Zrušia príplatok k príspevku pri narodení dieťaťa?
Mamicky, buduce mamicky a snazilky ... co poviete na toto?
http://www.cas.sk/clanok/175703/takto-motivuju-...
a este v rychlosti prepocet, ako sa budeme mat "dobre" 😖
Takže maminy ja som si dala tú robotu a prerátala tú Mihálovu spravodlivosť v praxi:
Pracujúca mamina za tri roky na materskej príde o 878,64 € prípadne 1 178,64 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 alebo 190 €). A nepracujúca mamina na tom zarobí 773,40 € prípadne 473,40 € (podľa toho, či bude rodičovský 180 albo 190 €). A to sa ešte bavíme za predpokladu, že prípatok k príspevku na dieťa zostane len bude rozrátaný. To je logika takže tá ktorá neplatí dane ani odvody dostane viac a tá ktorá poctivo pracuje príde o výhody, ktoré v súčasnosti má. Ale základ je, že budeme mať jednotný rodičovský príspevok.
Asi by stalo zato sa do toho nejak opriet (kedze Unia matiek sa vyjadrila v style, ze je to v podstate OK 😔 , nech to neprejde, lebo aj ked nase zlaticka nerodime pre peniaze, ale v dnesnej dobe sa bez nich neda zit ... zial ...
@andulla
dakujem za prijemne slova, niekedy mam pocit, ze clovek bojuje s veternymi mlynmi, ze za dobrotu na zobrotu, ze podas prst a je problem, ze preco nedas celu ruku, ze poniektori zabudlaju na to, ze vybojovane sa ich moze tykat na dalsej materskej, alebo niekoho ich blizkeho, ze cokolvek spravis, vzdy najdu chybu, ze ked v markize povedia BU, tak ze bude koniec sveta, aj ked to BU nie je ani v navrhu nie to este uzakonene, ze kritika je asi v mode, ale konstruktivne napady sa uz nenosia a celkovo sa na to mame chut vysr.....
@majca424 nie je to jedno...a zase spomínané odvody 😅 ak má byť jednotný RP, nech sú inak zvýhodnené pracujúce matky, napríklad predĺženou a zvýšenou materskou, daňovými úľavami PRE OTCA, bonusmy a podobne...
@veronikapp pre matku,ktora zivi aj svoje deti,za 20 eur nekupim ani plienky a kde je ostatne
@lizatko1009 od roku 2003 sa za studentov stat nemocenske neplati... studenti si tak maximalne mozu sami dobrovolne platit nemocenske... ja som pisala p. Tomanovej email, ked zvysovali RP pre byvale pracujuce matky na 256e ze preco ja ako studentka mam dostavat len 164e.... tak mi z jej uradu odpisali ze som si mala dobrovolne 270dni platit nemocenske poisteneie vtedy by som mala aj matersku aj zvyseny RP...pricom je to cisty debilizmus, lebo ja som babo neplanovala a vobec som sa nezaujimala o to ci treba nieco platit alebo nie ked chcem poberat matersku a ten vyssi RP...
@ciapockaaa presne tak. A cim viac pracuje,tym viac dava statu. A co z toho?
Dobry den,
rada by som sa po novych informaciach, ktore uviedol minister Mihal a premierka vyjadrila k RP.
To, ze chce minister ponechat vyssi prispevok len matkam, ktore ho uz poberali, pripadne je im schvaleny k 1. januaru, je este nesystemovejsie. Mna to napr. obislo o dva tyzdne. A to som dva tyzdne prenasala! Smola. Predsa tu ide o to, ze aj tie matky, ktore su tehotne, pripadne poberaju matersku aj po januari a rodicovsky prispevok im bude priznany po 1. januari, s tym ratali, ze budu mat vyssi prispevok. Cize tu nejde len urobit krok - ponechat tym, co poberaju!
Preco mam ja dostat menej, ked som odvadzala odvody skoro desat rokov po vystudovani VS ako ina, ktora tiez pracovala, ale porodila o dva tyzdne skor???
Myslim, ze toto riesenie je nespravodlive.
Prechodne risenie by malo smerovat k tomu, ze sa postupne predlzuje zasluhova materska, tak ako je to momentalne navrhnute a postupne znizuje rozdiel RP ako jenodtnej socialnej davky.
@ciapockaaa ale ja za to nemôžem, že náš skvelý štát takto podporuje matky s deťmi...
@ciapockaaa jasne jasne, veď mne to bolo divné, prečo sa ma pýtaju, či som robila pred materskou alebo nieee 😀 😀 😀 😀 😀
@adeka ved ja viem, o to prave ide, ze len tie, ktore ho uz maju priznany, avsak, tie, ktore by ho mali mat po 1. januari, to nedostanu. Mna to obislo o dva tyzdne a to som bohuzial prenasala
@katka888 nevešaj hlavu treba ísť ďalej lebo naozaj to nerobíme len pre seba. Ja už deti viac nebudem mať, ale sú tu ešte iné matky a čakateľky pre ktoré sa to oplatí robiť a hlavne pre našu ďalšiu generáciu od ktorej budeme závislí aj my neskôr. Držím kočkám z výboru päste a zajtra som pred parlamentom nech vedia, že nie sú samé v tom.
@zuzanabrrr super 😉
@kacenqa
Vetsinou tu nereaguji na konkretni nazory holek, respektuju ze kazda je v jine situaci. Ale tvuj napad "preto by som chcela, aby sa do buducnosti presadilo nejake progresivne zvysovanie RP pre vsetky matky, ktore maju viac deti.... " me opravdu vytvoril usmev na tvari 😀
@monika633 pre Teba extra
http://www.olifcek.info/vyhlasenie-11-10
a pozrite si jojku archiv - spravy
som toho nazoru,ze keby sa bojovalo o 256 eur pre vsetkych,urcite by bola vacsia ucast na tom vasom ´´strajku´´.jednoznnacne sme boli doteraz diskriminovane...
@ciapockaaa
predpokladam, ze nesledujes celu diskusiu, iste by si sa stretla uz s prvotnymi navrhmi, ktore pochopitelne vidia svetlo sveta a to zvysenie poberania materskej na 1 rok a poberania RP urceneho podla vysky zivotneho minima a zaroven uprava v danovom bonuse druheho úpracujuceho rodica, kde cast dani by ostalo v domacej kase.
a ked Mihal povedal,ze ponechaju tych 256e tym,co uz ich uz poberaju,mali baby povedat NIE, nedajte im?
po dnešku som sa ja aj viacere mamičky odhlásili zo skupiny z facebooku a z rodičovkého príspevku. Je to na protest, proti takýmto nesystémovým zmenám a nedostatočnom informovaní z Vašej strany. Riešte si tento problém, ale bez nás viacerých mamičiek, lebo nikto sa nás nič nepýta a ani poriadne nepovie. A tie vyhlásenia má lepšie pripravené Mihaľ pre nás ako Vy čo nás mate informovať.... 🙄 🙄 🙄 🙄

@monika633 vidím a čítam, že ty si stále budeš tvrdiť svoje ok máš na to právo a prečo si nepôjdeš vypýtať viac na štrajk. Ja som dnes bola a poviem ti, že som do TV povedala, že som sem prišla bojovať za ostatné mamičky, ktorým nechcú priznať RP vo výške 256€ a majú na to nárok, ale bohužiaľ to vystrihli za to aj nemôžem. Tu to mi dve nevyriešime a už to nechajme tak lebo to k ničomu nevedie.