Zvýši mi materskú zamestnanie v s.r.o?
Prosím poraďte mi, je možné získať v mojom prípade vyššiu materskú?
Som tehotná 4 mesiace. Som živnostníčka, platím si minimálne povinné odvody. Mám možnosť od budúceho mesiaca zamestnať sa u rodiny v s.r.o za 1600 Eur mesačne, na pár mesiacov. Pomôže mi to nejako k vyššej materskej alebo vôbec?
Živnosť si môžem prerušiť ak to bude nutné. Ďakujem za rady.
@daniela1911 Ak ty nepoznáš prípad,kedy to zamietli, to neznamená, že neexistujú také prípady inde.
@daniela1911 ono to v prvom rade vyplýva z povahy slovenskej... chcieť niečo, na co nemám nárok, či?
Ci aj v obchode pri platení ti pokladnicka povie, že namiesto 50€ jej mas zaplatit co ja viem 80€? Asi by si sa hneď ohradila, ze prečo. Minimálne by si sa jej predpokladám spytala, prečo sa chce na tebe obohatiť, či?
Ale obohacovať sa na úkor statu, to uz je ok, ze? Ja nikomu nič nezávidím, pokial si platí odvody, nech ma max. matetsku. Ale nie taká, co roky odrbava systém, minimálne odvody, oststne pekne na ručičku a zrazu stat staraj sa, lebo ja som tehotna. To je podla teba Ok? No podľa mna nie. Ži z tých peňazí, co si ukratila stat o odvody, z ktorých ti mohla byť vypočítaná pekná materska. A nenatrcaj paprcu, nech ti platí, stará sa a zabezpečuje stat... ty máš dieta so štátom vari? Asi ťažko. A ked na to dieta "nemas", tak si ho proste nerob, to je fakt. Stat ti dá toho vyše hlavy, dokonca aj keď vôbec nič neplatis, mas rodicak, pridavky, bonus... tak čo ďalej takéto odrbavacky este chcú???
A mimo to, písala som to vo viacerých diskusiách už, uplne trápne sú tu komentáre, KOOOOOOLKO ony zaplatili tomuto štátu, a ony "predsamajunatonarok". Zaplatili mu veľké guľové, asi tak. Všetky tieto spekulantky predstavujú IBA NAKLADY pre stat, ale budú tu tvrdiť opak. A toto je podstata všetkých diskusii, vies. Nič viac, nič menej.
@zuzanockamt ja som mala szco a platila som minimálne odvody aj keď som zarobila slusne a priznala všetko 🤣 zamestnala som sa aby som mala vyssiu materskú a nikto nič neskumal
@nivea777 Super, to je radosti 👍👍👍

@luliu
@patta89
@lienka.7 označím vás hromadne dievčatá, ja netvrdím, že nemáte pravdu. Odpovedala som autorke na jej otázku. A verte, mám aj ja dosť skúseností a viem ako to funguje aj v prípade výzvy od SP pre zamestnávateľa. Všetci si to doteraz obhájili a nikomu sociálka nič nezamietla. Takze celé je to o tom. A že sú to starosti nazvyš? Samozrejme! Ale všetci sú si vedomí čo podstupujú pri tomto. Aj autorke to ponúkli - podľa toho čo píše.
A ešte na upresnenie - nie som sympatizant s Mihálom. Chápem vaše komentare, ale na druhej strane je tu xy ten na tieto témy - max materská, PNky, max podpora , predĺžený RP a súkromná školka a pod. Ale to že vám stupne tlak v nedeľu na MK to nevyrieši. To by museli prísť systémové zmeny a nie sa hádať o nálepkách na notebooku.