icon

18 ročný vekový rozdiel vo vzťahu a problém s rodičmi

leonika838
11. apr 2021

Ahojte, mám 17 rokov a môj frajer 35. Chodíme spolu pol roka. Bývame v rovnakej dedine, takže naše rodiny sa trochu poznajú. Viem, že moja mama mala jeden konflikt s jeho rodičmi, ale to tu nebudem radšej písať. Veľmi si rozumieme, máme veľa spoločných záľub a ľúbime sa.
Problém je v tom, že moji rodičia nechcú, aby som s ním chodila, ani aby sme boli v kontakte, chcú aby sme sa rozišli. Hneď ako sme spolu začali chodiť, mama si prečítala naše správy v mojom telefóne a vtedy to celé začalo...Tak sme spolu ďalej chodili, ale potajomky, aby o tom moji rodičia nevedeli. Po čase mi mama našla ďalšie správy. Dozvedela sa aj, že sme sa už spolu milovali. Bolo to krásne a z lásky...Takto to ide stále ďalej. Mama mi na noc berie môj telefón, cez deň mi ho dá kvôli škole. Nikam má nepustí, lebo si myslí že pôjdem za ním. Nemôžem sa ísť ani bicyklovať do prírody, ani na prechádzku. Niekoľko krát mi dala facku a šticovala ma, keď bola nahnevaná, že sme spolu stále neskončili. Raz ma chcela aj zbiť a aj niečo horšie mi spraviť, ale tatino ju zastavil. Často sa mi vyhráža, že keď s ním budem pokračovať po 18ke ma vyhodí z domu, alebo si niečo spraví. U nás platí väčšinou to čo povie mamina, takže tatino s ňou vo väčšine vecí súhlasí.
Nepáči sa mi, že musím takto rodičom klamať a bojím sa čo sa stane po mojej 18ke. Ale nemôžem a nechcem sa s ním rozísť. Veľmi sa ľúbime. Bojujem zaňho ako sa dá. A on za mňa tiež.

Rada by som vedela váš názor na môj problém. Budem vďačná za vaše odpovede.

21oktober
11. apr 2021

@leonika838 takže od 18 rokov budeš prať , žehliť, variť 35-36 ročnému chlapovi ? Čo ďalšie vzdelávanie ? Už len to že 35 ročný chlap žije doma s rodičmi by vo mne vyvolávalo obavy .

zuzanockamt
11. apr 2021

@21oktober a byť jeho rodičmi, tiež by som nedovolila bývanie u nás...nech si žijú spolu a mladica pekne do práce a starať sa a nie sa nechať vydržiavať

21oktober
11. apr 2021

@zuzanockamt no život s matkou svojho frajera je to pravé orechové .

dilino
11. apr 2021

Predpokladam že ten tvoj frajer je to rovesník tvojich rodičov - alebo + v rovnakom veku ako tvoji rodičia.Mňa napadlo čo ked tvoja mama s nim chodila ako mlade dievča a potom ju z nejakých dôvodov nechal opustil sklamal podviedol.Pišeš že bývate na jednej dedine možno tvoja mama vie dobre prečo s tým nesúhlasi.Co ked tvorili pár predtým než bola v tvojom veku tvoja mama.Rozdiel je veľky medzi vami. Môj bratranec má ženu ON má 34 a ONA 54 je to už citeľne.Chce žiť takým tempom ako ON ale nejako jej to neide.Deti nemajú ked ONA ovdovela tak vychovala tie svoje spočne nemajú ale rozdiel je vydno hoci na svoj vek nevyzera.Pokiaľ ty budeš mať 40 ON už bude pomaličky dôchodca a ty v najlepšom veku.Toto si treba zvažiť takto žiť.Pokiaľ ty budeš aktívna ON už pomali domased ver mi tvoja mama ti chce dobre.Ružove okuliare padnu a nastava realita.Ked ťa tak miluje prečo nezabezpeči byvanie, pre seba prácu, ved už ma dosť rokov alebo ON využiva mama hotel.Chlap ktorý má 35 rokov a nevie sa postarať sám o seba nemže sa postarať ani o teba.Prišla si mu vhod potreba je potreba ale nemyslim si že by s tebou planoval buducnosť.Ak by ťa skutočné miloval prišiel by k vám domov vysvetlil by situáciu a zoznamil sa s rodičmi a nestretaval sa s tebou potajomky.Ved kto ho pozna na dedine ked žije tam kde aj vy niekoho sa popytaj ved to niektorý starý ľudia budu vedieť na dedine to tak byva len aby si nebola šokovana a prekvapena čo sa dozvieš.Postup tvojej mami je čudný že sa ti vyhraža že sa mama zabije ked s nim budeš nadalej chodiť.To je nejake divne ešte som nepočula že matka sa zabije ked si dcéra vyberie priateľa odhliadnuc od toho koľko má rokov.Tvoja mama ťa v podstate vydiera že ked s nim neskončiš tak si niečo urobi.Láska nieje podmienena ničim ak by ťa mama mala rada mala by prestať hovoriť že pre teba sa zabije.Nepride mi to v poriadku.Ja si myslim že ked boli obaja mladý ako ty niečo spolu mali ten chlap ju oklamal preto toto mama robi lebo mi neide do hlavy prečo sa ti mama vyhraža že si niečo urobi.Dajme tomu že ťa vyhodi z domu to je ešte take na postrašenie to robia viacere matky svojim dospelým alebo dospievajucim deťom ale že sa mám tvoja zabije ked neskončiš s priateľom no veľmi čudne zmyšľanie dospelej ženy.

bmuller
11. apr 2021

@21oktober ja nehovorim, ze matka ma dcere len podobrotky povedat a ked ta na to kasle, tak len pokrcit plecami anechat dceru ist. ale od autorky sme nepoculi este ziadny dovod, ktorym by jej rodicia odargumentovali svoj postoj - ona si ako keby isla svoje, vidi len svoje, a rodicia tiez svoje.... tak bud autorka "prepocula" ich dovody, alebo je zaslepena - lenze neviem, ci tam pomoze preplesk a branie telefonu 😀 no holt, akoze holka ma odvahu sa davat dokopy s 35rocnym, ale co by jej otvorilo oci, tazko povedat - mozno len vlastna skusenost...

bmuller
11. apr 2021

@leonika838 autorka, ist s niekym byvat je uz dost silna kava. Mate ujasnene, kto z vas ma ake vizie do buducnosti? Chces este studovat, alebo sa uz usadit a mat pripadne deti, rodinu? A on sa chce usadit az teraz, doteraz nenasiel vhodnu partnerku? Aby si o pol roka nezistila, ze vase predstavy sa rozchadzaju... a on ti moze vycitat, ze kvoli tebe (vam) kupil narychlo byt, a ty este chces ist na vysku, alebo podobne...

leonika838
autor
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
11. apr 2021

@21oktober lepšie bude samostatné bývanie, keď panáčikovi začne po pár týždňoch chýbať mama-hotel a zistí, že zo sexu sa nenaje a praženica a párky mu pôjdu hore krkom 😂

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
sasa1310
11. apr 2021

@leonika838 mamky majú vždy pravdu. A väčšina na to dojde bohužiaľ už neskoro, keď sa dcérenky vrátia domov s deckom v náručí a s plačom. 35 ročný chlap, ktorý je slobodný je len zbytkový tovar, o ktorého rozumné dievčatá v jeho veku ani nezakopli. Skús porozmýšľať prečo.

sasa1310
11. apr 2021

@leonika838 nie si tak náhodou jeho sestra, že preto mama je taká nervná a otec o tom nevie, čiže nemôže ani povedať pravdu?

spadnutaslivka
11. apr 2021

@leonika838 stala sa taká vec medzi tvojou mamou a jeho otcom? asi pred 20 rokmi? alebo pred 18? aby to nakoniec nebolo tak, že mama v zúfalstve roky tají, kto je tvojím pravým otcom? - ale toto sú len trápne dohady. Realita je taká, že až na fakt fakt fakt pár výnimiek, sú takéto obrovské vekové rozdiely buď odsúdené na zánik alebo na trápenie jedného (alebo aj oboch). Poznám osobne ženu, čo mala staršieho a starala sa o neho do posledného dňa, ale v tom svojom strednom veku proste cítila, že ona je ešte pri sile a čo všetko by chcela zažiť a už nemôže, lebo on už je starý, chorý a nevládze. Obetovala mu mladosť, obetovala mu najlepšie roky a teraz je vdova a sama. Nebudem ťa odhovárať, ale 1. si ozaj prepočítaj, čo chceš robiť so svojím životom a 2. nespoliehaj sa, že sa o teba niekto postará. Rešpektovať rodičov musíš a ak nechceš, tak odchod. Ale pochybujem, že sa o teba bude starať frajer (a ty o neho- netušíš, čo to obnáša) a isto sa o teba nebude starať jeho mamička. A keď sa časom rozídete, keď ti už spadnú ružové okuliare, tak kam by si potom išla? S plačom k maminke? Vieš, ... ľahké je v 17-ke byť najmúdrejší na svete, ale potom sa treba aj vedieť pobiť so životom. Byť dospelý znamená, že si zariadiš, ale potom aj nesieš dôsledky.

zuzki1
11. apr 2021

Tvojej mamy prístup je naozaj nesprávny , plne rozumiem že ho nechce pre Teba, všetky tie dôvody co písali aj baby vyššie , ani ja by som nechcela nič take pre moju dcéru , ale presne ako sa sprava Ta vrhá mu do náruče ... iné je spolu chodiť a každý bývať u svojich rodičov , a iné bývať spolu ... a ísť bývať do JEHO bytu ak nejaký kúpi tiež nie je dobrý nápad ... môže si tiež robiť s Tebou co chce a vyhrážať sa že Ta vyhodí ... potom by si sa jedine zasa vrátila domov k rodičom ... nechceš ísť ďalej študovať ? Bude Ta živiť a podporovať štúdium ? Alebo hneď chcete deti? Je veľa otázok ktoré by ste si mali zodpovedať predtým ako sa do toho vrhnes...aj zamilovanosť časom vyprchá potom to budeš vidieť reálnejšie

Nemôže to byt tvoj nevlastný brat alebo niečo take ?
Tvoja mama mala niečo s jeho otcom ? (To co nevieš či sem máš napísať)

elizabet173
11. apr 2021

@sasa1310 tiež ma to napadlo, keď sa mama správa ako nepríčetná. Keby to bol len vekový rozdiel, tak by si takýmto správaním len postavila múr medzi seba a dcéru.

sasa1310
11. apr 2021

@elizabet173 veru, a určite to nevie nikto ani otec autorky.

zuzubb007
11. apr 2021

nečudujem sa rodičom akože absolútne, že nechcú aby ste boli spolu a vedia prečo, však pochopíš to aj ty neboj čoskoro. akože 35 ročný a býva u rodičov ? fúha už tam je prvý problém, držím palce teda v spoločnom bývaní aby si po mesiaci nebola späť u rodičov len toľko, máš 17 rokov a ešte nevieš čo chceš, skôr aby ti nesľuboval byt a ostanete bývať u jeho rodičov a ty s ním, sľuby sa sľubujú, ale tak možno sa mýlim a bude úžastný chlap, ktorý nebude potrebovať mama hotel :D a obskakovanie, keďže predpokladám, že doteraz nerobil nič u rodičov, typu varím si obed, žehlím si, periem atď

leonika838
autor
Autor odpoveď zmazal
hopsadobrandejsa
11. apr 2021

Toto si vobec neviem predstavit.......18-rocny rozdiel

Moj bratranec ktory odomna nie je ovela starsi ma dceru ktora by mne bola vekovo radovo blizsie nez toto ( cca 10 rokov rozdiel ).

Dievca zlate, nevies do coho ides. Nic v zlom, ale znicis si mladost. V 17tich si zavesit 35-rocneho chlapa na krk ktory stale zije u rodicov hoci by uz mohol byvat sam sa javi horsie ako kriza stredneho veku.

Boze, keby som mal 17-rocnu dceru a randila by s 35-rocnym, zrejme by po mna musela prist sanitka pretoze to by som asi zinfakrtoval na mieste.

Ved ty svoju mamku raz pochopis ak si nahodou tvoja adolescentna dcera domov dovedie priatela s takym vekovym rozdielom prip. tvoj 18-rocny syn si narazi nejaku slobodnu 35-ku s dietatom na krku.

Vysoko si latku teda nenastavila. 35-rocny chlap so stabilnym prijmom zijuci u rodicov bez vlastneho byvania. Gratulujem.

Tvojich rodicov mi je trocha luto. Mna ako rodica by toto zrejme fakt polozilo.

sasa1310
11. apr 2021

@leonika838 nespoliehala by som sa na to, že si povahou ako otec. Odporúčam s ním sexuálne nežiť a opýtala by som sa mamky či nie je náhodou tvoj brat. Súrodenca tipujem, že nemáš. Či?

ada12345
Autor odpoveď zmazal
leonika838
autor
Autor odpoveď zmazal
sasa1310
11. apr 2021

@leonika838 čiže nie je to vylúčené. A nie je ti blbé spávať s niekým, kto môže byť tvoj brat?

betty_image
11. apr 2021

@natyreggae Ja sa tu pridám k Naty, tiež mám podobnú skúsenosť. Môj prvý priateľ, ktorého som spoznala, keď som mala 19 mal vtedy 37, nemali sme medzi sebou vážny vzťah, aj keď sme si ako ľudia fantasticky sadli, vedeli sme sa do noci o hocičom rozprávať, bola medzi nami aj tá správna chémia, iskrilo to medzi nami vždy, keď sme sa videli, ale okrem pár intímností sex nikdy nebol, lebo on mi narovinu vtedy povedal, že som preňho primladá, hoci ma má rád a páčim sa mu. Dnes sme už len dobrí kamaráti, ale je to skvelý človek a som rada, že ho mám. A teda, môj aktuálny priateľ je odomňa starší o 22 rokov, áno, vekový rozdiel si uvedomujem, ale my sme spolu preto, lebo nám je spolu momentálne dobre a keď sa jedného dňa rozídeme, tak si poprajeme všetko dobré a život pôjde ďalej. Tvoji rodičia majú primerané reakcie rodičov, ktorí sa o teba boja, preto ja svoj vzťah tajím, hoci mne v tom pomáha, že som relatívne ďaleko od domu na internáte. A ty musíš vedieť, čo chceš a ako chceš. Ak je on slobodný a bez záväzkov, o to lepšie, dajte si čas, spoznajte sa a uvidíte, či sa bude vášmu vzťahu dariť alebo len zažijte pár pekných chvíľ a potom pôjdete každý svojou cestou. Nejdeš sa vydávať, ak si zodpovedná a rozumná, tak si môžeš zažiť pekný prvý vzťah s už skúsenejším mužom a už čo príde, to je otázka budúcnosti.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
nikyball
11. apr 2021

@leonika838 aj tak si nedáš povedat

ada12345
Autor odpoveď zmazal
elenita
11. apr 2021

@leonika838 a nechcete si dat pre istotu na tajnasa spravit geneticke testy? Myslim, ze od mamy by si sa pravdu nedozvedela, keby bol aj hned Tvoj brat.

21oktober
11. apr 2021

@ada12345 super otázka, to sú v podstate jeho rovesníci .

21oktober
11. apr 2021

osobne si myslám že tu nejde o žiadny príbuzenský vzťah , proste mama vyšiluje lebo svoju dcéru ľúbi a vie že toto nie je dobré . Ak by boli príbuzní tak už dávno by kričala , teda ak je normálna a ak sa vie že sa niečo stalo tak aj tatko by mal podozrenie .