15 rokov spoločného života a s ničím nepomáha
Ahojte.Nechcem asi nič iné len to zo seba dostať von a na psychiatra nemám čas 😃 S manželom sme spolu 15 rokov.Máme dve krásne a zdravé deti. Prežili sme dobré a aj veľmi zlé chvíle.Ustáli sme to.Všetko.No posledné mesiace čo dokazuje je až neuveriteľné.Nikdy nebol dokonalý ale to ani ja nie lenže už fakt nevládzem všetko sama.Mladšie dieťa je veľmi náročné.Kôli tomu nemôžem odísť ani len na kávu.Naposledy som išla len do kúpeľne a skončila som s dieťaťom v nemocnici pre podozrenie vypitia čistiaceho prostriedku...Manžel to s ním nezvláda.Len kričí a hádže mu na zadok.Aj napriek tomu, že vidí a milión krát som povedala,že to nemá význam.V noci mladšie zle spí čiže som nevyspatá.Behám okolo dieťaťa od rana,varím,upratujem,idem s ním von,uložím ho spať. Mám pre ďalšie povinnosti tak hodinu kým spí a všetko začína znova. Muž príde z práce a napriek denodennýmom výčitkám si ľahne na gauč s telefónom v ruke a tvári sa,že tu nie je.Všade za sebou nechá iba bordel.Nič si po sebe neodnesie ani len do umývadla. Sex sme nemali 4 mesiace lebo som mala problém a musela som vysadiť antikoncepciu.Samozrejme gumu on nechce...Keďže nebude sex ani sa ma nedotkne a keď nie je sex tak on nemá dôvod snažiť sa mi s niečím pomôcť.A jeho aj tak nebaví snažiť sa dlhšie ako dva dni.Normálne sme sa nerozprávali už hádam aj rok a pol.Má telefón, takže ignoruje mňa aj deti.Keď mu to večer vyčítam, tak sa obhajuje tým, že mám telefón v ruke aj ja. Som z toho vyčerpaná, deprimovaná a tiež frustrovaná. Tak v skratke .Ďakujem za prípadné reakcie 🙂
Tak sa ho spýtaj koľko detí máš? Ak ti povie 2, tak ho vyved z omylu a povedz 3- aj s jeho maličkostou. Problém bude jeho neukojena potreba a preto nemá potrebu pomôcť on tebe 🤔 chlapy sú jednoduché primitívne tvory- potrebujú jesť a vyprázdniť si oriešky a ak to nemajú, strajkuju
Viem si predstaviť ja som s mužom 16r dve deti najmenší ma 2r 6m tiež máme pri výchove nezhody občas...A tiež robil to že mobil hladkal často...Ale nebudem mu krivdit aj občas pomôže s detmi aj doma...A teraz je s menším doma takže je to všetko na nom
@janinah no keď sa nad tým zamyslím, tak mu je jedno čo chcem ja. Nezáleží mu na tom ak preto musí robiť niečo dlhšie ako dva dni. To povedal sám. Ja naozaj nie som dokonalá. Mám plno chýb ale snažím sa čo to ide
Ako ti tu pár žien radilo začni si odkladať peniaze ak sa dá...A keď mu nič nevadí tak či mu bude vadiť vás odchod od neho....
@katarinka89 lenže byť bez sexu si vybral sám... ja som za ním chodila. On nechcel lebo guma a ja sa mu vnucovať nebudem...
@aniele presne ako píšeš,dnes muž nemusí krvopotne zabezpečiť chlieb pre rodinu,kto dnes má záhadu,pole asi v živote nevidel,kosiť to nevie,jablká kúpi v kauflande,načo by si svoje dopestoval,nedochoval by ani blchu nieto dákeho zajaca či sliepku..príd ez roboty prestraaašne unavený tak už len ten gauč ,pivo a mobil mu ostáva...ak si urobí deti,tak sú preň otrava,žena tiež len večne čosi chce.....a katastrofa,ak doma videl podobný model-otec poloboh,mama slúžtička.Rodinu má,však tot je norma v spoločnosti,ale čo jej dáva je čistá bieda? Taká manželka ťahá kým vládze,raz jej všaj dôjde trpezlivosť,sily aj nervy a ukončí to.Len potom väčšinou už na ňu samu idú zdrav. problémy a nemá energiu na nový plnohodnotný začiatok s iným mužom /či bude lepší je pri denšnom výbere mužov otázne/,deti si idú svojou cestou....nie šťastný život. Preto treba pár vecí si uvedomiť
-koho si beriem.kto a ako ho vychoval
-ako matka vychovávať svoje deti nie smer gauč,ale v duchu porekadla ,že bez práce nie sú koláče/ani šťastná rodina,ani spokojná manželka.../
-ak to už ozaj nefunguje dokedy sa ešte trápiť....
Ach toto je fakt smutné....keď si myslia chlapi že sú na nejakom piedestáli otras....žiadny chlap by nezvládol ani polovicu našich povinností...otras fakt....
@kiara3 zrejme to bude najrozumnejšie riešenie. Aj tak ak to nechcú dvaja, jeden nič nezmôže. Ďakujem Vám za pokec. Aspoň som sa vyrozprávala z niečoho 🙂
😉😉neboj bud dobre bud sa chlap preberie alebo sa bude mamke na ramene vyplakavat..
Máš doma 3 deti. Ak máš na to nervy, treba ho vychovať. Prestaň mu prať, variť, upratovať po ňom.... zážitkové učenie. Ideálne by bolo, hodiť sa na 2 týždne marod a rovno do nemocky. Nech sa chlapec spamätá. Ale chápem že to už je ťažšie. Si na neho veľmi mäkká a ak neuchopíš situácii, bude to do konca vášho spoločného života len o tom, koľko TY znesieš a ako ďaleko dokážeš s touto svojou podriadenosťou až zájsť. A k tomu bitiu detí. Neviem aké veľké je "malé ", ale ak sa otec venuje dieťaťu denne 10 minút, z toho 2 mu cápe na zadok a 4 na neho hučí, to asi nie je dobrý pomer , ale ani príklad do života pre deti. To by chcelo dlhý rozhovor a jeho súčasťou by bol aj rešpekt manžela k tebe ako k žene. ,To, že "nechce gumu" to len potvrdzuje. Ja osobne by som s takýmto čudom ani nechodila, nie si to ešte brala a mala s tým deti. Ale tak ty už vieš prečo ho ľúbiš 🤷♀️
No aby si dospely clovek po sebe neupratal, ked doje, tak mu to vysypem na hlavu.
Toto je iny level experta. Zarabanie penazi neospravedlni lenivca a neporiadnika.
Vychova, nevychova, neodkladaj po nom, myslienka nahadzat neupratane veci na postel, co padla hore, je skvela. Zisti, ze sa neulozia same.
Spinave veci mu vysyp vedla pracky a maj ho v trube. par krat neuvar, povedz, ze Ti dosiel riad, lebo sa neodniesol a neumyl sam. A nech zavola maminku, aby mu umyla riad a oprala, ked ho to nenaucila. Normalne by som pred nim zavolal z mobilu svokre, ci by mohla prist po synovi dnes odpratat riad po jedle zo stola. Mozno sa zahanbi. ;)
@montemotherone nemám na to nervy vôbec. Je to pre boha dospelý chlap,ktorý sa vracia z práce o pol tretej. Mal by byť schopný pomôcť mi. Veď on dobre vie, ako je to doma s najmenším ťažké. Neporiadok neprichadza do úvahy. Neviem sa naň pozerať, všetko nebezpečné musím odložiť či chcem či nie a po poslednom raze čo na dieťa nedal pozor na mňa nemocnica poslala sociálku... pri snahe komunikovať ma úplne ignoruje. Nikdy nemá argumenty a iba útočí a potom sa zduje. Nebol dokonalý ale ani takýto nie...
@majkeel ani nie. Jeho maminka je iný level. Na ňu nemá ani jej syn 😂 ako som písala. Tieto postupy pri najmenšom a v momentálnej situácii nie sú reálne. Neviem čo sa mu stalo,že sa začal takto správať. Možno je problém v tom, že si je istý tým, že by som to momentálne sama nezvládla. Kým som pracovala tak navaril aj upratal. Nikdy nebol problém
Posli ho do zahranicia za pracou so slovami, ze doma tak ci tak nie je pritomny. Bude mat lepsi prijem a ty si budes moct dovolit platenu silu do domacnosti. A este ti odbudne starostlivost o neho coby 3.dieta. Vsetkym sa ulavi a on si pripomenie ze,same,sa nenavari, neuprace, nepoperie, neozehli. A mozno sa spamata.
@janage prácu má dobrú. Dovolím si tvrdiť, že až výbornú. Nenarobí sa. Celý deň sedí a prechádza. A plat má naozaj veľmi slušný. On neodíde 😂
@janinah ten bod o vychove mi z duse hovori. To ja nechapem, ze zeny sa stazuju na partnerov, ale svojich synov nevedu nejako k tomu, ze halo o rodinu sa treba starat a pomahat.
Jeden z mojich top zazitkov je ze ked sa nevesta stazovala svokre ze muz ju nechal doma s 39horuckou a malinkym dietatom samu a on isiel na pravidelne tyzdnove pivo s kamosmi, tak jej odpoved bola citujem Mna si mala zavolat moja, by som ti prisla pomoct😬 miesto aby synacka zdrbala nech si uvedomi kde ma chlap stat.
Ano v minulosti chlapi tazko pracovali mimo domu a zena vo vnutri a jeho okoli. S moznostou zamestnat sa, prisiel urcity typ nezavislosti, ale casom sa z toho stalo, ze zena musi zvladat aj pracu, ktoru ale je hocikedy "povinna" obetovat v zaujme rodiny , aj domacnost a deti. A muz jooj ved unaveny z prace, oj ved to nemozes chciet aby varil, pral, ci nebodaj zehlil. Aby poznal lekarov deti, ak ich maju viac uz vobec nie. Aby sa staral o chore dieta s teplotou o boze. Isiel na OCR? On nemoze vypadnut z roboty. To ma zena. Ale ten muz potom lezi na gauci pri tv lebo v byte muzske velmi nie je co a zenske roboty on robit nebude.
Len fakt netusim ako sa tieto pomaly nesvojpravne bytosti so spravanim na urovni pubertaka pri rozvode coby smahnutim carovneho prutika menia na jedincov pozadujucich striedavu starostlivost.
Tak ak ma slusny plat, chod na to inak. Drahy idem s dietatom cislo 1 ci dva , ci sama trikrat v tyzdni na jogu, fyzioterapiu, hrnciarinu, prednasky ako lepsie zvladat domacnost atd. Vyber co potrebujes. Potrebujem vtedy pomoc. Kedze chapem ze si unaveny a vytazeny z prace a potrebujes si oddychnut bude v tom case chodit opatrovatelka deti a postara sa o ne. Bude to stat tolko a tolko zaplatis ked pride ci vopred? Ty vypnes, mozno najdes aktivitu co skludni aj deti.
@janage tak toto by som mohla skúsiť. Niekto cudzí a možno by sa aj hanbil a trochu sa rozhýbal. A nemusela by som mať strach, že sa klasicky niečo stane
A na domace prace zvol "africky" pristup. Tam ma kazdy co ma nejaky prijem pomocnicu v domacnosti, kucharku ci zahradnika nie preto ze potrebuje ale preto aby si aj nizkovzdelani ludia mohli kusok zarobit. Teda drahy stretla som xx pozname sa cez xxx a je momentalne v tazkej zivotnej situacii velmi by jej pomohlo ak by zohnala nejake upratovanie ci zehlenie. Kedze my sme na tom vyborne chcela by som jej takto pomoct. Ja viem ze,sama to urobim najlepsie ale chcem jej pomoct ak sa da.
A teraz si predstav, ze ja mam toto po 6mesiacoch vztahu 😀...sice doma pomoze,ale tie ostatne veci su rovnake..akurat ze bez deti
@miiriaam ou. Tak to je hodne skoro... pre mňa deti nepredstavujú problém. Zvládnem to aj sama s nimi. Skôr sa snažím nejako ho zobudiť. Veď sme spolu 15 rokov a nechcem to tak ľahko vzdať. Keby bol taký po pol roku pošlem ho do čerta
@janage to mu prekážať určite nebude. Je jedno kto to urobí len aby nemusel on. Horšie je, že sa tak zase vyhne povinnostiam on. Chcela by som aby sa zapojil. Budoval vzťah s deťmi. Aby mu záležalo aj na nás. Nie len na sebe
Chapem to, ale momentalne si ty pretazena a on si vylihuje no tiez by ma to hnevalo. Potrebujes vypnut a brat veci z nadhladu. Moje riesenie nie je idealne ale uvidis fakt sa vam ulavi.
Teraz neviem či to je dieťaťom alebo mužom mali by ste si nájsť chvíľku pre seba oživiť vzťah očividne vás to nebavi už len to náročné dieťa vám neprispieva ste nervózny a potom je s toho toto ... Keď ste spolu taký dlhý čas a teraz nastalo toto .... Tak za tým určite niečo bude...
@janage aspoň to skúsim. Jednoznačne potrebujem vypnúť a oddýchnuť si. Uvidím k čomu sa dostaneme
@kotulicek niečo určite. Ja som unavená a frustrovaná. Večer padám na hubu už o siedmej a jeho ani nehne pomôcť. Potom nemám chuť na nič len byť sama. On chce len sex a nezáujem o nič viac. Komunikovať nechce. Za všetko sa hneď urazí a nebaví sa aj tri dni. A potom to ide v jednom kruhu..dookola to isté

sex a pokoj? a čo chceš ty je mu ukradnuté? on ti nedá pomoc,istotu a záujem,ty mu nedávaj sex ani pokoj....prečo by si mala....celé zle toto....šetri si bokom svoje peniaze,toto nem dopadne dobre,raz ti prasnú nervy,zrútiš sa a pošleš ho späť k jeho mamičke,čo čudo vychovala..