icon

Zvýšenie rodičovského príspevku od januára 2020

dada011
3. sep 2019

Ahojte žienky, chcem sa spýtať, či je už schválené zvýšenie rodičovského príspevku od januáara 2020 o tých 150€ pri poberaní materskej a o 50€ pri neodpracovaných dnoch. Dakujem

ivusikk
4. sep 2019

@dai ja som Tesco v žiadnom z mojich príspevkov nespomínala

dai
4. sep 2019

@ivusikk reagovala som na teba? Nadvaezovala som na debatu o práci v zahraničí... Ak si robila normálnu prácu tak si sa v de mala určite fajn... Ja som sa tam mala finančné násobne lepšie ako v SR keďže na mojej pozícii sa tam násobne viac zaraba🙂

ivusikk
4. sep 2019

@dai no označila si má preto som reagovala

evittam
4. sep 2019

@carrot_apple Ale trepes hovadiny. MD je ci pre slobodnú alebo vydatú rovnaká-34tyznov t.j.8.5mesiaca. Pre osamelu matku - t.j.samu sa starajucu o dieta je to 37tyzdnov, matka dvojčiat 43tyzdnov.
Dalej minimalna mzda je momentálne 520Eur.

erikavesela
4. sep 2019

@dai presne ako pises, ked robis kvalifikovanu pracu v de, tak sa mas dobre...ak si predavacka a pod.tak to lahke nie je...my sme odtial odisli po 10 r...do de sme odisli este v 1997...po 10r.sa vratili...nie kvoli praci...tu istu pracu pre tu istu firmu robime do dnes, odisli sme kvoli tomu, ze sme tam boli cudzincami a vzdy sme v ich ociach boli na pritaz statu a kradli im pracu, byty a pod...a takto som zit nechcela...

carrot_apple
4. sep 2019

@evittam tak tých pár eúr hore dole...pch.v konečnom dôsledku som sa až tak nesekla takže potom ten rozdiel je menší v mojom porovnaní 😂😂😂

carrot_apple
4. sep 2019

@evittam a nebolo to inak???asi to zmenili.

evittam
4. sep 2019

@carrot_apple
Bolo ale dost dávno 😉

carrot_apple
4. sep 2019

@evittam 7 rokov,lebo vtedy som mala dcéru a mala som materské 8.5 mesiaca a s partnerom v manželstve nie,ale žili sme vtedy spolu... škoda,furt sa voľačo mení, celý deň aby človek bol v strehu 😂

stela01
4. sep 2019

@carrot_apple tak ako hovoríš , v strehu .
A ešte povedia neznalosť neospravedlňuje

evittam
4. sep 2019

@carrot_apple No ved ty pises o 6 ,5 mesiacoch nie ja

evittam
4. sep 2019

@stela01 A prečo by mala neznalosť ospravedlňovat

mimac
5. sep 2019

@evittam tak to je, zákony sú prístupné všetkým bez rozdielu a keď sa budeš v nich vyznať tak ti to pomôže, napríklad ak ochories, prídeš o prácu,otehotnies, prídeš zo zahraničia, dostaneš výpoveď alebo ak chces dať výpoveď čo robiť a ako sa zariadiť aby ti bolo najlepšie

mimac
5. sep 2019

@evittam tak to je, zákony sú prístupné všetkým bez rozdielu a keď sa budeš v nich vyznať tak ti to pomôže, napríklad ak ochories, prídeš o prácu,otehotnies, prídeš zo zahraničia, dostaneš výpoveď alebo ak chces dať výpoveď čo robiť a ako sa zariadiť aby ti bolo najlepšie

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
ukulela
5. sep 2019

@zuzu1122 vola sa to rodicovsky prispevok, nie je viazany na pracu, ci nepracu. za mna pocas materskej aj rodicovskej je na mojom mieste nahrada na dobu urcitu. (ja pracujem popri rodicaku na inu zmluvu za inych podmienok.) co znamena, ze nemohla nastupit do prace, lebo cakali na zenu z MD? vyhovorka zamestnavatela, keby potreboval pracovnu silu, tak ju prijme na zastupovanie. dokonca strat predsa podporuje zeny na rodicaku k navratu do prace tym, ze dava prispevok na jasle - dopkonca vyssi ako rodicak - takze aj statu vyhovuje, ked zena nastupi do prace skor! takze - aktualne, ked si ja viem zivot zariadit tak, ze popri rodicaku si zarobim, no nemusim nastupit do prace na plny uvazok a ziadat dokonca vyssi prispevok na jasle tomuto statu setrim :P
ad 1 - kritizuje sa tu, ze rodicak je nizky a zeny z neho nevyziju (pritom to nema byt plat)
ad 2 - kritizuje sa tu, ze zeny, ktorym to situacia a dieta dovolia si vedia popri rodicaku zarobit/vratit sa do prace skor - smiesne.
ano - rodicak je urceny na starostlivost o dieta - a vari sa on nestaram? jedlo/lieky/oblecenie/volny cas/ .. co zahrnas do starostlivosti? raz to nie je plat, takze je jasne, ze popri rodicaku potrebujes v rodine aj iny prijem. ci ho doda matka/otec moze a je statu ukradnute. tak su nastavene pravidla. na SVK mame co sa tyka materskej/rodicaku nadstandartne podmienky v porovnani so svetom v dlzke poberania davky, ano, 230 je malo, no opakujem 100x - nie je to plat a nema ta to 3 roky drzat doma. mimochodom - ja by som radsej prijala garantovanie miesta v skolke od 3 rokov, ako vyssi rodicak.

evittam
5. sep 2019

@erikafagi No tesme sa kde to zase zaplatime. Banda kktov a predvolebné "cachre-machre". "Hor sa" mamicky na RD ich volit.

janette321
5. sep 2019

paráda . a plný net ako smer valcuje štatistiky z prvej priečky ...

maminkasisa
5. sep 2019

@evittam a este znizenie dani pre pravnicke osoby, to som fakt zvedava, kde na to chcu brat, lebo obedy zadarmo a vianocne pre dochodcov.... a kriza za dverami.....

evittam
5. sep 2019

@maminkasisa Obedy zadarmo vôbec nie su obedy zadarmo.😂😂😂😂. Vianočné dôchodcom uz dávajú roky. Kríza je za dverami uz dávno.

tiwahe
5. sep 2019

@maminkasisa dôchodcovia si odrobili a svoje odviedli, tak nezáviďte

janette321
5. sep 2019

@tiwahe ved im nieje co zavidiet . Pre nich je to akurat tak vysmech ta almuzna co im podhodili ...

tiwahe
5. sep 2019

@janette321 presne tak. Preto nechápem, prečo si o nich kde kto utiera ústa, keď sa hovorí o nejakom zvyšovaní čohokoľvek

janette321
5. sep 2019

@tiwahe nooo pretoze su / boli hlavni volici Fica . Presne za tu almuznu . Aj moj otec 77 rocny bol taky - chodil z vonku zmagoreny aky je Fico najlepsi lebo nikto iny im nepridal . Ale pomaly sa to menilo . Dva dni je plny net Fica a diskusii ( behaju tam tue statistiky ) . Nikto nechape ako sa k tym cislam dostal . Tak teraz zasa asi ,, lebo rodicak ,, ...

tiwahe
5. sep 2019

@janette321 veru môj otec bol tiež taká ovečka spočiatku 😁 Našťastie sa rýchlo z toho sna zobudil, a dodnes sa hanbí 🙈 tieto krátkozraké "vylepšenia" sú doslova na 🤮

janette321
5. sep 2019

@tiwahe my ked sme doma nieco na Fica povedali tak normalne sa tak rozculil ze nam az vynadal . Ale tiez uz dostal rozum .

eva233
5. sep 2019

@dada011 Vláda odsúhlasila návrh na zvýšenie rodičovského príspevku od budúceho roka, ako navrhujú poslanci Smeru. Novela zákona je v parlamente aktuálne v druhom čítaní. malo by sa rozhodnúť na septembrovom zasadnutí parlamentu.

tiwahe
5. sep 2019

@janette321 Bože 😁🙈

stela01
5. sep 2019

“Fantastické
Tak snáď sa zvýši pôrodnosť nech je aj na naše dôchodky + vianočné odmeny “

🙋🏼‍♀️😂