icon

2 roky mám priateľa a spoznala som iného chlapa

malamirca
1. dec 2015

Ahojte. Stala sa mi dost neprijemna situacia a som z toho dost na prasky :(

Mam chlapca, alebo priatela s ktorym sme asi dva roky, vsetko je dobre, zamerne pisem ze dobre, lebo nie vynikajuce. Nechodi domov opity, nepozera po inych, len mi po tej dobe akosi vychladlo srdiecko, ten vztah je dost monotonny. A v tejto dobe som spoznala noveho chlapca no skor chlapa, muža, o pat rokov viac ako ja, stretavame sa potajmne, piseme si. Neviem ci to napisat, ale je skoro z rozpravky, pripraveny na zivot, dobre zaraba (i ked toto nema byt dovod), vyzera, sportuje, ma rad deti a nema "že vraj" dievca. Pravda je, ze som u neho doma nebola, co ma dost odradza.

Ako vzdy nastava rozhodnutie, ktora z vas uz urcite riesila.
Ci skoncovat s byvalim pre daky ošial aky mi davam on. :(

spravili ste nieco uz take? ako ste dopadli?
bojim sa, ze ho prestanem bavit po roku :(

alaguema
3. dec 2015

@mawka áno? Tak vidíš...nevšimla som si 😎

natalym
3. dec 2015

A nakoniec nebude ani jeden, ale objaví sa tretí a to bude to pravé. 😀

mawka
3. dec 2015

@natalym to akoze z jedneho ti zvlhnu a druhy ta osulozi? no pozor, sak ta tu skantria, ako mozes mysliet na ine telo, ked ta pretahuje ine 😀 😀 😀 lebo aj predstavy su nevera, to si nevedela? 😀 😀

natalym
3. dec 2015

@mawka Ale ma neser........... 😀

mawka
3. dec 2015

@natalym presne 😀 😀

worker_falcon
3. dec 2015

@mawka presne tak... nech si hľadá šťastie. jej jej právo, jej riziká, jej problém. Ale nech to robí ako jasný single, nie ako pár.

Už som to tu písal, je to typický mužský prístup - tvrdiť, že vzťah nefunguje, a brať to ako právo na neveru, hľadanie ďalšieho vzťahu. Pritom manželka o ničom nevie, vzťah je možno akurát tak nudný či monotónny.

alaguema
3. dec 2015

@mawka ále...veď myslieť môže na to, čo zajtra uvarí...to je hádam aj na MK prípustné 😀

mawka
3. dec 2015

@alaguema a seky, hlavne tie seky za elektrinu 😀

maria1989
3. dec 2015

@mawka áále čo by natalym ukameňovali.. veď aj úctyhodní muži poslintajú nad inými a ukončia to doma 🙂

mawka
3. dec 2015

@worker_falcon hej, ved toto. dalo by sa to chapat, ak by ten novy bol v pozicii milenca, ze si kompenzuje ine veci, ale vo vztahu ostava, ok. tak taha na jeden a pol strany. alebo ze ona je v pozicii milenky pre fesaka. ale doslova mat nahovno vztah, pritom sa tvarit ze sak oki, zijeme spolu, nic sa nedeje a 3-4x do tyzdna randit s inym a planovat s nim buducnost mi pride ehm... vychcane. sak baba nech si najde, po com srdce pisti, ale nech to robi ako dama a nie ako k.rva (charakter).. silny vyraz ale je to tak.

maximiliana
3. dec 2015

@malamirca uz si toho noveho lustrovala cez FB? 🙂 mozno tam najdes zalubene foto s priatelkou a mas to jasne...alebo mi hod do IP meno, vhladom na to, ze LC je jedna velka rodina a pozna kazdy kazdeho... Kazdopadne, pre chlapa je zabavne mat priatelku ako ty...zadanu, co nerobi problemy a obcas je mozne ju vyvencit...otazne je, ako dlho ho to bez sexu bude bavit...a to vobec nexcem byt zla

worker_falcon
3. dec 2015

@maximiliana a možno to má ako rozumný človek nastavené tak, aby mimo priateľov nik nevidel jeho fotky, informácie.

maximiliana
3. dec 2015

@worker_falcon ved prave...pripadne nejaka skvela prezyvka...ale ani FB nie je dokonaly 🙂

adri266
3. dec 2015

@sissmiss jaaaaaaaaaaj, keby si citala poriadne vsetky moje prispevky, tak prave by si vedela, ze ked je partner chumaj, alebo ju bije, alebo ju podvadza, tak urcite moj nazor na taky vztah je ukoncit.

Mna tu zaraza to, ze taha naraz dva vztahy a je doslovne a do pismena VYPOCITAVA. A toto mna na nej stve. A teda nielen na nej, na vsetkych zenach tu vo fore, co si vylievaju srdce, ze sa trosku zamilovali a bozkavali a neviem co, a maju fajn muza a teraz nevedia co od rozkose.... A tiez ma stve jej poznamka, ci sme trochu nepodviedli partnerov 😎 No nie kazdy je taky, ze trosku podvadza, niekto viac, niekto menej, vid moju stupnicu. 😉

adri266
3. dec 2015

@worker_falcon ja by som to uz v dnesnej dobe nebrala ako cisto muzsky pristup, lebo casto presne takto opisuju svoje nove vztahy aj zeny tu na MK. Su sice v partnerstve ci manzelstve, ale daco im tam vadi, a v robote novy chutny kolega

sandra551
3. dec 2015

@adri266 Ja tak trošku polemizujem nad tou neverou. Nedá sa "tak trochu" nepodvádzať, ale prečo napríklad potom sa to berie tak, že keď žena zistí, že si chlap píše s dákou babou, proste to nejako poriešia, pokecajú... veď predsa "len si spolu píšu a ja nejdem zahadzovať manželstvo" a ide sa ďalej, ale keď je tam napríklad sex tak je oheň na streche. Pričom v prvom prípade to mohlo byť medzi nimi citovo vážne, hoc spolu nemali nič intímne a v druhom prípade mohlo ísť o čisto fyzickú potrebu a nič to pre zainteresovaných neznamenalo, no manželka sa rozvádza lebo však "manžel spal s inou". Ja si myslím, že ak je nevera citová, tak to je ešte väčší problém. Autorka teda má problém... Každopádne by ma zaujímalo aký máte na to názor... 😉

madana
3. dec 2015

@malamirca ja Ti poradim, aby si sa riadila srdcom,ak Tvoje city vychladli k Tvojmu partnerovi,tak naco to s nim tahas dalej??ja by som dala priestor tomuto novemu vztahu...

sissmiss
3. dec 2015

@sandra551 zalezi na tom. Podla mna sa neda pausalizovat, ale v zasade, je naozaj nejaka stupnica...tolerancie... co sme ochotne odpustit a co uz nie. Okrem toho ze su rozne okolnosti, tak ano, kym tam nie je sex, tak je to este stale odpustitelnejsie. Hlavne podla mna preto, ze pri sexe moze dojst k novemu zavazku vo forme dietata a podvedome je to v zene, ze chrani potomstvo. Muz ktory sa angazuje citovo inde nie je pre potomstvo zeny az taky nebezpecny ako ten co rozosieva semeno. A tiez to je myslim v usudeni viny. Na sex uz treba trosku aj miesto, mozno aj alibi, aj klamat kvoli tomu vopred a potom...tak zrejme je to povazovane za viac chcene, planovane, vedome, nez napr.ze muz na nevinnom stretnuti ktore samo o sebe by nebolo povazovane za neveru, podlahne okamihu/alkoholu a prijime bozk (nebude predsa tvrdit ze inicioval). Takze vina je ohodnotena podla polahcujucich okolnosti. Podla mna takto nejako to je

adri266
3. dec 2015

@sandra551 podla mna je na to jednoduche pravidlo. Pre chlapa je jednoduchsie vzdat sa rodiny. Proste si zbali tie svoje styri tasky a ide. Ale zena to ma horsie. Ostane doma s detmi na krku, s hypotekou a este aj bez roboty. Takze zeny casto tie *male* preslapy predychaju.
Sex je sice mnoho krat bez citov, ale na druhej strane je velmi intimny a osobny. Moj muz patri len mne a niekto iny ho pouzil. Ako s toaletnym papierom. VZala by si naspat pouzity toal. papier? 😝 Ja nie a mnohe zeny tiez nie. Ale zase, na druhej strane tu clovek casto cita, ze vsak islo iba o neveru na jednu noc, nebolo to nic vazne...
ASi je to vec priorit, moralneho kodexu a inych podmienok, ci zena ma niekde ist, ci maju deti, ci sa to stalo predtym, atd atd.

nastus
3. dec 2015

Ja som možno starobodna ale som toho názoru že ked niekto je s niekym a lubi ho nemá sa zahadzovať s druhými. Potom to nemá význam byť vo vzťahu.. Ak ho nemiluješ, nieje ty snim dobre tak to ratšej ukonči ako sa máte trápiť... To je môj názor. Osobne neveru nenávidím a ani ju neprovozujem. Veľa šťastia

inuska16
3. dec 2015

No ja som zvedava ako to dopadne, @ maximiliana ma pravdu v Lc sa všetci poznaju,lahko si zistis jeho pomery financne ci rodinne zazemie.A vlastne,ten chlapik novy jej navrhol vztah a navrhol nech sa rozide?Chce on s tebou vazny vztah?Mozno to tu uz je len som to necitala dost pozorne...

mircalla
3. dec 2015

Tahat to na 2 strany neodporucam. Rozhodnut sa musis sama. Akurat, ak toto ukoncis a rozhodnes sa pre toho druheho a ak ti to s tym novym nevyjde (co sa neda predvidat), tak nechod sa tym povodnym v style, dajme sa opat dokopy....lepsi vrabec na streche......
Mnohi ludia uvazuju prave takto

lilitela
3. dec 2015

@malamirca Pokial je taky super, ani sa nenazdas a ulovi ti ho ina. Lepsia, krajsia, sikovnejsia a taka co sa uz vo svojom vztahu nudi.

sandra551
3. dec 2015

@sissmiss @adri266 Zaujímavé... ja by som to asi brala opačne. Kebyže viem, že chlap ma chce vymeniť za inú, že to dakde v kúte duše zvažuje, alebo že vzťahovo mu príde ona lepšia ako ja a píšu si a majú citové záväzky, brala by som to horšie ako keby sa náhodou dozviem o nejakom úlete a že s tou čo mal úlet si napríklad ani nevymenili čísla, žiadna komunikácia proste nič. Samozrejme odsudzujem obidvoje, ale podľa mňa z pohľadu ohrozenia vzťahu sú citové nevery oveľa horšie... Ale ďakujem za názory, aspoň viem ako to beriete vy ostatné 🙂

maximiliana
3. dec 2015

Inak keby nenapisala, ze je sportovec, tak sa zacnem obavat, ci ju nevenci ten moj uspesny a zabezpeceny 😀 😀

sissmiss
3. dec 2015

@sandra551 jaaaaj, nie 😀 Ja to takto neberiem, ja som sa odosobnila a skusila to uplne zanalyzovat a zovseobecnit. Moj nazor ako osoby, jednej osoby, len cisto moj...fuuuha. Netusim. Neviem. Ale podla mna, "myslienkami, slovami skutkami", je nie len nejake vymenovanie, ale aj odstupnovanie. Myslienka ze juuuj, ten by stal za hriech sa neda volou ovplyvnit, ani eroticka pritazlivost sa neda necitit, to sa deje mimovolne, tak tam zodpovednost asi nebude nijaka, pisat si...slova...to je nieco vaznejsie, ale tiez to este nie je zhmotnene. A skutky, sex fyzicky, tak tam je rozdiel medzi virtualnym (aj ked sa niekto smial vyssie ze ziaden nie je) a naostro, ze je tam ja riziko napr.pohl.chorob, tiez vyjde ten dotycny z anonymity a dava tak vsanc svoju identitu a tym aj identitu svojej zakonitej, to sa mi zda naozaj vaznejsie, ako nejaky sex cez kameru a podobne. Takze, ja to stale povazujem za naozaj odstupnovane, podla mna to tak funguje. Da sa o tom polemizovat. A teda, neveru skor odpusti a zabudne zena ktora mala na vyber. Slobodna bezdetna to kupodivu brava menej tragicky ako vydata s detmi, ktora nema kam ist. Ma to aj presny nazov, ale to sem uz nepatri 🙂

sandra551
3. dec 2015

@sissmiss To je možné, ale vydatá žena s deťmi by sa mala snažiť nebyť nikdy v pozícií "nemať kde ísť"... Mať slobodu za každých okolností v živote je asi ten najlepší pocit, o ktorý by sme sa mali my ženy snažiť 🙂

mawka
3. dec 2015

@sandra551 maximalne suhlasim v tomto.

sandra551
3. dec 2015

@sissmiss A to s tými skutkami... podľa mňa je niečo úplne iné, keď chlap sa pripije a náhodou skončí v posteli na hodinu s nejakou cudzou ženou, ktorú nepozná a ani sa nikdy potom nekontaktujú, ako keď ide o dlhodobý milenecký vzťah. Proste posteľový úlet bez významu a milenecký vzťah kde treba seriózne klamať dlhodobo všetkým okolo sú dve rozdielne veci. Aj keď sa stále bavíme o "sexe"...

malamirca
autor
4. dec 2015

no dievcata, tak sme sa v ten vecer skusili porozpravat ale k nicomu to neviedlo, len sme skoncili v posteli a ... ale nic nebolo, nechcela som, teda "bolela ma hlava"

cez vikend mame ist s (neviem ako ho mam nazvat) , teda s novym objavom na nejaku akciu do tatier, tak uvidime, kde ma to zoberie ale aspon konecne uvidim jeho kolegov 😎