Zvýši sa mi rodičovský aj keď som menila robotu?
Dobrý deň,prosím vás zapocula som že ma byť vyšší rodičovský.
Len neviem ,či by som aj ja mala nárok na ten zvýšení rodičovsky, keby som náhodou ostala tehotná a mám zmluvu do konca októbra dali by mi výpoveď a nejaké mesiace by som musela ísť na úrad práce. Dostala by som tiež zvýšeny rodičovský.Odrobene mám 6rokov v kuse ,len som menila teraz robotu.
@mitasovajarka ja som to pochopila tak, že ak ti vznikne nárok na materské automaticky dostaneš aj vyšší rodičovský. Ja som tak po 16 rokoch zostala nezamestnaná v 8 tt , mala som nárok na materskú a že vraj dostanem aj zvýšení rodičovský. Uvidíme.....
Dievčatá a platí to aj pre ženy ktoré už rodičovský dostávajú, alebo až pre tie ktoré budú mať nárok od januára, teda od vtedy čo to schvália?
A bude to platit aj ked muz pojde na matersku? Neovplyvni sa tym nic?
Btw.nic este neschvalili a pochybujem ze aj schvalia. Predvolebne drísty.
@mitasovajarka Ty mas hlavne narok na MD. Teda ak otehotnies do konca oktobra. Ak nie a nepredĺžia ti zmluvu staci obnoviť NP.
Ahojte, prosím o radu, v práci som musela dať výpoveď kvôli zdravotnému stavu dieťaťa, teda ostávam na predĺženej rodičovskej dovolenke, ktorú už mám aj vybavenú. Pracujem ešte do konca mesiaca, chcem sa opýtať čo a kde treba nahlásiť? ďakujem

@mitasovajarka dali by ti