18-ročná dcera odišla so skoro 40-ročným chlapom
Moja dcéra mala 16.7. osemnásť rokov a o dva dni odisla so skoro 40 ročným chlapom, mne ani nedala vedieť, odisla si len tak. Chodí na hotelovú akadémiu, má pred sebou ešte 2 roky školy. Mam ešte na ňu nejaký dosah, alebo právo, aby som ju získala späť? Vie mi niekto poradiť? Ďakujem za každú radu.
uprímnú sústrasť :(
noo, nie ste v ľahkej situácii, ale pozitívne je, že máte základ dobrého vzťahu z dcérou, na tom by som budovala ďalej, ak sa dá, aj napriek tomu,
inak, vzala na vlakovú stanicu do depa do vlakov alebo na staničné záchody, keď tam práve upratujú, a ukazala jej - nechceš nechoď do školy, toto ťa čaká na sto pro.
(Ale musím podotknúť, že vážim si prácu upratovačiek, naozaj, to ide skôr o to, aby vlastné možnosti náhodou nezahodila, lebo je to ťažká práca, dosť fyzicky, a málo platená, a dievča má možnosť robiť peknú školu.). Asi nepoľavujte, v trvaní na tom, že nie je on fajn
@majka47 neurobis nic, len musis pockat, kym mladej spadnu ruzove okuliare. Spytaj sa netere co je to zac, ako sa sprava, ci je s nim tvoja dcera v bezpeci.
A pocitaj aj s variantou, ze sa ti dcera vrati tehotna. Dcera ma surodencov? Ak ano, nevedia oni prezistit kde je co je? Alebo neter?
A s otcom mala dcera aky vztah? Ak dobry, je pravdepodobne, ze si hoji rany cez tohto uja.
Asi mas ruzove okuliare, mi nevrav, ze ste mali velmi dobry vztah a ona si len tak odide so 40rocnym a tebe nic nepovie... bud si ju naprd vychovala alebo mozes chystat pohreb.
@vifoncitta nuz tak zrejme aj tento zahadny 40tnik ma 🤑🤑💰💳😂
@vifoncitta aha, uz citam ze nema 💰🙈
Autorka, a sla s nim dobrovolne?aspon toto vies naisto?
@zdenkastanka áno dobrovolne
@luccija Ano ona ,dvihne keď jej zavolám, lenže sa nechce vzdať jeho. Do poslednej chvíle ma stiskala a vravela maminka ľúbim ťa, do oči mi klamala že s ním nič nemá a za mojim chrbtom toto urobila. Nepovedala mi ani kde sa s ním sťahuje, ani mi to vôbec neoznámil, že ide a ním preč. To som len zistila tak pomimo.
@majka47 nechaj ju, je zaľúbená a časom ju to snáď prejde hlavne pri takom chlapovi, ktorý nemá peniaze, veď z čoho budú žiť? Keď nebudú mať na nájom alebo jedlo, tak možno jej to dopne a vráti sa domov. Tiež si myslím, že až taký super vzťah ste nemali, ako si ty myslíš.
@majka47 Som dajme tomu viac vekovo bližšie k dcére a poviem ti, že ja v 18ke som mienila sa takto presťahovať tiež.. A na tvojom mieste by som sa nestarala do jej vzťahu. Lebo. Ona názor nezmení, iba bude pri nemu viac držať lebo "zakazana láska". Radšej sa snaž mať s nou dobrý vzťah a dávať jej pocit, že ak bude sa niečo diať, môže sa vrátiť domov. A neber to, že ťa odkopla. Je mladá a chce žiť svoj život. Má 18, nie je to už také malé dieťa. Je to určite pre teba šok, ale musíš si zracionalizovať to a spriateliť sa s ňou. Pozvať ju na kávu. Tráviť s ňou čas aj keď už býva inde. Jej láske nezabraniš, ale aspoň o ňu neprídeš. A možno zistiť nenapadne v kamarátskej debate ako si ďalej predstavuje život. Chce po skole s nim dieťa? Jeho tlači vek, chce on s nou dieťa manželstvo? Možno takéto nenapadne otázky jej dajú chrobaka do hlavy. Hlavne nesmieš jej dávať rozumy. Aktuálne to nepochopí. Nemôžeš sa staviať do role moralizujucej matky, inak si uškodiš. Ona potrebuje vedieť, že má u teba útočisko.
Poviem ti to z vlastnej skusenosti. Teraz mam 27, manzela a dieta no ked som mala 21 tiez mi pomotal hlavu o 13r starsi chlap. Bol to dobry kamarat mojej sestry. Nasi ho tiez poznali. Nebol to zly chalan ale robit sa mu tiez nechcelo. Ale mne sa pacila ta jeho nezavislost. To, ze chcel zit a uzivat si. Tiez som mame klamala, ze s nim nic nemam az som sa jedneho dna priznala a odstahovala sa k nemu. S mamou som bola na noze. Jasne, ze mi to zakazovala. Ale ja som mala svoj rozum. Takze nezakazuj jej to lebo bude robit presny opak. Ona sama musi z toho "vytriezviet" a pochopit co vlastne chce. Neboj ona sa vrati. Mna to drzalo cca 1/2r kym mi doslo, ze aha takto to nejde. Kazda minca ma 2 strany
No fajn, ze mate aspoň telefonicky kontakt. Ja by som mala obavu, ze ju asocial zvedie na zlé chodníčky, drogy, prostitúcia... Bohužiaľ. Nebude mať na fajčívo, pošle ju zarobiť, asi nebude trvať ba tom, aby doštudovala. Co robiť... Ak ste v jednom meste, môžeš mať pred sebou veľké dobrodružstvo. Zabudni na TV a stopuj ju, niekde na ňu musíš natrafiť.Pozoruj ich, inkognito, ako sa k nej chova.. ... Bože, ja by som mu asi vylepšila ciferník, chujakovi. Taky chlap je parazit. Zničil neter, zničí aj sesternicou.Po tvojej môže ešte psychicky dokalicit vlastnú dcéru.. To sú také držky, co namotaju aj inteligentnejšie ho cloveka od nich. Mate spolu whatsapp? Posli jej občas nejaké milé foto, kvietok z jej izby, co dobre si napiekla, susedku, ako sa nu pýtala. Musí mať v hlave, ze ma domov.
Ozvi sa, ako to prebieha. Good luck💔
@majka47 aspoň že vieš o nej info ake take ale vieš.Tu ani policia nepomôže je dospela.Ved ONA si musí padnuť na hubu.Len aby neprišla s plačom že je tehotna a odkopol ju a pride nazad k tebe domov.Nič nevie ešte o živote a takého jej treba.Ked pišeš že ON nič nemá tak čo ju láka na 40 ročnom.Mňa tiež nápadlo že či jej ten otec tak nechyba že si našla o generáciu staršieho.Každa z vás sa s tým vysporiadava ináč.Len musíš veriť že školu dokonči lebo to bude pruser.Co bez školy.Koľko mal manžel rokov ked zomrel ked sa môžem opytať.

@veronika3110 Práveže není zabezpečený. Je to bývalý priateľ mojej neteri s ktorou má 11 ročnú dcéru a vôbec sa o ňu nestará. Ma exekútorov, býva po podnajmoch a v žiadnej robote nevydrží ani rok.