icon

18 ročná tehotná neter si dieťa nechce nechať

sara_1
29. apr 2020

Ahojte žienky moja neter mala v januári 18 rokov je v 2 mesiaci tehotenstva a chce si to dať zobrať lebo si myslí že sa jej budú smiať že je veľmi mladá a že je nezodpovedná baby ktoré ste tiež takto skoro mali detičky ako ste to zvládali chcela by som jej ukázať že je veľa takých žien čo mali v jej rokoch detičky 😊samozrejme je to na nej ci si to zoberie alebo nie aj ju nenútim len ona chce to dieťatko len ma z tohoto strach že by sa jej smiali

punka24
29. apr 2020

@sara_1 mala som 19 keď som otehotnela... v maturitnom ročníku... maturovala som v 5 mesiaci tehotenstva... môj partner bol tiež v maturitnom ročníku... zmaturovala som takmer na čisté jednotky, vedela som že musím zamakať lebo maturovať na opravnom termíne v poslednom mesiaci som si nemohla proste dovoliť... tehotenstvo zmenilo mňa aj partnera, teraz už snúbenca... museli sme sa vzdať bezstarostného života, namiesto večerných kávičiek a prechádzok prišli plienky a nočné vstávania... naučili sme sa ako dieťatko okúpať, obliecť aby nebolo prechladené alebo prepotené, porozumieť mu čo to malé stvorenie od nás chce... on si našiel prácu a ja som na rodičovskej doma s dieťatkom... stali sme sa zodpovednejšími... o nič sme podľa mňa neprišli... keď naši rovesníci budú mať bábo tak my už budeme mať škôlkara alebo dokonca školáka, oni budú bojovať so zúbkami a my si budeme mocť poslať synčeka na víkend ku babke a mať čas pre seba... ísť na dovolenku so synčekom či len obyčajný výlet... môžme sa dívať na svet jeho očkami a toľko sa nasmejeme... vidieť ho ako sa hraje a snaží sa rozprávať je niečo neskutočné... vidíme malé zazraky, ktoré sú pre dospeláka samozrejmosťou... náš svet je síce náročnejší ale omnoho krajší a vôbec nie všedný... v tomto veku je ľahšie zvládať bábo ako v 30-ke... rodina nás podržala a každý sa teší...
Nech tvoja neter porozmýšľa nad tým že bude predsa len mamkou... nechať si zobrať dieťatko môže mať fatálne následky na jej psychické ale aj fyzické zdravie... môže sa stať že už nikdy neotehotnie alebo nebude môcť donosiť dieťa...
Nie je hanbou byť v takom mladom veku rodičom naopak je to príležitosť dokázať sebe a všetkým že je z nej vyspelá žena... samotné tehotenstvo je proces pri ktorom nie len rastie dieťa ale aj žena sa mení tak aby sa pripravila na túto úlohu... príroda to tak zariadila...
Držím palce nech sa rozhodne akokoľvek nech to dopadne dobre... 🙂

evinku
29. apr 2020

@sara_1 ahoj... Ja som mala svoju prvú dcéru tesne po 18tke...kedze som otehotnela v 17 stich... A popravde? Nikdy som. Nelutovala...mame kamarátsky vzťah... Otvorený... Vieme sa porozprávať o. Všetkom... Teraz ma. 18 rokov.. Tiez som sa bála ako. To zvládnem...ale mala som rodinu, ktorá stála pri mne... Takže ak to dieťa chce, určite nech nerozmýšľa nad potratom... V budúcnosti by to mohla ľutovať... Aj po tej najväčšej búrke vyjde vždy slnko... Veľa šťastia prajem ☀️

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
mirkava
29. apr 2020

@sara_1 18... no nekedy to bol normalny vek mat dietakto... teraz sa na to pozera inak.... tazko radit ako ju presvedcit. Treba v nej vybudovat pocit, ze je to nadherne a je jedno co povedia ludia. Je to jej zivot, jej mala laska. Urcite budete pomahat a milovat ho cela rodina. Nech si ho len nenecha vziat, bude to lutovat cely zivot.... drzim palce 👍😉😊

marika39
29. apr 2020

moja ma mala v 17- tich, za seba môžem povedať, že dieťa malo dieťa. Nebola vyzretá, závidela kamarátkam že sa ešte chodia zabaváť a nie doma vysedávať , a mňa vyslovene neznášala za to , že som jej zničila život. Ale nevravím , že každá je taká. Smiať sa jej nikto nebude, dôležité či sa na to cíti ona sama, lebo ona to dieťa bude vychovávať, nik iný. Je fajn, že ti na nej tak záleží, skús sa s ňou pozhovárať a zistiť či jej naozaj vadí že by sa jej smiali alebo sa skrátka len bojí že bude mama a či to zvládne. Verím , že sa rozhodne správne a neurobí niečo čo by raz mohla ľutovať.❤

aylinn
29. apr 2020

No podla tvojho vyjadrovania sa a neprimeraných reakcií na uplne normálne komentáre mam skôr pocit že príspevok je o tebe a nie o nejakej neteri.. ale k veci ak ma rodičov ktorí jej s radosťou pomôžu aj keby došlo napriklad k rozchodu ich dvoch čo sa vo vela podobnych pripadoch žial stava tak nevidim dôvod prečo by ju mal trapiť nazor ostatných ludi. To je to posledné čo by ma trápilo. Skôr nech sa opýta samej seba či je pripravena na tu najvačšiu obetu vo svojom živote,vzdať sa kamaratok, party života. Na pár rokov aj štúdia ak.planuje ist na VŠ. Ak je nastavena tak že malé chce dať preč tak ju určite nepresvedčia nejake nazory a skusenosti žien tu z MK. Je to veľká vec. Nejde si kupovať škrečka. Možno si naozaj netrúfa na materstvo a nechcela to priznat tak to schovala za to že sa boji že sa jej budu smiať. Čo je ok,v 18.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
sara_1
autor
29. apr 2020

@ayanamirei keby sa dá preliesť obrazovka tak ju preleziem a dám ti facky pretože tu neurazaš len mňa ale mamičky ktoré tu sú a mali dieťa v tak skorom veku a sú to možno ešte lepšie mamičky jak ty 😂 a čo keď potrebuje pomôcť aby sa ti to raz nevrátilo pretože oni im pomôžu a zase keď budu svokrovci starý a budú potrebovat pomoc tak im to vrátia 😊 moja sestra ma 2 vysoké školy ale není tak premudrená jak ty 😂

aylinn
29. apr 2020

@sara_1 a ešte jedna vec. Kamaratka otehotnela v 18. Dala si to preč, neni deň kedy by nato nepomyslela a mava nočne mory o babatkach typu že sa topia v bahne a podobné blaznovstva. Teraz ma 22 a v marci porodila syna. Ale stale nato myslí. Nato sa neda zabudnúť.

sara_1
autor
29. apr 2020

@aylinn áno je to o mne mam 18 😂😂

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
sara_1
autor
29. apr 2020

@ayanamirei no pri takých ako ty mi už ruka musí vyletieť 😂🙏 diskutovať s tebou a o čom? Veď si múdra jak rádio

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
sara_1
autor
29. apr 2020

@ptmt1011 presne tak pani ma asi takéto niečo doma a potom má ťažké depresie😊 ako som napísala už tu podľa seba súdim teba tak negatívnu osobu som nevidela ešte a začať urážať niekoho koho nepoznám tu je vidieť aká je ona múdra a môže tu diskutovať aj ako prezidentka pokiaľ je takto negatívna tak je to pre mňa stratení prípad

aylinn
29. apr 2020

@sara_1 velmi si útočná, nečuduj sa takým komentárom. Založila si diskusiu. Každy človek ma iny pohlad na svet. Nemôže každy rozmyšlať rovnako a mať rovnaké názory. Od toho sme ludia. Nikto ti tu nič zlé nenapísal. Samozrejme kym si ty nezačala štekať. A mňa po normálnom komentari "vysmeješ" že ano maš 18. Hahaha smiešne nasilu ironická. Pritom sledujem komentare ďalej a tipujem že aj tvoja 18 ročna neter sa sprava lepšie ako ty 🤦‍♀️🤦‍♀️

kiki68
29. apr 2020

V prvom rade nech s rodicmi prehodnotia financnu stranku. Ta moralna moze byt v dnesnej dobe kazdemu u prdele. Ci mam decko v 18 ci v 40 , proste moja vec. Moja sesterka mala v 18tke. Zmakla to uplne super, bez partnera. Mala podporu v rodine. Nikdy som ju nesudila, po porode o dva tyzdne vyzerala ako herecka. Ten vek clovek neodrbe a v 18tke sa vyspis dve hodky a si fresh. Potom vystudovala vysku, ma karieru. Ja v 34 konecne pocala decko, ze to vydrzalo, polovica tehu odlezana a ked sa noc nevyspim budem ako zombie. A to mam stastie, ze som nedopadla kdesi v CAR s dalsimi po 30tke. Takze ja byt nou si dieta necham. Moze zit pekny zivot, najst si este schopneho partnera a hlavne uz keby cokolvek, tak dieta ma. Moze robit po 30tke karieru bez pauzy.

nini1010
29. apr 2020

@robin30 Pane Boze 😳

skumavka
29. apr 2020

@ayanamirei ...a potom v 30tke to bude, že pomoc, nemám kam ísť, nič nemám...
Ako vieš? Máš krištáľovú guľu? Čo ak to bude v 39 tke, že pomoc, nemám chlapa, nestiham dieťa/nedarí sa mi otehotnieť?

sara_1
autor
29. apr 2020

@aylinn a čo vám mam akože napísať keď mi tu píšete že asi mám ja 18 to nebolo útočné? Pozrite si moje komentáre nikde som nepísala že ju presviedčam a podobne veci ako napísala pani tu a ona začne písať že čo sa ja do toho starám? Tak ako nehnevajte sa ale toto by zrazilo aj váš a ona neurazila snáď? Pozrite si čo napísala podla mňa to teda normálne není

skumavka
29. apr 2020

@robin30 prečo, preboha? Nerýpem, úprimne ma to zaujíma.

aylinn
29. apr 2020

@sara_1 tak ono to tak pôsobi keď dospelá žena dokáže reagovať že "drž pysk...moja" na vôbec nie tak zly a uražlivy komentar. Takto som pisala 100rokov dozadu ivane z 8.B keď mi napisala na fotku že som tučna 😁

kassandra25
29. apr 2020

@sara_1 tak ked sa boji, ze sa jej budu smiat, tak rozhodne by si ho nemala nechat. Co to bude potom za matku? Ty ho budes vychovavat alebo ona? Ked uz raz chcem dieta, tak chcem a mam ho a ked uz raz sa bojim ostatnych ludi, tak sa bojim a nemam ho!

lenuliatko84
29. apr 2020

Ked ho nechce tak ho nechce,asi sa on nebude vediet postarať. V 18 tich by som si ani ja dieta nenechala ,nie to aby dieta vychovavalo dieta,dalsie dva znicene zivoty
Česť výnimkám kto toto zvládol

kassandra25
29. apr 2020

@lenuliatko84 aj podla mna. Radsej neist do rizika. Ak sa boji sama seba a inych ludi, rozhodne radsej nie.

jeliz59
29. apr 2020

Toto ju trápi??? Mňa by skôr trápili iné veci...aby mal partner prácu mali kde bývať atď....
Je to dospelá baba no mala by som názor neviem koho viete kde....ja som mala po 20 dieťa....moja sestra v 18 a zvládla to už má druhé je vydatá maju už aj svoje bývanie....tiež najprv žili v podnájme ale jej priateľ terajší manžel bol tiež tak veľmi mladý a dokázal sa postarať o svoju rodinu pracoval tak aby im nič a malému nechýbalo... Takže nevidím v tom problém...praj m vám všetko dobré....tebe a rodine....

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
jaskolka
29. apr 2020

V 18 rokoch nie je taká hrozne mladá, iné by bol, keby ma 15.ale v tom veku to nie je nič, za čo by sa jej ľudia smiali.Pred 20 rokmi bolo celkom normálne rodiť v takom veku, len teraz je trend, že prvorodicka ma cez 30.Je to samozrejme vec hlavne jej a jej rodičov, ale určite potrat len z dôvodu strachu z výsmechu by bol úplná hlúposť. Môj brat mal prvé dieťa v 20,jeho žena, teda švagriná porodila v 19,čiže otehotnela tiež v 18tke.

olivia2001
29. apr 2020

@sara_1 Ďakujem pekne🥰