icon

18 ročná tehotná neter si dieťa nechce nechať

sara_1
29. apr 2020

Ahojte žienky moja neter mala v januári 18 rokov je v 2 mesiaci tehotenstva a chce si to dať zobrať lebo si myslí že sa jej budú smiať že je veľmi mladá a že je nezodpovedná baby ktoré ste tiež takto skoro mali detičky ako ste to zvládali chcela by som jej ukázať že je veľa takých žien čo mali v jej rokoch detičky 😊samozrejme je to na nej ci si to zoberie alebo nie aj ju nenútim len ona chce to dieťatko len ma z tohoto strach že by sa jej smiali

olivia2001
29. apr 2020

@evkakozickova podla mňa stať sa matkou je to najkrajšie čo môže sa stať v takom mladom veku❤ určite je to tažke ale po čase si človek zvykne a ja viem že keď privediem svoju dceru na svet budem najštastnejšia na celom svete❤ prajem všetko dobre😍

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
h2
Autor odpoveď zmazal
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
evkakozickova
29. apr 2020

@olivia2001 aj pre mňa to bolo zo začiatku veľmi ťažké no nikdy to ľutovať nebudem a nech si každý hovorí čo chce

Modrý koník
29. apr 2020

Prosím všetkých o slušné vyjadrovanie, bez urážok. Určite sa to dá 🙂

sara_1
autor
29. apr 2020

@ayanamirei ale veď keď ma dobru školu dokončí ju aj extrerne a potom keď začne dieťa chodiť do školy sa normálne zamestná a povecme si pravdu v Rakúsku zarobím aj ako upratovačka 3000

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
dazdovka
29. apr 2020

Je naozaj lahke urobit si dieta v teenagerskom veku a skutocne tazke urobit si vysokoskolske vzdelanie na kvalitnej vysokej skole a zaroven mat babatko. Pretoze 1. potrebuje cas a klud na to, aby dokazala vstrebat nove informacie a premyslat o nich; 2. VS studium obnasa aj samostatnu pracu, napr. my sme mali z kazdeho predmetu seminarne prace, od zaciatku studia aj samostatny vyskum, ktory sa skladal 5 rokov na diplomovku; 3. potrebuje materialne zazemie a bezpecnu strechu nad hlavou; 4. nemoze sa porovnavat s rovesnikmi a ani buduci otecko sa nemoze dalej snazit zit tak ako predtym, pretoze narodenim dietata sa zrodi aj matka, vsetko (uplne vsetko) je ine ak to, co zili predtym, ten pocit zodpovednosti za zivot dalsieho cloveka je zavazok na cely zivot. Vystudovat v mladom veku a mat babatko je extremne narocne.

@sara_1 ty asi este nemas deti, ze? Nestaraj sa do netere, je to jej telo, jej buducnost, jej volba.

catherine1989
29. apr 2020

Vo faktoch súhlasím s @ayanamirei - tá situácia nie je ideálna, majú obaja pred sebou celý život, mohli v kľude študovať, cestovať, užívať si, nájsť si prácu, zabezpečiť sa, mať svadbu, alebo aj nie a potom mať dieťa. Načo sa ponáhľať? Načo si na nohu uviazať olovenu guľu, keď nemusím? Tehotenstvo by malo byť krásne obdobie pre oboch, mali by sa tešiť a nie stresovať, rozmýšľať, kde budú bývať, ako budú bývať, či využijú či nie. Urobiť si dieťa je to najľahšie 🤦 ak ona to dieťa nechce, nepresviedcaj ju - načo aj? A prepáč, mladí majú bývať sami, NIKDY nie u rodičov, svokrovcov, to je začiatok konca

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
dazdovka
29. apr 2020

A suhlasim s @ayanamirei, aj s jej nazormi, postrehmi a reakciami, uroven vyjadrovania autorky temy je priserna...

h2
29. apr 2020

@sara_1 Sorry, zmazala som svoj predošlý príspevok, keďže si si ho už zrejme prečítala. Nerada píšem o iných ľuďoch a o dotyčnej viem, že tu na MK funguje. Možno sa Ti ozve aj sama. Ale teda ja to radšej vymazávam.

martinenka886
29. apr 2020

Trapit ta to sice moze, no ako moc by som sa jej do toho nestarala. Studovat a mat dieta, hej ako to musis byt natura a mat uplnu podporu rodiny, lebo s casom je to potom tazko. Nechaju ju, nech sa sama rozhodne

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
sara_1
autor
29. apr 2020

@martinenka886 ja nikoho nenútim je to jej osobná vec čo urobí ja som jej len chcela pomôcť a ako som tu napísala ukázať jej že už také ženy sú a zvládli to takže opakujem to ešte raz a naposledy nikoho do ničoho nenútim je to jej vec

lenuliatko84
29. apr 2020

@kassandra25 18.rocne decko si ma uzivat partiu,diskoteky,cestovat,studovat a az potom si zalozit rodinu.takto to bude chciet zazit ked bude mat 40

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
dazdovka
29. apr 2020

@ptmt1011 ale tu sa vyjadruju zeny z vlastnej skusenosti 😉 moja skusenost je taka, ze keby si to mam prezit odznova, tak robim veci inak, mat dieta v teenagerskom veku neodporucam, pokial mlada zena netuzi celym svojim srdcom mat dieta co najskor a vsetko mu obetovat...

catherine1989
29. apr 2020

@ptmt1011 no lebo aj ja som mala 18 a teda viem, že v takom veku to príťaž skrátka je! Syna som porodila, keď som mala 28, čo by som s ním robila o 10rokov skôr? Keď som sama bola decko??? Ja netvrdím, že to niektoré baby nezvládnu, dá sa to, len musí sama CHCIEŤ - nuž a ona nechce 🤷 tak načo nejaké príbehy cudzích žien? Skôr by jej mala byť oporou, že je to len a len jej rozhodnutie a o a pri nej bude stáť, nech sa deje čokoľvek

aylinn
29. apr 2020

@sara_1 inak nech si pozrie na youtube. 14&pregnant , 15&pregnant atd... az po jej vek. Su tam baby čo robia videa z bezneho dňa alebo o celej ich ceste tehotenstva a niektore maju v jej veku už aj druhé 😁 možno jej to zmeni pohlad.👍 teda minimalne si uvedomi ze neni jedina ani prva ani posledna. A ze natom nic na smiech nieje.

sissy27
29. apr 2020

@sara_1 je dospelá, svojprávna, nemá ani povinnosť informovať rodičov a už vôbec nie nejaké zvedavé tetky. Následky a zodpovednosť ponesie ona sama, nie ty, tak by bolo fajn, keby si sa tak ako všetci ostatní starala o svoju maternicu. Môžete jej akurát tak ponúknuť podporu a pomoc a nie riešiť jej problémy verejne kade tade.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
sara_1
autor
29. apr 2020

@sissy27 prosím vás kde som napísala ze sa do toho starám? Ja som len chcela vediet ako to mali ženy v jej veku keď mali dieta

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
sara_1
autor
29. apr 2020

@ptmt1011 veď práve nikde som nič takéto nepísala že by si dieťa mala nechať lebo bla bla bla...

lela123
29. apr 2020

Ja som velmi chcela uz od mlada mat deti.A praveze vtedy je to super,ma vela energie.A aj ma este priatela,co sa chce postarat,nieje o com.Ja som prveho rodilav 28 a posledneho stvrteho v 41.A rada by som to mala o tych 10 rokov posunute😀.Ale život to tak zariadil a ja som vdacna za vsetky moje deti.Ja som si uzila predtym a oni si budú užívať potom,budu stale mladí.Držim palce,nech im to vydrzi.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená