 2010

@majca424 no my ked prideme do obchodu,tak dostaneme lacnejsie 😝 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

emkab
11. okt 2010

Skuste si pozriet prispevok na TA3 +Markize a potom JOJku....ja by som skor verila JOJke, lebo JOJka informovala aj doteraz, co sa deje, ostatni na to kaslali, kym sa tam neobjavila premierka a ..ten pan, co nam vsetkym pije krv

veronikapp
11. okt 2010

@ciapockaaa to by som brala všetkými desiatimi...zvýšenie a predĺženie materskej...

olifcek
Odpoveď bola odstránená