icon

Zvýšenie rodičovského príspevku od januára 2020

dada011
3. sep 2019

Ahojte žienky, chcem sa spýtať, či je už schválené zvýšenie rodičovského príspevku od januáara 2020 o tých 150€ pri poberaní materskej a o 50€ pri neodpracovaných dnoch. Dakujem

dai
26. sep 2019

@veronikakrissakova 🙂 plány asi nikomu dokonale nevychádzajú... Ale teda mat 3 malé deti a nepracovat vôbec - prepáč, ale to všetky sú náhodné? To sa mi v dnešnej dobe fakt nechce verit🙂 hlavne teda keď vidím ze mam problémy vychádzať s jedným tak si dám veľký pozor s druhým... A ak už sa pomylim s 2mi a je to ešte horšie tak už asi zamknem komorku na 2x a trosku poplánujem...

veronice
29. sep 2019

Pripajam info od odbornika k zvyseniu rodicaku od noveho roka. Precitajte si ;)
http://www.relia.sk/Article.aspx?ID=241&fbclid=...

nikoleta_rapko
9. okt 2019

Dobrý deň prosím vás nikde som sa nedocitala či my čo preberáme príspevok na starostlivosť a nie rodičovský máme možnosť prihlásiť sa naspäť na rodičovský... Keďže príspevok na starostlivosť bude o 90eur nižší ako rodičovský.

enusamt
14. okt 2019

@nikoleta_rapko ano, da sa to

nikoleta_rapko
19. okt 2019

@enusamt ďakujem skúsim sa informovať na úrade 😉

zuzkulinka
26. okt 2019

Dobrý večer, môžte mi prosím poradiť. Ja som poberala MD , po 2 rokoch som dala výpoved s tým, že na RD prešiel manžel a zostal na nej doteraz, už má malý 4 roky, ale nám priznali do 5 rokov, kvoli zdravotnému stavu, on je SZCO, ale platí si len zdravotnú momentálne. Ja som nastupila do práce, ešte nemal ani 3 roky. Robím už vyše roka a chcem sa spýtať či bude mať nárok na tých 370 eur, alebo by som si to mala prehodiť na seba, kedže som predtým pracovala a poberala MD, bola som na UPSVaR, Lenže už pracujem vyše roka tak neviem či bude mať nárok aj on, alebo si to prehodíme, aby som ja dostávala tých 370 eur. Dakujem za každú radu.

monikano13
27. nov 2019

A ako to je ked som pracovala viac ako tych 270 dni, ale natersku som nemala vyysiu ako je rodicak, tak som brala tych cca 220 eur, tyka sa ma zvysenue o tych 150 eur.

enusamt
27. nov 2019

@monikano13 ano, kedze materska bola... je jedno v akej sume

evittam
27. nov 2019

@monikano13 Prečo si s porozumením neprečítas novelu zakona? Ti co mali nárok na MD maju narok na vyssi RP. Bodka.

monikano13
27. nov 2019

@enusamt dakujem za odpoved.

carrot_apple
28. nov 2019

môžem sa spýtať, že: skončí mi materská, dostanem 370 RP lebo som predtým pracovala a keď bude mať dieťa povedzme 2roky nastúpim do roboty, budem stále poberať RP?

evittam
28. nov 2019

@carrot_apple Narok na vyssi RP mas ak si mala narok na MD a nie ak si pracovala. A ano RP dostavas do 3rokov veku dietata.

mimac
Autor odpoveď zmazal
carrot_apple
28. nov 2019

@evittam ja tomu rozumiem, ide mi o to, že keď dieťa bude mať 2 roky a pôjdem nazad do práce a s dieťaťom ostane povedzme starká, že či ja môžem poberať RP + plat.

evittam
28. nov 2019

@carrot_apple Ved som ti jasne odpovedala. Comu nerozumies.

enusamt
28. nov 2019

@carrot_apple aj keby suseda strazila, neprides on

gemelos
30. dec 2019

Mám otázku: Materskú som poberala vyrátanú z platu, či že mal by sa ma týkať aj vyšší rodičovský príspevok 370,- Eur, ALE.. po materskej som bola pol roka na úrade práce..poberala som dávky a potom som išla naspäť na rodičovskú dovolenku. Malá ešte nemá 3 roky.. Bude toto "prerušenie" problém?

evittam
30. dec 2019

@gemelos Vid schváleny zákon. Nie

carmenuska
30. dec 2019

Baby,nemam čas čítať celú diskusiu,možno ste sa už o Tom bavili.Mam rodicak do 6.rokov zo zdravot.dovodov....Aj na to sa to zvýšenie vzťahuje? Pracovala som,čiže by sa má týkalo tých 370€.

evittam
30. dec 2019

@carmenuska Vyssi RP nie je podmieneny tym ci si pracovala ale ci si mala narok na MD.

evittam
30. dec 2019

@carmenuska A ano zvýšenie sa tyka aj RP zo zdravotných dôvodov.

marketa1111
3. jan 2020

@gemelos môžem sa spýtať načo si bola na úrade a poberala davky? Aké davky?

evittam
3. jan 2020

@marketa1111 Pravdepodobne podporu

marketa1111
3. jan 2020

@evittam to sa da po materskej poberat podporu a potom naspäť rodicak???

evittam
3. jan 2020

@marketa1111 A prečo by sa nedalo. RP môže zatiaľ poberat otec dieťaťa.

marketa1111
3. jan 2020

@evittam no ale to po materskej musi dat žena výpoveď v praci.

enusamt
3. jan 2020

@marketa1111 tak daj vypoved po rodicaku

evittam
3. jan 2020

@marketa1111 No ked chces poberať podporu tak samozrejme treba ukončiť PP.

evittam
3. jan 2020

@marketa1111 Niekomu napr.skonci PP na dobu určitú a ak ma nárok na podporu preco to nechať štátu...

marketa1111
4. jan 2020

@enusamt no mne sa to neoplati ja mam vysokú poziciu v práci. To sa pytam za zaujmu..😊