icon

18 ročný vekový rozdiel vo vzťahu a problém s rodičmi

leonika838
11. apr 2021

Ahojte, mám 17 rokov a môj frajer 35. Chodíme spolu pol roka. Bývame v rovnakej dedine, takže naše rodiny sa trochu poznajú. Viem, že moja mama mala jeden konflikt s jeho rodičmi, ale to tu nebudem radšej písať. Veľmi si rozumieme, máme veľa spoločných záľub a ľúbime sa.
Problém je v tom, že moji rodičia nechcú, aby som s ním chodila, ani aby sme boli v kontakte, chcú aby sme sa rozišli. Hneď ako sme spolu začali chodiť, mama si prečítala naše správy v mojom telefóne a vtedy to celé začalo...Tak sme spolu ďalej chodili, ale potajomky, aby o tom moji rodičia nevedeli. Po čase mi mama našla ďalšie správy. Dozvedela sa aj, že sme sa už spolu milovali. Bolo to krásne a z lásky...Takto to ide stále ďalej. Mama mi na noc berie môj telefón, cez deň mi ho dá kvôli škole. Nikam má nepustí, lebo si myslí že pôjdem za ním. Nemôžem sa ísť ani bicyklovať do prírody, ani na prechádzku. Niekoľko krát mi dala facku a šticovala ma, keď bola nahnevaná, že sme spolu stále neskončili. Raz ma chcela aj zbiť a aj niečo horšie mi spraviť, ale tatino ju zastavil. Často sa mi vyhráža, že keď s ním budem pokračovať po 18ke ma vyhodí z domu, alebo si niečo spraví. U nás platí väčšinou to čo povie mamina, takže tatino s ňou vo väčšine vecí súhlasí.
Nepáči sa mi, že musím takto rodičom klamať a bojím sa čo sa stane po mojej 18ke. Ale nemôžem a nechcem sa s ním rozísť. Veľmi sa ľúbime. Bojujem zaňho ako sa dá. A on za mňa tiež.

Rada by som vedela váš názor na môj problém. Budem vďačná za vaše odpovede.

bmuller
11. apr 2021

@21oktober no vidis, vasi sa snazili, a ako to dopadlo. aj jej rodicia sa snazia, ale ked sa neda, tak sa neda... niekto si skratka potrebuje nabit hubu, ved na retaz ju asi nepriviazu (ale nesedi mi, ze autorka neuvadza ziadne dovody ako take, okrem vyhrazok a sticovania - ci len rodicia zahlasili - nebudes nim chodit a basta, alebo - nemala by si s nim chodit, lebo...).... slecna napisala tu o nazory, a drviva vacsina z nas jej napisala, ze tento vztah nie je velmi dobry napad. no ale chlapika my nepozname, nevieme, ci je seriozny a doteraz nenasiel spriaznenu dusu, alebo je neschopny a podarilo sa mu len zbalit naivku...

bluka2
11. apr 2021

*citeľný

21oktober
11. apr 2021

@bluka2 áno to je ideálny prípad ale nie v prípade že 35 ročný chlap príde od mamy a hups bude fungovať ako hodinky v druhej domácnosti , od mamy v tomto veku sa chodí do hotela partnerky.
Najprv nech človek žije sám so sebou a svojimi fianciami a potom nech svoj život spája s druhými v vhodnom čase. A ten určite nie je v 18 roku toho dievčaťa.

bluka2
11. apr 2021

A samozrejme, antikoncepciu treba mať vyriešenú na 100%, žiadne pokusy, ale to tu už určite niekto písal a hádam to vieš aj bez toho

bluka2
11. apr 2021

@21oktober Hm, chlap z mamahotelu je pre mňa antisexy, v tom súhlasím.

jonnie
11. apr 2021

kedy bude mat ten byt? Co tvoji bratia...tiez slobodni a byvaju u mamy?

21oktober
11. apr 2021

@bmuller no lenže podstata u mojich rodičov je uplne niekde inde , moja sestra im vyčítala že ju nezmlátili , že jej život mohol byť lepší a normálnejší . Možno by bol a možno nie. A to im vyčítala s odstupom rokov .

bluka2
11. apr 2021

@21oktober každopádne včera tu písala bezdetná 30+ ročná, s odbornou prácou, či je normálna, keď ešte žije s rodičmi (podľa mňa veľmi nie, nejednalo sa o núdzovu situáciu) a drvivá väčšina v diskusii jej písala, že je to úplne v poriadku. A pri chlapovi nie? Aký je v Tom rozdiel (rovno odpoviem - žiadny) a prečo tento dvojitý meter?

bmuller
11. apr 2021

@21oktober jaaaj, no ked si hovorila, ze robili vsetko mozne, tak som myslela, ze aj rucne-strucne vysvetlenie, ale nic nezabralo
ja len pisem, ze okrem bitky tu neuvadza ziadne dovody a presviedcanie (pravdupovediac by ma ich argumenty zaujimali)
a k mamahotelu - zas by bolo fakt naivne, ze by 35-rocny ocakaval, ze mu bude vyvarat 17tka a uz naveky 😀 akoze tiez snad nie je padnuty na hlavu, ze investuje do bytu a o rok moze ostat sam, lebo dievca sa zbada, ze by este cosi chcelo zazit a ufujazdi...

natyreggae
11. apr 2021

@21oktober a prečo by nemohli obidvaja spolu začať sami žiť bez rodičov? Podľa mňa je to milé že sa učia spolu takto fungovať sami bez rodičov🙂 ja som sa pýtala partnera minule že či býval niekedy s priateľkou v spoločnej domácnosti a že nie že on býval vždy sám a ja tiež som ešte s chlapom nebývala a pôjdeme do toho spolu po prvý krát pre nás obidvoch a mne to príde také pekné☺

21oktober
11. apr 2021

@bluka2 nie nie je to normálne. Ja každého partnera po 30 tke ktorý žije u rodičov považujem za vysokorizikových do vzťahu , či je to žena alebo muž. 30tnik , pokiaľ nie sú vážne dôvody nemá čo hľadať doma.

21oktober
11. apr 2021

@bmuller a čo si myslíš že očakáva.. pravidelný sex, upratané a navarené , ako od maminky. Takýto muži neprecitnú len tak , že aha , som vo svojom byte a mám tu partnerku tak by som sa mal snažiť, tak to podľa mňa nefunguje. Chémia po roku dvoch vyprchá , on zreje a témy o živote nie sú . Ak neprídu deti ostane už len to varenie, upratanie a nakoniec občasná súlož.

lija22
11. apr 2021

ahoj zlatko, viem si predstavit ako si zamilovana. urcite je to velke dobrodruzstvo. prajem ti uzivaj si prvu lasku ale pories si antikoncepciu. a potom uz si uzivaj kolko sa da. snad ajmama zmakkne. len tu ochranu si zvol dobre

21oktober
11. apr 2021

A ak to dievča aj správne dozreje, nejaké tetovačky, koráliky , deravé uši , peersingy v jazyku , na penise ju prestanú zaujímať . Penis ako penis ,hlavne aby fungoval a tento bude mať postupne na mále , bude potrebné zabezpečiť rodinu tak témy o živote ustúpia do pozadia.

judar
11. apr 2021

Toto su take vztahy ako ked trtka dcera s otcom ale doslova slepe a nechutne

bluka2
11. apr 2021

@21oktober "pravidelný sex, upratané a navarené , ako od maminky" Tak snad nemá ten pravidelný sex od maminky 😃
Nechápem, prečo by mala veriť tebe, že to tak bude a neskúsiť to. Ok, nebude to možno fungovať, môžu sa rozísť, sme v tomto storočí, kedy to žena môže spraviť, ak sa jej niečo nepáči a nedá sa dohodnúť 😉

ivaa_
11. apr 2021

@21oktober s týmto sa tiež moc nestotožňujem 🙂 bežne ľudia študujú do 28 rokov... a potom po škole ked si nájdu prácu , bohužial z toho základného príjmu nedokážu platiť byt , a všetky ostatné výdavky ... za to nemusí byť hned zakomplexovaný niekto ked má 30 alebo 35 aby som tu bola konkrétna v tomto prípade , pretože nemal partnerku alebo pretože žije u urodičov ...

hipuska
11. apr 2021

@littlebubble nepochopila si. Chýbali mi tieto info do celkového obrazu. Predsa sa sa lepšie zaakceptovat slobodný ako rozvedený s 2 deťmi

luxinka777
11. apr 2021

@bluka2 21oktober je narrow-minded, čo už. Každý máme svoju cestu.

bluka2
11. apr 2021

@ivaa_ prečo by mal niekto študovať do 28? Ja som si dala faaakt načas, spravila som 3 tituly, rok som opakovala raz, ale v 26 som bola vybavená a keď počas školy pracuješ a zbieras prax, tak más po nej dobrý plat (ak nie - načo si študoval? Si mohla ísť rovno v 18 robit). Normálne máš do 30tky po výške dobrých 5 rokov si niečo vymyslieť, ako si zariadiť život sebestačne. To je zlá predstava, ja doma nechcem deti ani takých pokročilých 20tnikov... Samozrejme, ak nie je krizova situácia

nominativ
11. apr 2021

Necitala som celé, ale toto je ten prípad, kedy si aj tak urobis po svojom ale o pár rokov budeš mamu chápať. 🙂 To tak je v milión veciach.

littlebubble
11. apr 2021

@hipuska Aha, že takto.To určite áno.

ivaa_
11. apr 2021

@bluka2 niektorí nepracujú , pretože majú takä školu , popri ktorej na to nie je čas 🙂 nič to nemení na tom že človek , ktorý žije z akeho kolvek dôvodu ešte doma aj v 30 tke , nemusí byť njekaý vadný 🙂

bmuller
11. apr 2021

@21oktober no tak niekto sa pouci v 17tke a niekto v 35tke 😀

@judar tak zas jej otec ma 60, cize tam nejde o nejaky oidipovsky komplex 😀

bluka2
11. apr 2021

@ivaa_ to by ma zaujímala aká škola to môže byť? Prosím nevytiahni medicínu, lebo myslim, že tento prípad sa netýka poväčšine doktorov, ktorí bývajú u rodičov...

bluka2
11. apr 2021

@ivaa_ máš pravdu, sú aj "normálni" (sama poznám taký prípad, kde sa zdá všetko v poriadku) ale tak do 5% z tých všetkých

21oktober
11. apr 2021

@ivaa_ neviem kde ľudia bežne študújú do 28 rokov ale určite nie na Slovensku alebo v CZ . ľudia vychádzajú zo školy 24-25 , zamestnajú sa a nech idú do podnájmu . Garzónka, zdieľaná izba , ale osamostatniť sa a nekvasiť doma pri rodičoch .

bmuller
11. apr 2021

@bluka2 no zas ja sa pripajam k tomu, ze dnes este v 28 mozes byt student - do ZS ides kvoli odkladu ako 7 rocny, na VS ako 20 rocny (este ak sa na prvy sup nedostanes), rok opakujes, rok prerusis, a mas 28 😀 (no to je zas opacny extrem ako v 17tke ist s domu s niekym zit)

bluka2
11. apr 2021

@21oktober v tomto sa zhodneme, lebo ak do 28 niekde v zahraničí študujú, tak aj výplata je potom na jednu izbu s rovesníkmi úplne postacujuca

bluka2
11. apr 2021

@bmuller fakt neviem potom, ako to mne vyšlo, lebo tiež išla ako 7 ročná, mala som milión prestávok, na cestovanie a kadečo, ale v 26 som bola stále vybavená